Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - 2D, 3D, zoom
Autor Wiadomość
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 134
Skąd: Lodz
Wysłany: 2010-08-14, 08:08   Igo Primo a format 2D

Chcialbym ustawic wyswietlanie mapy tak aby na stale iGO pokazywalo tylko w 2D. Zmiana w ustawieniach mapy nie pomaga. Mapa przechodzi przy zblizeniach na 3D. Bede wdzieczny za pomoc.
 
 
Franio
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 126
Wysłany: 2010-08-14, 12:39   

Trym pracymapy ustala się w zakładce "Tryb widoku" - Więcej -> Ustawienia -> Ustawienia mapy -> Tryb widoku . Jeśli tu jest 2D po każdym uruchomieniu mapa będzie się otwierała w 2D i wszelkie działanie też będzie w 2D.
Tryb wyświetlania można zmienić na mapie, klikając w małą ikonkę w lewym górnym rogu i wówczas mimo ustawienia 2D, będzie na mapie 3D. Ale po każdtym odświeżeniu mapki wraca 2D.
Ja testowo używam Primo 8.5.9.153032 z 22.07.2010 z mapką Navteq Q1 2010, zainstalowane na karcie microSD w GC5055+ i nie zauważyłem takiego zachowania się programu.
Jeśli jest jak piszesz, to po przełączeniu na 3D powinieneś mieć na mapce 2 strzałki po prawej stronie ekranu.
Wystarczy dolną strzałką "wypionować" mapkę 3D aż do jej zniknięcia ( strzałki)i masz swoje 2D, niezależnie od ustawienia trybu.
Wygląd mapki rózni się minimalnie( inna grubość dróg), ale to nie przeszkadza.
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2010-11-18, 21:27   Jak zmienić skalę mapy w Primo

Jak zmienić skalę mapy w Primo z tych cieniutkich kresek na takie skalę jak Igo 8.
http://ifotos.pl/zobacz/Screen01_awaxha.jpg
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-06-06, 08:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-11-18, 21:34   

feliks napisał/a:
Jak zmienić skalę mapy w Primo z tych cieniutkich kresek
Widze, ze masz skin GJA, wiec dlaczego nie zajrzales w jego opcje ustawien - zmieniasz jak chcesz - nie trzeba sie tylko bac eksperymentowania..
Szukaj tu:
Menu >wiecej> ustawnienia> gurjon-ustawienia
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2010-11-18, 21:47   

Żadne kombinacje nie pomagają, jak u Ciebie to wygląda ?.
W sumie program sympatyczny tylko ta skala mapy.
http://ifotos.pl/zobacz/Screen02_awaesx.jpg
Tak wygląda na oryginalnej skórce.
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-06-06, 08:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Uroboros
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 97
Wysłany: 2010-11-19, 09:33   

w ustawieniach mapy jedna z opcji "kąt widoku" odpowiada za skalę przybliżenia wysoko/normalnie/nisko
_________________
Navia432/Primo2.0/diMka/Agatka/TeleAtlas
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-11-19, 09:37   

Zobaczcie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16788 i http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21109
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Jarek40
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-11-19, 10:00   

spróbuj dodać taki wpis do sys.txt

pierwszy wpis jest do ronda a drugi powiększa mape.
u mnie działa na 800x480

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[map]
3d_min_zoomlevel=20
minimum_zoom_amount=5
minimum_tilt_amount=70
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2010-11-19, 23:06   

vinkler napisał/a:
Czyli innymi słowy jak spowodować w Primo+GJ aby szerokość ulicy którą jadę zajmowała przysłowiowe "pół ekranu"?


Witam sys

[3d]
planned_route_contour_width=5 ; szerokość jezdni domyślna wartość = 2 ( 5 do 10 )

Oraz opcja w Primo wyłączona, czemu nie wiem

[route]
guidance_at_highway_entry=1 ; pokazuje rozjazdy autostrad
 
 
tomekfsx
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-01-10, 19:20   Igo Primo problem z widokiem 3d

Witajcie!

Mam problem z widokiem 3d w Primo 8.5.11.161797 (skin GJA 2.24)

Podczas jazdy widok bardzo sie oddala i jest jakby z boku a tak tak jak zwykle z obracaniem w kierunku jazdy...
Co ciekawsze w małym okienku mapy na głównym ekranie jest OK. Czasem pomaga wyjście do głównego ekranu a potem jeszcze raz kliknięcie na "pokaż mapę"

Czy moglibyście pomóc mi w prawidłowej konfiguracji?

mój sys.txt

Kod:

[gps]
port=1
baud=38400

[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_min = 1
backlight_max = 5
backlight_methods = 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
backlight_events = 1,2

[rawdisplay]
screen_x=480
screen_y=272

[device]
sdcard_dsk_num = 2

[feature]
signpost_coloring=1

[route]
has_carpool=0

#[warning]
#send_warn_event=1
#speedcam_soundtype=2
#speedcam_need_approach_beep_on_section_cameras=1

[interface]
#drive_carefully=1
clearcity=1

[sound]
ding=0

[tts]
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority=HIGH
always_say_road_names=1
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=0


Pozdrowienia,

Tomek
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-10, 19:36   

Być może tu znajdziesz odpowiedz :arrow: KLIK :roll: lub jeszcze tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...highlight=widok
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
tomekfsx
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-01-10, 20:04   

Dzięki!

Jutro będą testy w trasie :-)

T.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2011-01-10, 20:19   

POMÓGŁ rozdane, dołączam do istniejącego wątku
_________________

 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 37
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2011-01-23, 19:43   

Witam , czy jest mozliwosc ustawienia skorki Dimka tak zeby mapa nie oddalal sie tak duzo bo wtedy nie widac jaki manewr nalezy wykonac o Gurjonie czytalam i wiem ze jest :)
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-01-23, 21:32   

jolusia,
Witaj tak oczywiście że jest menu > więcej > ustawienia > ustawienia mapy >
i tutaj tak 1. Kąt widoku niski 2. Ustawienia przybliżenia włącz > Ustawienia Przybliżenia
Blokuj powiększenie od ptaszkowane
Min kąt nachylenia u mnie 65
Max kąt nachylenia u mnie 80
Powiększ przy prędkości ptaszek
kąt przy prędkości ptaszek
Prędkość minimalne i tu ustawiasz od jakiej prędkości na oddalać także tu ustaw ile Ci pasuję sądzę że 60 będzie Ok
Prędkość max tu ustawiasz do jakiej prędkości ma oddalać i tu np 110
oczywiście możesz doświadczalnie na symulacji dobrać parametry najbardziej Ci odpowiadające
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12