Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-06-14, 19:24
nowe menu w navia
Autor Wiadomość
wtzeciak 
azymut


Dołączył: 10 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-26, 22:41   

Czytałem wiele postów, które mnie zainteresowały (odblokowanie navi , tworzenie pulpitu) i przy okazji zerknąłem do środka przez ActiveSynca . A też chciałbym mieć taki fajny pulpit i tak startować navię jaki zapewne macie Wy koledzy. Na przykład sposób , wersja - Dzakus Glazer wygląda ciekawie, lecz instrukcja jest pod linkiem http://odsiebie..... a to już nie istnieje. Dlatego powiedzcie która jest naNV45 najstabilniejsza i praktyczna.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-02-26, 22:55   

Stabilne są wszystkie panele, a praktyczne? po dłuższym używaniu dojdziesz do wniosku, że wystarczą trzy przyciski; dwa dla programów nawigacyjnych (ten wbudowany + jeden zapasowy), trzeci do CeCommandera.

Ja używam takiego pulpitu (mimo, że współtworzyłem dwa inne): http://www.djpp.hg.pl/navi/wersja2_213.jpg Więcej nie potrzebuję.
_________________

 
 
solidowiec
azymut


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-14, 18:19   nowe menu w navia

Potrzebuję pomocy. Mam navię nv35, kartę 2gb. Na karcie auto mapę i plik explorer.exe, dzięki któremu gdy jest karta w nawigacji włącza mi się pulpit i mogę wejść do automapy. Chciałbym mieć inne menu gdzie miałbym np do wyboru miedzy mapamap a automapa, i np. kalkulatorem. Proszę o pomoc jestem zielony i nie wiem jak to zrobić. Mam vistę i activsync nie działa u mnie i nie wiem jak się do tego zabrać. Gdy jest włożona karta to po właczeniu map pulpit gdzie widać następujące katalogi: Application Data, My Dokuments, Program Files, Temp, Windows, ,, oraz RseidentFlash , SDMMC, Control Panel.ink..

Pomocy!!!
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-14, 18:21   

http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 zapewne coś znajdziesz.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-06-14, 18:25   

Polecam pulpit AdJa + skrypt startowy Navia II 2008 Nv35 Nv55 (opis w środku): http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa
Albo polimenu (robiłem je pod moją Nv35): http://chomikuj.pl/jajacekpl/polimenu
Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5220

[ Dodano: 2010-06-14, 18:26 ]
Do Visty (też sie z nia męczę) wgraj Windows Mobile Device Center
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-14, 18:29   

Lub to też pod Twoją Navi :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=nv35 wybieraj co Ci się podoba decyzja należy do Ciebie :lol:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-06-14, 18:36   

A nawiasem mówiąc - na pewno myślisz o Nv35? Pierwszy raz słysze o odblokowaniu tego modelu na explorer.exe Choćby z tego powodu, że 35 nie ma wyłacznika, tylko przełaącza się ją na czuwanie.
To łatwo sprawdzić - na dole, poniżej ekranu jest napis Nv35, a sprzedawana była w Biedronce we wrześniu 2008
_________________

 
 
solidowiec
azymut


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-14, 19:18   

masz rację to nv 45 jest na pudelku pod ekranem mam tylko navia, czytałem na forum , mi chodzi o to czy ktos ma czas i ochotę krok po kroku mi to napisać jak to zrobić
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-06-14, 19:25   

W takim razie zapomnij o wszystkich dotychczasowych linkach i przejrzyj wątki w dziale, do którego przeniosłem ten temat.

Proponuję: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10122
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16835
AdJa +skrypt startowy dla Nv45: http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa
_________________

 
 
solidowiec
azymut


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-14, 20:27   

wszystko ładnie piekinie ale nie działa mi link
http://odsiebie.com/pokaz/3019134---454e.html

wyskakuje mi problem z przglądarką niestety
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-06-14, 20:35   

Zobacz http://chomikuj.pl/Sance/nawigacja+GPS/
Albo w kolejnych postach w tamtym wątku
_________________

 
 
wacek68
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 26
Wysłany: 2010-07-08, 12:20   

Witam chciałem się zapytać o meni do NAVI Nv 45 bo te co widać to do innych modeli prosił bym o pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-07-08, 13:43   

Nieskromnie polecę pulpit AdJa + skrypt startowy: http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa
Albo panel Virualcar + instrukcja przeóbki skryptu z AdJi http://chomikuj.pl/jajacekpl/panel+Virtual+Car
_________________

 
 
wacek68
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 26
Wysłany: 2010-07-08, 14:40   

Przepraszam jeszcze raz ale ściąłem z tych dwóch linków ale nie widzę Folder Adja jest tam kilka plików ale nie wiem który
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2010-07-09, 20:26   

Na moim chomiku znajdziesz też kilka pulpitów
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10