My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Navroad AURO 2S AutoMapa Polska
Navroad AURO 2S AutoMapa
429.00 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
Garmin Nuvi 42 LM Europa
Garmin Nuvi 42 LM Europa
298.99 PLN
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
178.94 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
588.01 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
319.00 PLN
Navroad AURO S6 bez map
Navroad AURO S6 bez map
344.00 PLN
Goclever NAVIO 505 Europa
Goclever NAVIO 505 Europa
199.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-06, 21:01
Jak zmienić ściezke dostepu do mapy w Lark 35,7
Autor Wiadomość
Marcios 
azymut


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-03, 19:58   Jak zmienić ściezke dostepu do mapy w Lark 35,7

Witam!!
Na wstępie zacznę, że jestem laikiem jeśli chodzi o nawigacje, poczytałem trochę to forum i postanowiłem ściągnąć AM na karte pamięci, tylko teraz jak mam ustawić ściezkę dostepu by uruchomiło mi mape z karty SD?. Skoro jak wchodze w ustawienia to tam jest tylko ścieżka NandFlash i nie da sie jej zmienić próbowałem różnie i nie mam pojęcia jak to zmienićby z karty uruchomiło mi. Mógłby mi ktos w prostu szczegółowy sposób wytłumaczyć co mam zrobić krok po kroku by dało się to zmienić i uruchomiło mi mape z karty? z góry bardzo dziekuje i licze na pomoc. Jeśli nie w tym dziale napisałem co trzeba to sorry i prosze o przeniesienie tematu do innego prawidłowego.

P.s. mam larka 35,7 od TP od kilku dni, kupiłem karte pamięci SD 2 GB Kingstona, zainstalowana jest w navi mapamap easyy.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6486
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-03, 20:11   

Marcios napisał/a:
wchodze w ustawienia to tam jest tylko ścieżka NandFlash i nie da sie jej zmienić próbowałem różnie

A próbowałeś kliknąć w lupę i zakręconą strzałkę(jak enter w kompie) obok ścieżki dostępu jaka ci się ukazuje?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Marcios 
azymut


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-03, 22:32   

Próbowałem palcem i nie dało się ale po Twoim poście spróbowałem rysikiem w strzałke ala enter i dało się więc dzieki i juz wszystko ok Pozdrawiam
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6486
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-03, 22:34   

Nie ma za co :) musiało się dać ;-) łaski nie robiło.
Temat zamykam.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Masterex2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-29, 23:54   Problem z mapą

Witam, z niewiadomych dla mnie przyczyn GPS nie czyta mi mapy. Ścieżke mam ustawioną \NANDFlash\MobileNavigator..(dalej nie widzę) Jak klikam ustaw ścieżkę to mam do wyboru tylko mobilenavigator.exe, folder wcześniej ALTE,FileTransmittor.exe

Mapę mam wgraną a GPS i tak jej nie czyta. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 497 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17242
Wysłany: 2011-10-30, 00:43   

Milion powodów - albo uszkodzony plik, albo uszkodzony obszar pamięci z tym plikiem, albo zamieniony plik na inny, albo uszkodzenie softu larka powodujące niezapamiętywanie ściezki, albo nieudana podmianka pliku podczas instalacji jakiegoś programu.
Co robiłes od czasu, jak działało?
_________________

 
 
Masterex2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-30, 08:11   

Miałem pewien problem, bo lark zatrzymywał mi się na komunikacie i przy usuwaniu folderu $MSD$ przez przypadek dałem usuń folder MapaMap, anulowałem i niby wróciły te wszystkie pliki ale widocznie nie ;/. Lark jest nowy więc jeszcze nie jest zarejestrowany, a nr. seryjnego mapy nie znam. Co radzicie?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8170
Wysłany: 2011-10-30, 08:19   

Napisac do Imagisu .

I następnym razem czytac instrukcje obsługi - o rejestracji programu piszą na samym początku
A w wątku o kasowaniu MSDS też wspomniano o kopii programu nawigacyjnego
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Masterex2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-30, 09:33   

A jak wgrywam nową mapę to tą starą mogę usunąć? Bo mam Automape najnowszą.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8170
Wysłany: 2011-10-30, 09:36   

Mapę, czy program nawigacyjny?

Zawsze wywala sie starą - żeby w urządzeniu była tylko jedna wersja progrmau (czy to AM, czy MM) Ale mozna miec i AM i MMna raz.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Masterex2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-30, 09:46   

Aha. Jeszcze jedno jak wybieram ścieżkę taką jak podałem wyżej to wyskakuje to co napisałem. Jak przywrócę do ustawień fabrycznych wyskakuje znowu co innego : Brak programu nawigacyjnego.

@Edit. Nie wgrywałem jeszcze nowej mapy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 497 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17242
Wysłany: 2011-10-30, 10:33   

A co masz w folderze NANDFlash? Jakie foldery?
I co masz w ścieżce do programu po przywróceniu ustawień fabrycznych?
_________________

 
 
Masterex2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-30, 10:56   

dobra, poczekam na Imagisu aż mi wyśle kod.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 13