Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - 2D, 3D, zoom
Autor Wiadomość
dimekdimekdimek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 134
Wysłany: 2010-06-27, 12:27   Primo - 2D, 3D, zoom

Witam, jak ustawić w primo aby podczas jazdy w terenie mapa była cały czas w przybliżeniu a nie się oddalała.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-02, 10:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-27, 13:03   

dimekdimekdimek napisał/a:
jak ustawić w primo aby podczas jazdy w terenie mapa była cały czas w przybliżeniu a nie się oddalała
Uzywasz Gurjona? Jesli tak, to menu>ustawnienia>gurjon ustawienia>ustawuenia przegladania> i tam masz oddal przy predkosci i przybliz przy predkosci - przesun suwaki na wieksza predkosc - jesli ustawisz na np 200 km to sie nie bedzie oddalac
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
dimekdimekdimek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 134
Wysłany: 2010-06-27, 13:24   

Witam, dzieki za wskazówki widziałem cos takiego ale nie wiedziałem że tym mozna to ustawić. pozdrawiam
 
 
QbasQ1 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: sosnowe klimaty
Wysłany: 2010-06-27, 13:28   

Też dziękuję bo miałem z tym problem. Ale już działa pięknie :-)

edit:
Poprzez przesunięcie tych suwaków w prawo na maxa poprawiło się też wyswietlanie znaków drogowych. Było tak: Jakieś 5 do 10 sekund przed dżwiękiem pokazywał się znak ale w kolorze szarym i dopiero razem z dźwiękiem znak robił się kolorowy.
Teraz kolorowy znak pojawia się razem z dźwiękiem bez szarego wcześniej
_________________
Lucca 5.3 (480x272) i TravelPilot 500 (480x272) / TravelPilot 700 (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-27, 16:15   

QbasQ1 napisał/a:
poprawiło się też wyswietlanie znaków drogowych.
Jakos nie jestm przkonany ze teraz jest lepiej ;) szary znak pojawial sie wczesniej (oznaczlo ze za jakis czas bedzie informacja) natomias czerwony robil sie prawie dokladnie w miejscu gdzie byl ustawiony znak przy drodze.. moze wystarczy tylko przesuniecie gornego suwaka a dolny nalezy zostawic tak jak byl - w koncu to ten gorny wlacza nam zmiane widoku po przekroczenieu predkosci ustawionej..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-08, 21:13   kąt nachylenia horyzontu w Primo

Wiem że było, szukajka znalazła ale u mnie nie działają te ustawienia. Może mi ktoś podesłać ustawienia z Larka 43.1 takie w których na pewno zobaczę horyzont. Aha i jeszcze jak zrobić żeby mi nie robił widoku prawie 2d jak przez dłuższy czas nie ma zadnego manewru, plizzzz
 
 
QbasQ1 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: sosnowe klimaty
Wysłany: 2010-07-08, 21:51   

W ustawieniach przegladania w pozycji Oddal-Prędkość>X km/Godz. suwak daj na maxa i do tej ustawionej prędkości widoku 2D nie będzie
_________________
Lucca 5.3 (480x272) i TravelPilot 500 (480x272) / TravelPilot 700 (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-09, 08:58   

QbasQ1 napisał/a:
W ustawieniach przegladania w pozycji Oddal-Prędkość>X km/Godz. suwak daj na maxa i do tej ustawionej prędkości widoku 2D nie będzie


A co z minimalną prędkością ? Albo mam coś skopane albo trzeba jeszcze ustawić tą minimalną bo u mnie nie działa. Tak samo nie działają sprawdzone nastawy kątów żeby widzieć chmurki. Cały czas mam widok jakby trochę z góry tylko skala się zmienia, raz zbliża trasę a raz oddala :(
 
 
Hipcius 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 31
Wysłany: 2010-07-15, 15:22   

Mam chyba tak samo. Wczoraj byłem na delegacji w Niemczech, ustawiłem sobie, żeby zmiana skali była powyżej maksymalnej prędkości jaką da się ustawić. Po zmniejszeniu prędkości skala się powiększała, ale nie do tej jak jest np. w mieście na skrzyżowaniach (mam ustawione chyba 250). To jeszcze nic, czasami w mieście następowała zmiana skali, tak, że w zasadzie nie widziałem, gdzie mam dokładnie jechać i polegałem tylko na nawigacji głosowej oraz ikonce manewru. Z powrotem wracał kolega a ja próbowałem zmieniać ustawienia w trakcie jazdy. Wystarczyło, że wszedłem w menu Gurjona i nic nie zmieniając wyszedłem z niego i skala zmieniała się na właściwą, lecz nieraz z nieznanych mi powodów zmieniała się na taką, gdzie ulice i skrzyżowania były za małe, aby cokolwiek można było zobaczyć. Napiszcie proszę, jakie wartości macie ustawione w zakładkach dotyczących skali mapy.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-15, 16:03   

Hipcius napisał/a:
Napiszcie proszę, jakie wartości macie ustawione w zakładkach dotyczących skali mapy.
Ja mam 100 i 80 km/godz
ponad 100 mapa sie oddala przy przyspieszniau, a gdy zwlaniam ponizej 80/godzinie przybliza.
Misisz ustawc oba suwaki w gore jesli chcesz unikanac zmiany skali mapy - oba na predkosc wyzsza niz jezdzisz..

[ Dodano: 2010-07-15, 16:19 ]
midas63 napisał/a:
nie działają sprawdzone nastawy kątów żeby widzieć chmurki.
musisz procz ustawien: wiecej > ustawienia > Gurjon ustawienia > ustawienie oprzegladania,
jeszcze ustwaic: wiecej > ustawienia > ustawienia mapy > kat widoku - ustawic na niski i tryb widoku ma byc 3D
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-15, 17:07   

janusz_40 napisał/a:
ustwaic: wiecej > ustawienia > ustawienia mapy > kat widoku - ustawic na niski i tryb widoku ma byc 3D

Janusz jak zwykle jesteś wielki, wszystko działa, udało mi się nawet pogodzić iGo i primo na jednej karcie. Obie nawigacje korzystają z tych samych map, poi ,dem i building, reszta jest osobno. Oczywiście wcisnąłem pomógł :)
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-15, 17:50   

midas63 napisał/a:
reszta jest osobno.
Ja podwojnie mam tylko lang oraz speedcam, kmlpoi - nie sa zgodne w Primo i iGo.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Hipcius 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 31
Wysłany: 2010-07-15, 21:12   

Dzięki Janusz_40, ale właśnie mam tak ustawione. Napisz jeszcze proszę, do czego jest przycisk w Gurjon>Ustawienia systemowe>Ręczne ustawienie powiększenia. Zauważyłem teraz, że miałem to zaznaczone, może przez to ten cały cyrk? (Mam tam ustawione powiększenie mapy - 250, min. kat nachylenia - 65, max. kąt nachylenia - 70).
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-15, 22:28   

Hipcius napisał/a:
do czego jest przycisk w Gurjon>Ustawienia systemowe>Ręczne ustawienie powiększenia
Hipcius napisał/a:
miałem to zaznaczone

Tez mam zanznaczone.. Jesli odznaczysz, to ustawienia suwakow ponizej nie beda brane pod uwage przez iGo i stosowane beda ustawienia domyslne a nie sutawienia skina - sprawdz - odznacz i suwaki stana sie nieaktywne. Nie trzeba bac sie klikac - zawsze zmiany mozna cofnac..

[ Dodano: 2010-07-15, 22:34 ]
Hipcius napisał/a:
(Mam tam ustawione powiększenie mapy - 250, min. kat nachylenia - 65, max. kąt nachylenia - 70

ja mam tak:
powiekszenie mapy - 10,
min kat - 64,
max kat - 75
i w ustawieniach przegladania: kat nachylenia 3D - 65
Nieba widze jakies 1,5 cm i to mi odpowiada.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Hipcius 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 31
Wysłany: 2010-07-16, 21:09   

janusz_40 napisał/a:

powiekszenie mapy - 10,

Może tu był problem ja miałem ustawione 250. Jutro przetestuję z Twoimi ustawieniami i zobaczę, czy jest ok. Jeszcze raz serdeczne dzięki.

[ Dodano: 2010-07-24, 17:51 ]
Tu był problem, dzisiaj sobie wszystko przetestowałem, najbardziej odpowiada mi wartość 20.
Dzięki Janusz za podpowiedź.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11