Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:21
Inny program nawigacyjny do lark 50.2
Autor Wiadomość
bocz84
Waypoint



Dołączył: 30 Lis 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-12-05, 08:53   Lark 50.2 - ResidentFlash i AutoMapa

Witam Kolegów.
Wczoraj kupiłem Larka 50.2 czy to prawda ze te modele sa odblokowane?
Jaka procedura jest ze wrzuceniem na nia Auto Mapy wystarczy zgrac wszystko na SD?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-06-04, 13:41 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Spracyzowałem tytuł - było "Lark 50.2"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-06-04, 12:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-12-05, 09:35   

Nie są odblokowane (tzn nie masz pulpitu Windows), ale masz możliwość uruchomienia dowolnego programu z karty SD po wskazaniu w menu głównym sieżki dostępu (np.: "Wybierz nawigację-->SDMMC-->AutoMapa-->wceam.exe").
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
S@K
azymut


Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-05, 11:25   

Witam,
Mam Larka 50.2 i nie mogę sobie poradzić z wejściem do tej ukrytej partycji ResidentFlash2 próbowałem przez dwa programy (Commandera, Explorera) i nie widzę tego folderu. Dodatkowo zauważyłem, że mam tylko part00*.
Chciałbym zrobić tak żeby z głównego menu wciskając przycisk tekstów a uruchamiać (mobilenavigator.exe) proszę o pomoc ponieważ jestem trochę zielony.

Pozdrawiam,
S@K
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-12-05, 12:19   

Wpisz "residentflash2" do szukajki. Nie zje Cię :mrgreen:

Ale jako nowemu....
http://www.my-navia.pl/vi...=residentflash2

Na dodatek dublujesz posty za co grożą sankcje.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
S@K
azymut


Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-05, 13:53   

Witam,
Wiem, że mnie nie zje ;-) bo jej używam, ale jak napisałem nie działa (Commander i Explorer) w 50.2 jest chyba inna struktura katalogów ale nie jestem pewny. Ja mam katalog BINFS w którym jest sporo plików między innymi GPS2.exe ale ebook.exe nie ma .
I nie wiem gdzie go znaleźć żeby zrobić uruchamianie innej aplikacji z menu głównego tekstów.

Pozdrawiam,
S@K
 
 
bocz84
Waypoint



Dołączył: 30 Lis 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-12-05, 14:06   

Mam prosbe. Podeslijcie mi jakiego linka z Auto Mapom moze byc 5 5 3 cos w tym stylu zeby mozna było wrzucic na SD i bez wiekrzychkomplikacji odpalic toto . Pozdrowienia dla całego Forum
_________________
Lark 50.2
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-12-05, 14:12   

Na tym forum jest mnóstwo linków do gotowców AM na kartę SD. Szukajka pomoże.

[ Dodano: 2009-12-05, 14:14 ]
S@K napisał/a:
... w 50.2 jest chyba inna struktura katalogów ale nie jestem pewny.
Pytałeś o dostęp do residentflash2. Struktura folderów może być rzeczywiście całkiem inna niż w Lark 50.1 CE5
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
duczek9215
Waypoint


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 37
Wysłany: 2010-06-02, 20:48   AM + Lark 50.2

właśnie zakupiłem sobie larka i chciał bym sobie do niego wgrac AM tylko nie wiem jak
prosił bym was o pomoc......
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-03, 08:32   

AM wybieraj :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...18145&start=255
Lub :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...a6789762#196605
Instrukcja instalacji AM :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
I do dzieła :mrgreen: :lol:

[ Dodano: 2010-06-03, 09:38 ]
http://www.my-navia.pl/vi...a6789762#196708
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
duczek9215
Waypoint


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 37
Wysłany: 2010-06-03, 08:58   

dzięki, a później w navi zmieniam ścieżkę do sd na AM tak?
_________________
Lark 50.2 +AM 6.5
CB alan 109 + Sirio ML-145
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 240
Wysłany: 2010-06-03, 09:05   Re: AM + Lark 50.2

duczek9215 napisał/a:
właśnie zakupiłem sobie larka i chciał bym sobie do niego wgrac AM tylko nie wiem jak
prosił bym was o pomoc......
Moim zdaniem najleprzym rozwiązaniem jes instalacja Map na karcie pamięci,o ile dobrze pamiętam to do Larka 50.2 przypisana jest micro SDHC :idea:AM zainstalowana na karcie pamięci działa w Larku bez problemu.
 
 
duczek9215
Waypoint


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 37
Wysłany: 2010-06-03, 09:21   

czyli instaluje AM na kartę pamięci tak jak tutaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518 i zmieniam ściezke tylko do AM w ustawieniach navi ?? i powinno działać?
_________________
Lark 50.2 +AM 6.5
CB alan 109 + Sirio ML-145
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 240
Wysłany: 2010-06-03, 10:40   

duczek9215 napisał/a:
czyli instaluje AM na kartę pamięci tak jak tutaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518 i zmieniam ściezke tylko do AM w ustawieniach navi ?? i powinno działać?
U mnie dziala wysmienicie
 
 
duczek9215
Waypoint


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 37
Wysłany: 2010-06-03, 11:34   

a jak wgram na pamięć flash to też będzie działać?
_________________
Lark 50.2 +AM 6.5
CB alan 109 + Sirio ML-145
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-06-03, 11:44   

Ale po co przecież karta SD+ czytnik kart to naprawdę nie duży wydatek.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11