Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-01-19, 07:43
Odblokownie Lark 47.0
Autor Wiadomość
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 35
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-06-13, 22:46   Odblokownie Lark 47.0

Witam!
Jako nowy na forum, chciałbym na wstępie się przywitać. :-)

Usiłuję odblokować mojego larka (tak, aby po starcie odpalał się windows). Wypróbowałem już dwie metody: zmiany w pliku settings.exe (zmiana z gps2.exe na explorer.exe) oraz dłubanie w rejestrze (to samo, klucz "launch50"). Za każdym razem po wyłączeniu i włączeniu sprzęt wraca do ustawień domyślnych (czyli gps2.exe), tak jakby nie akceptował zmian lub miał jakąś kopię bezpieczeństwa.
Samego windowsa odpalam tak: uruchamiam ceDesktop.exe - pojawia się pasek, ale na pulpicie zostaje ekran nawigatora (czyli gps2). Odpalam monitor systemu i przez menedżera zadań zamykam gps2, dopiero wtedy mam zwykły pulpit z koszem itd.
Do tego, jakiekolwiek zmiany wprowadzone w windowsie, po off/on wracają do punktu wyjściowego, tak jakby zapisywał je tylko w pamięci podręcznej (to samo, co z rejestrem).
Czy ktoś miał podobne problemy, ewentualnie na larku 43 lub 50? W sumie to nie są chyba bardzo różne urządzenia.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-16, 22:01   

Zamiast odblokowywac wrzuc mu jakis fajny panet z opcjami, ktorych potrzebujesz i aby uruchomic ten panel wskaz go w ustawieniach w sciezce do programu nawigacyjnego - goly windows nie ulatwia wyboru programow, a z panelu uruchomisz windowsa jak bedzie potrzebny a inne programuy jednym kliknieciem na wlasciwa ikonke.. Poczytaj w watku o pulpitach.. Moim zdaniem rozwiazanie idealne, bez grzebania i problemow..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
fbikal
azymut


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-25, 18:54   

Witam , mam podobny problem co kolega powyżej i po wskazaniu panetu przez wybór gps klocek sie zawiesza . Co prawda na ułamek sekundy wskakuje panet ale wraca menu fabryczne i zawiecha . Może ktoś posiada ten model i ma jakiś prosty sposób na odblokowanie tego ustrojstwa . Dzięki z góry i mam prośbę o hmm ...proste wytłumaczenie :)
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-25, 19:12   

fbikal napisał/a:
po wskazaniu panetu przez wybór gps klocek sie zawiesza
Moze jakis "dziwny" panel dograles -sprobuj z innym..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-06-27, 17:19   Jak odblokować bezinwazyjnie Larka 47.0

Koledzy czy istnieje możliwość bezinwazyjnego odblokowania Larka 47.0. Chciałem się jednocześnie dowiedzieć czy metoda z za instalowaniem na karcie SD menu Iphone zda egzamin (tym menu odblokowałem Larka 50.1 z WinCe6.0) . Z tego menu jestem b.zadowolony. Nadmieniam że w/w Larka 47.0 mam zamiar wykorzystywać tylko nawigowania. B.proszę o jakieś podpowiedzi .
Kerik
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2010-06-27, 17:35   

Zacznij od CePlatformway.exe na SD
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-06-27, 17:50   

jacekp1313 wolałbym jakieś menu żeby nic nie zmieniać , ponieważ nie jest to Moja nawigacja tylko kuzyna . Ja w Larku 50.1 próbowałem z CePlatformway.exe i coś mi nie wychodziło , dlatego będę b. wdzięczny za jakieś proste menu.
Kerik
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2010-06-27, 18:06   

Ale to juz nie bezinwazyjnie
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-06-27, 18:20   

jacekp1313 ale mnie tylko chodzi oto czy nie można tak jak w Larku 50.1 po przez wskazanie ścieżki dostępu Ustawienia/ wybierz program nawigacyjny : Nawigacja/ SDMMC/Iphone/Win.exe. Poniżej screen z menu Iphone- może jednak da się to menu zastosować do Larka 47.0
Kerik

ScreenShot004.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 110,06 KB

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2010-06-27, 18:26   

Jeśli jest wskazanie ścieżki, to tak. Potrzebowałbym tylko listy procesów.
Wrzuc na SD plik Ce Platformway.exe oraz ITask Mgr.exe, włącz larka i uruchom ITaskMgr - podaj liste procesów.
Spróbuje zrobić skrypt dla dla tego modelu
_________________

 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-27, 18:28   

Kerik napisał/a:
mnie tylko chodzi oto czy nie można tak jak w Larku 50.1 po przez wskazanie ścieżki dostępu Ustawienia/ wybierz program nawigacyjny : Nawigacja/ SDMMC/Iphone/Win.exe.
Mozna.. a czemu dotad nie sprawdziles??
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-06-27, 21:30   

Koledzy jacekp1313 i janusz_40 cały problem polega na tym że Ja pytałem o możliwość bezinwazyjnego odblokowania Larka 47.0 nie mając tej navi w ręku , bo na razie jest ona u kuzynki i na razie nie mam możliwości zajrzenia do jej plików . Po prostu myślałem na podstawie przeglądania instrukcji i duże że podobieństwo ustawienia ścieżki do programu nawigacyjnego, da się menu Iphone zastosować do Larka 47.0. Może znajdzie się ktoś na forum kto bezinwazyjnie odblokował Larka 47.0 i zechce udostępnić . Pytam dlatego wcześniej bo Larka 47.0 będę mógł mieć u siebie przez ok.1 godz. i wtedy będzie za późno żeby pytać o odblokowanie . B.proszę kolegów jeśli to możliwe o pomoc .
Kerik
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2010-06-27, 21:33   

Cały problem polega na tym, że my też tej nawigacji nie mieliśmy w rękach...

Ale wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA jest - przynajmniej według instrukcji http://www.lark.com.pl/do...trukcja_470.pdf
_________________

 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2010-06-27, 22:16   

Koledzy teraz mam Larka47.0 u siebie na parę godzin może ktoś mi pomoże go bezinwazyjnie odblokować . Tak się przedstawia struktura jego folderów.Screeny poniżej . A w ogóle to Lark 47.0 prawie startuje na Menu Iphone t.z.n na moment pokazują się ikonki menu ale coś to menu trzyma. B.B.B.proszę o pomoc , prawdopodobnie coś trzeba trzeba zmienić jakiś wpis.
Kerik Screen Windowsa z Larka 47.0 poniżej

Windows.jpg
Plik ściągnięto 37 raz(y) 147,78 KB

 
 
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 35
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-06-29, 21:57   

Witam ponownie.
Trochę późno odpisuję, ale miałem nawał pracy i zabrakło czasu na zabawę nawigacją.

Po części już rozszyfrowałem, o co biega. Otóż menu fabryczne nazywa się gps2.exe. Po uruchomieniu dowolnego panelu (wypróbowałem już 5 z tego forum) obie aplikacje działają równolegle, z tym że gps2 przesuwa się na wierzch (jakby miało priorytet) i wszystko od razu się zawiesza, tak jak napisał Fbikal. Panele dają się uruchomić metodą którą opisałem na początku (ceDesktop.exe -> zatrzymanie gps2), wtedy już z pod "czystego" windowsa każdy programik uruchamia się bez problemów.

Wniosek: bez pozbycia się z autostartu gps2.exe, o odblokowaniu można zapomnieć, a metoda z ceDesktopem jest trochę zbyt uciążliwa. Jeśli ktoś wie jak wprowadzać na stałe zmiany w ustawieniach tego (albo podobnego) modelu, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12