Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem po odblokowaniu
Autor Wiadomość
Pyciek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-08-11, 20:09   Problem po odblokowaniu

Witam!

Mam dziwny problem i nie wiem w jakim dziale go umieścić i jak go zatytułować. Jeśli wybrałem zły dział i temat proszę o poprawienie.

Mam Navie nv 432 którą odblokowałem bez problemu plikiem Explorer.exe i zainstalowałem AM. Po odpaleniu AM na dole cały czas był widoczny pasek menu start więc ukryłem go... Nie wiem teraz jak mogę przywrócić ten pasek. Może ktoś pomorze?

Kolejny problem polega na tym, że nie wiem jak zrobić skrót na pulpicie do AM. Próbowałem instalować AM przez kabel ale to też nie pomogło. Może jest jakiś inny sposób na szybsze dostanie się do AM ( chodzi o to, żeby nie klikać tyle po folderach...) ?

Szukałem w necie ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.


Pewnie wszyscy na forum to wiedzą ale dodam, że Navia ma zainstalowanego Windows CE6.0
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2010-08-11, 20:51   

Pyciek napisał/a:
Szukałem w necie ale nie znalazłem
A rzeba było szukac na forum

1. Ukrywanie/wyciąganie paska: http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=taskbar

2. Skrót na pulpit: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14930 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094
_________________

 
 
Pyciek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 2010-08-11, 21:33   

Dzięki za pomoc, właśnie chodziło o znikające skróty na pulpicie.
 
 
JohnyMnemonic
azymut



Dołączył: 25 Maj 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-05-26, 00:23   Skasowana zawartość karty pamięci...co teraz?

Właśnie dostałem nawigację Navia nv432.
Niestety poprzedni właściciel skasował zawartość karty pamięci i żadna mapa nie chce się teraz odpalić(w menu navigacji są ikonki: AutoMapa, iGO, TomTom, NaviMapa)
Np. po odpaleniu ikonki Automapa pojawia się komunikat:

"Na karcie SD nie widze programu AutoMapa, musi się on znajdować w folderze o nazwie Automapa(spacja)EU czyli Automapa EU, jeśli masz program AM wgraj go na kare SD do folderu Automapa EU"

Podobnie jest z pozostałymi mapami.


Co teraz?? Czy muszę jakieś konkretne wersje tych map wrzucać na kartę w odpowiednie foldery?
Jaka powinna być standardowa struktura folderów na karcie pamięci?

Navigacja jest podobno odblokowana a ja jestem laikiem w tych sprawach.
W menu nawigacji pojawia się adres "frixi.pl" chyba ma to coś wspólnego z jej odblokowaniem.

Jak najprościej uruchomić znowu te mapy?

Próbowałem odzyskać zawartość karty kilkoma programami na PC ale niestety nie udało się.
:-(
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2012-05-26, 09:41   

Twoja navi została "odblokowana" przez wgranie dodatkowego pulpitu (by frixi.pl) do pamięci wewnętrznej. Ten pulpit standardowo zawiera ikonki i ścieżki do kilku programów nawigacyjnych - przy czym niekoniecznie musiały być one w ogóle zainstalowane na tej karcie pamięci... Poprzednik mógł mieć ten pulpit a nie mieć programów na karcie.

JohnyMnemonic napisał/a:
Jak najprościej uruchomić znowu te mapy? (...) Jaka powinna być standardowa struktura folderów na karcie pamięci?
Nie mapy tylko programy nawigacyjne. Wgrać je bezpośrednio na kartę pamięci - one same tworzą foldery o odpowiednich nazwach:

1. Automapa EU - dla AutoMapy
2. iGO8 - dla iGO 8.x.x
3. TomTom - dla TomTom Navigator itd.

Opis instalowania poszczególnych programów na karcie jest w wątkach o tych programach. Wystarczy poszukać.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
uvw
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 308
Wysłany: 2012-05-28, 06:00   

trzeba utworzyc plik o nazwie autorun.inf
a w nim zawartosc:
\flash_storage\Navia\menu.exe

oraz drugi plik o nazwie menu.inf
a wnim zawartosc:
[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\SDMMC\AutoMapa EU\wceAm.exe"
btn_on_click_close = 0

no i oczywiscie zainstalowac na karcie AM lub wgrac gotowca na platforme win5.0
Powinno wszystko zadzialac
 
 
maxx48
azymut
maxx48


Dołączył: 19 Lip 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-07-20, 09:27   Odblokowanie Navia Nv 432

Witam dostałem Navię 432 od znajomego. AM startuje z katy SD z plikiem explorer.exe po wejściu do My Device\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU, ale MAPAMAP ładuje się do momentu komunikatu WCZYTUJĘ MAPY i dalej nic bo skasowałem jeden wpis-linijkę i nie mam pojęcia co było tam wpisane dodaję screan shoota:Screan shoot PROSZĘ O POMOC MAM JESZCZE 5 DNI NA NAPRAWIENIE BŁĘDU POZDRAWIAM CZEKAM NA ODPOWIEDZ !!!!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-07-20, 09:53   

Zainstaluj ponownie MapęMap.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maxx48
azymut
maxx48


Dołączył: 19 Lip 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-07-21, 16:51   

Witam o kopi doczytałem po fakcie :-(

[ Dodano: 2014-07-22, 16:26 ]
gmpl napisał/a:
maxx48 napisał/a:
skasowałem jeden wpis-linijkę

A kopii dlaczego nie zrobiłeś?

Kolejno -> Dodaj wartość typu DWORD ->Nazwa "MapStatus" -> Dane "1"


[ Dodano: 2014-07-22, 16:27 ]
Witam wpisałem i dalej to samo może wgrać od nowa windows albo coś w tym stylu.
Pozdrawiam :-}
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11