Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 22:21
Inny program nawigacyjny do lark 50.2
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-06, 18:39   

Koledzy mają rację :-) pytanie było czy można obok MM. Oczywiście, że można ale na kartę będzie szybciej. Można również zainstalować sam program AM na nawigację(na niektórych modelach działa płynniej) a mapy na kartę.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
chudy88
azymut


Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-06, 20:31   

No i zainstalowałem, sama instalacja długo nie trwała około 8 minut a wgranie mapy polski 12 minut więc nie jest tragicznie, oczywiście mapa działa jutro przetestuję ją na dłuższej trasie mam nadzieję że wszystko będzie dobrze działać:) kartę SD oczywiście kupię, a jak to jest gdybym chciał usunąć automapę?? poprostu klikam prawym i usuwam?? za odpowiedzi dziękuję:)
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-06, 20:36   

chudy88 napisał/a:
poprostu klikam prawym i usuwam??

Tak zgadza się .A jak będzie konieczny format pamięci wewnętrznej to co zrobisz :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
sewerexx
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-08-06, 20:36   

Tak, klikasz i usuwasz :)
 
 
chudy88
azymut


Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-06, 20:41   

gustawox1 napisał/a:
chudy88 napisał/a:
poprostu klikam prawym i usuwam??

Tak zgadza się .A jak będzie konieczny format pamięci wewnętrznej to co zrobisz :?:
no a jeźeli sformatuję to co nie będę już mógł żadnej mapy wgrać nie jestem w tym temacie biegły więc wole zapytać, co się może stać jeżeli sformatuję pamięc zewnętrzną, uszkodzić coś mogę??

sewerexx napisał/a:
chudy88 napisał/a:
gustawox1 napisał/a:
chudy88 napisał/a:
poprostu klikam prawym i usuwam??

Tak zgadza się .A jak będzie konieczny format pamięci wewnętrznej to co zrobisz :?:
no a jeźeli sformatuję to co nie będę już mógł żadnej mapy wgrać nie jestem w tym temacie biegły więc wole zapytać, co się może stać jeżeli sformatuję pamięc zewnętrzną, uszkodzić coś mogę??


Pamięć zew. to karta, jej nie uszkodzisz :)



Mój błąd chodziło oczywiście o wewnętrzną ;-) zreszto wszystkiego dowiem się jak kupię kartę to dam oczywiście znać jak się coś uszkodzi :)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez chudy88 2010-08-06, 21:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
sewerexx
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 23
Wysłany: 2010-08-06, 20:44   

chudy88 napisał/a:
gustawox1 napisał/a:
chudy88 napisał/a:
poprostu klikam prawym i usuwam??

Tak zgadza się .A jak będzie konieczny format pamięci wewnętrznej to co zrobisz :?:
no a jeźeli sformatuję to co nie będę już mógł żadnej mapy wgrać nie jestem w tym temacie biegły więc wole zapytać, co się może stać jeżeli sformatuję pamięc zewnętrzną, uszkodzić coś mogę??


Pamięć zew. to karta, jej nie uszkodzisz :)
 
 
acinlos
azymut


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-14, 00:56   Problem z odpaleniem AM

sprawa wyhlada nastepujaco, wrzucam automape 6.5 na karte sd micro 2gb kingstona, wkladam ja do nawigacji, w ustawieniach w "wybor nawigacji" podaje link do .exe automapy, zapisuje. Po czym przechodzac do glownego menu klikam "nawigacja", ciagle odpala mi sie standardowa MapaMap, trzeba jeszcze cos zmienic zeby odpalic automape ?
 
 
slawomirmarczak 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 58
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 198
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-08-14, 14:42   

A jak wychodzisz z wyboru programu nawigacyjnego "X" czy "<--"?
Jak nie zakończysz "X" to zostanie poprzedni wybór - czyli Mapamap.
Sprawdź co widac na pasku na środku ekranu jaki program wybrany jest - czy ten co wskazałeś.

[ Dodano: 2010-08-14, 14:43 ]
acinlos napisał/a:
wrzucam automape 6.5 na karte sd micro 2gb kingstona

Co to znaczy - że wrzuciłeś gotowca?
_________________
Lark-FreeBird-43.1 + MapaMapTOP-7.2.8-2012Q2
 
 
 
acinlos
azymut


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-15, 18:19   

slawomirmarczak napisał/a:
A jak wychodzisz z wyboru programu nawigacyjnego "X" czy "<--"?
Jak nie zakończysz "X" to zostanie poprzedni wybór - czyli Mapamap.
Sprawdź co widac na pasku na środku ekranu jaki program wybrany jest - czy ten co wskazałeś.

[ Dodano: 2010-08-14, 14:43 ]
acinlos napisał/a:
wrzucam automape 6.5 na karte sd micro 2gb kingstona

Co to znaczy - że wrzuciłeś gotowca?

mam wybrany odpowiedni program i wychodze "X". Automape instaluje najpierw na PC a pozniej przegrywam pliki na karte microSD. Moze zainstlować ją odrazu na karcie ?
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2010-08-15, 19:34   

acinlos bezwzględnie za instaluj od razu na kartę microSD , bo podczas kopiowania możliwe jest uszkodzenie .
Kerik
 
 
DAREK101120 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 19
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2011-01-12, 16:42   

Będę działał z tą AM ale już jest lepiej. pogrzebałem troche w opcjach.

Mam prośbę czy mógłby ktoś wkleić linka z działającą mapą IGO8 na Larka 40.2??? i instrukcje jak to wgrać jeśli trzeba coś przerabiać. będę wdzięczny.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-12, 16:48   

Tu masz wszystko w jednym linku :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jarowo
Waypoint


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 32
Wysłany: 2011-06-24, 17:33   

Witam, a jest możliwość żeby po odpaleniu nawigacji od razu odpalała MapaMap, jeżeli tak to proszę napisać jak.
Z góry dziękuję za odpowiedz. ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2011-06-24, 17:37   

Instrukcja obsługi, strona ok.17
_________________

 
 
jarowo
Waypoint


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 32
Wysłany: 2011-06-24, 17:45   

Dzięki za odpowiedz, problem w tym ze brak takiej instrukcji. :-(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11