Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
uruchamianie innego programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
diyman 
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 386
Wysłany: 2010-07-19, 01:32   Re: Auto Mapa

player86 napisał/a:
nie mogę jej odpalić na Win CE 6.0

Kolego nie mogę odpalić no ok a jakiś komunikat dostajesz?
player86 napisał/a:
miałem Auto Mape na innej karcie, po zgraniu jej ją na swoją nie idzie jej uruchomić

No tu też powinieneś rozwinąć myśl. AutoMapa legal? bo jeśli tak i była przypisana do tamtej karty to jej nie uruchomisz bez "uzdatnienia" patcherem.
player86 napisał/a:
spod Win na navi ze względu brak pliku exe.

Brak pliku exe? no spoko to proste nie masz wceAm.exe znaczy źle skopiowałeś, AutoMapa była instalowana na tamtej karcie dla innego systemu itp. itd.

Serio nie podałeś zbyt wielu szczegółów i trzeba strzelać a wiadomo jakie pytanie taka odpowiedź. Nie podałeś na jakiej navi chcesz tą am odpalić, którą wersje, z mapą pl czy eu. Czy navi odblokowana. Bez takich danych trudno coś doradzić. Może poza radą uniwersalną - format karty i czysta instalacja.
 
 
Smutu
Waypoint



Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 35
Wysłany: 2010-07-19, 08:38   

@player86
Najpewniejsze i najszybsze a zarazem najprostsze to wykonanie nowej instalacji na nowej karcie dla nowego urządzenia pod odpowiedni system jaki masz na tym urządzeniu i musi chodzić.
_________________
Pozdrawiam
Smutu
 
 
player86 
azymut


Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-19, 22:53   

Wiec po 1)

przy probie otworzenia jakiegokolwiek pliku wyświetlany jest komunikat " There is no application associated with Auto Mapa. Run the application first, the open the file from within the application.[i][/i]

Po 2 )

AM nie legal wgrana na karte przy zakupie navi Tom Tom

Po 3)

chce ja odpalic na Navi NV432 odblokowanej przez shell.ini a am jest z mapa europy

tylko juz niewiem ktora wersja- i tu jest problem :-/
Ostatnio zmieniony przez player86 2010-07-20, 13:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-20, 12:41   

player86 napisał/a:
shell.in
Zmień nazwę pliku na shell.ini
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Hanah123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-22, 11:26   MMTOP albo automapa

Witam

Chcialbym wgrac wersje mmtop do mojej navii 432 albo automape ale ta sie chyba nie zmiesci bo nie mam karty microsd. Obecnie mam wersje mmeasy i nie moge nawet wpisac ulicy :( co mam zrobic aby wgrac mmtop'a? Zalezy mi na tym aby zrobic to bezplatnie :) Prosze wiec o wskazowki.

Pozdrawiam
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-07-22, 11:54   

Ściągnij sobie MMNavia652_2010Q2.exe zainstaluj na urządzeniu(podczas instalacji będziesz miał wykasowaną poprzednią wersję także radzilbym zrobić kopię starej) i użyj patchera który jest w dziale mapamap.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Hanah123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-22, 15:27   

niestety nie moge jej wgrac bo nie mam karty pamieci :( czy istnieje moziwosc jakims sposobem wgrania jej na pamiec flash wbudowana?
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-07-22, 15:44   

Hanah123 napisał/a:
czy istnieje moziwosc jakims sposobem wgrania jej na pamiec flash wbudowana?

Ta wersja , którą podał Ci Bismar, wgrywa się do pamięci urządzenia.
_________________

 
 
Hanah123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-22, 19:46   

no wlasnie nie ;/ pozniej mi wyswietla zebym wybral karte sd a skoro jej nie mam to anuluje mi instalacje ;/ moze cos zle robie? nie moge wgrac tej instalki na nawigacje i robie wszystko z poziomu windowsa
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 817
Wysłany: 2010-07-22, 20:13   

Zainstaluj na dowolnej karcie lub dysku, np. penie i przekopiuj na nawigację. A przy instalacji nie możesz jako karty wskazać flasha nawigacji?
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Hanah123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-22, 20:51   

niestety nie moge. Pokazuje mi okienko zebym wybral pamiec ale nie mam zadnej dostepnej do wyboru. A gdzie ta mapa sie kopiuje bo ja nic nie widze o_0
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 817
Wysłany: 2010-07-22, 21:32   

Jeżeli nie ma wersji .zip, to możesz rozpakować, poukładać w odpowiednie katalogi i skopiować na nawigację.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Hanah123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-22, 21:41   

jak moge cos rozpakowac jesli jest to w formacie .exe o_0... Nie iwem gdzie to sie instaluje - chyba tylko do plikow tymczasowych ale nic nie znalazlem.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-22, 22:05   

Hanah123, do rozpakowania instalek MapyMap jest program innoup. Czytaj przyklejone tematy w dziale MapaMap.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 817
Wysłany: 2010-07-22, 22:07   

Rozpakujesz UniExtract.

Tworzysz dwa katalog MapaMap.

Do MapaMap kopiujesz komunikaty, MapaMapAddins i mapy. Do tego ostatniego katalog mapy _PL-2010Q2.

W MobileNavigator masz uzyskać taką strukturę:
MobileNavigator\TEXTURES
MobileNavigator\sound
MobileNavigator\skins
MobileNavigator\poi

poi, sound, texrures kopiujesz. W skins ma być: alfa-blue.dll, alfa-green.dll, black.dll, cyber.dll, glossy-black.dll, juice.dll, red.dll.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9