Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
uruchamianie innego programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
Maharadzaa 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-14, 09:56   Brak w zakładce INFO Ścieżki Navi...

Witam.

Mam pytanie. Posiadam nawigacje Navi nv33. Tam w zakładce USTAWIENIA/INFO jest opcja Ścieżka Navi. Dzisiaj kupiłem dla znajomego nv432, która jest praktycznie identyczna ( tylko 4,3 cala). Podstawową różnicą jest to że w oprogramowaniu w zakładce USTAWIENIA/INFO jest tylko opcja RESET. W instrukcji jest podane, że ma być wszystko dokładnie jak w nv33.

Więc moje pytanie do posiadaczy, czy tylko u mnie jest jakiś inny firmware czy generalnie Sigma zablokowała navie. :)
 
 
nordof
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 69
Skąd: < Poland >
Wysłany: 2010-06-14, 10:01   Brak dostępu do zmiany ścieżki uruchamianego programu nawiga

Ekran w słoneczne dni bedzie raczej mdły,ale jak narazie nie odpaliłem automapy. Wg. instrukcji powinno to wygladac tak : Ustawienia/Info/Ściezka navi.
Jednak na mojej nawigacji w zakładce ustawienia nie ma pozycji sciezka navi ,a jedynie reset i powrot.
Karta jest rozpoznawana przez nawigację.

proszę o wskazówki
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-14, 10:06   

Nie jest zablokowana, EXPLORER.EXE na sd działa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-14, 10:07   

W tej navi tego niema o tyle. Trzeba se exeki podmienić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
nordof
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 69
Skąd: < Poland >
Wysłany: 2010-06-14, 10:31   

Może jakaś podpowiedz jak bezstresowo uzywać automapę?
Folder explorer.exe uruchamia pulpit,jednak po recznym kliknieciu na plik uruchomiajacy AM pozostaje pasek windy.
 
 
siwyandy
Waypoint


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 97
Wysłany: 2010-06-14, 11:48   

Potwierdzam działanie AM 6.5 na Navia Nv432 a co za tym idzie na WinCE 6.0.
Proponuję podkleić kilka linków do sposobu na znikające ikony skrótu do AM na pulpicie bo po wyłaczeniu znikają. Mowa tu o sposobie odblokowania za pomocą pustego katalogu Explorer.exe na karcie ...

np:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094
Ostatnio zmieniony przez siwyandy 2010-06-14, 11:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lukaszm 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 137
Wysłany: 2010-06-14, 11:50   

AM 6.2 też działa nie odblokowywałem dodałem wpis do przycisku nawigacja
 
 
siwyandy
Waypoint


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 97
Wysłany: 2010-06-14, 11:57   

lukaszm napisał/a:
AM 6.2 też działa nie odblokowywałem dodałem wpis do przycisku nawigacja

Kolego opisz to dokładniej proszę
 
 
lukaszm 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 137
Wysłany: 2010-06-14, 12:02   

tworzysz plik shell.ini zapisujesz go na karcie a do pliku wpisujesz sciezke do AM na karcie:
np \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-06-14, 12:49   

siwyandy napisał/a:
Proponuję podkleić kilka linków do sposobu na znikające ikony skrótu do AM na pulpicie bo po wyłaczeniu znikają. np:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094
Wystarczy czytać FAQ: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
kartacz
azymut
Nv432+AM6.5.0


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-06-14, 20:19   Poprawna Konfiguracja AM 6.5.0 (1004) dla Navia Nv 432

Witam. Mógłby mi ktoś pomóc i napisać poprawną konfigurację AM 6.5.0 (1004) dla Navia Nv 432, na jakich portach itd, tak żeby wszystko chodziło jak należy.

Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-06-14, 20:23   

Włącz MapęMap, wyjdź na świeże powietrze i poczekaj, aż złapie sygnał.
porem wróć do domu, podłącz Navi do kompa i poszukaj pliku mapamap.opt
Skopiuj na PC, edytuj notatnikiem i sprawdź wpisy w sekcji [GPS]

Albo włącz w Automapie AUTO - sama znajdzie port i prędkośc.

A potem daj znać - dopiszę do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
kartacz
azymut
Nv432+AM6.5.0


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-06-14, 20:46   

Moja Navia ustawiła się na porcie COM7 (Auto), prędkość 4800 bps, kompensja opóźnienia sygnału 1.3 s, ignorowanie odchylenia GPS na średnie.

Tak mi się ustawiło, a czy to jest optymalnie, nie wiem ;-)

Pozdrawiam
 
 
lukaszm 
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 137
Wysłany: 2010-06-14, 23:35   ukryte opcje w ustawieniach/info? ktoś je znalazł?

Witam zastanawiam sie gdzie znajde te magiczne opcje typu Programowanie klawisza Nawigacja albo zmiana trybu pracy urządzenia po podłączeniu do portu usb ? Mógłby ktoś oświecić bo w ustawieniach/Info to poza info "dziękuje za zakup urządzenia..." nic nie ma
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-06-15, 07:31   

Przełącz z AUTOCOM7 na COM7 i spróbuj prędkość 9600. Powinno być stabilniej.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9