My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2015-07-20, 07:02
Jak zmienić ściezke dostepu do mapy w Lark 35,7
Autor Wiadomość
Marcios 
azymut


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-03, 19:58   Jak zmienić ściezke dostepu do mapy w Lark 35,7

Witam!!
Na wstępie zacznę, że jestem laikiem jeśli chodzi o nawigacje, poczytałem trochę to forum i postanowiłem ściągnąć AM na karte pamięci, tylko teraz jak mam ustawić ściezkę dostepu by uruchomiło mi mape z karty SD?. Skoro jak wchodze w ustawienia to tam jest tylko ścieżka NandFlash i nie da sie jej zmienić próbowałem różnie i nie mam pojęcia jak to zmienićby z karty uruchomiło mi. Mógłby mi ktos w prostu szczegółowy sposób wytłumaczyć co mam zrobić krok po kroku by dało się to zmienić i uruchomiło mi mape z karty? z góry bardzo dziekuje i licze na pomoc. Jeśli nie w tym dziale napisałem co trzeba to sorry i prosze o przeniesienie tematu do innego prawidłowego.

P.s. mam larka 35,7 od TP od kilku dni, kupiłem karte pamięci SD 2 GB Kingstona, zainstalowana jest w navi mapamap easyy.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6452
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2010-07-03, 20:11   

Marcios napisał/a:
wchodze w ustawienia to tam jest tylko ścieżka NandFlash i nie da sie jej zmienić próbowałem różnie

A próbowałeś kliknąć w lupę i zakręconą strzałkę(jak enter w kompie) obok ścieżki dostępu jaka ci się ukazuje?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Marcios 
azymut


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-03, 22:32   

Próbowałem palcem i nie dało się ale po Twoim poście spróbowałem rysikiem w strzałke ala enter i dało się więc dzieki i juz wszystko ok Pozdrawiam
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6452
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2010-07-03, 22:34   

Nie ma za co :) musiało się dać ;-) łaski nie robiło.
Temat zamykam.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Masterex2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-29, 23:54   Problem z mapą

Witam, z niewiadomych dla mnie przyczyn GPS nie czyta mi mapy. Ścieżke mam ustawioną \NANDFlash\MobileNavigator..(dalej nie widzę) Jak klikam ustaw ścieżkę to mam do wyboru tylko mobilenavigator.exe, folder wcześniej ALTE,FileTransmittor.exe

Mapę mam wgraną a GPS i tak jej nie czyta. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 505 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17284
Wysłany: 2011-10-30, 00:43   

Milion powodów - albo uszkodzony plik, albo uszkodzony obszar pamięci z tym plikiem, albo zamieniony plik na inny, albo uszkodzenie softu larka powodujące niezapamiętywanie ściezki, albo nieudana podmianka pliku podczas instalacji jakiegoś programu.
Co robiłes od czasu, jak działało?
_________________

 
 
lukasm1984
azymut


Dołączył: 19 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-19, 22:36   LArk 35.7 Nie można ustawić ścieżki do nawigacji

Witam,

W nawigacji było kiedyś wgrane menu Anna oraz Automapa i wszystko chodziło dobrze do pewnego czasu.
Teraz wróciło do swojego fabrycznego menu ale nie ma nigdzie napisów przy ikonach po za tym nie można zmienić ścieżki do nawigacji po naciśnięciu lupy i wybraniu innego pliku nie zapisuje tego i wraca do \SDMMC\$MSD&\MSDSoftware
Można to jakoś zmienić przez rejestr programem CeRegEditor? przynajmniej żeby uruchamiał automape z karty SD

http://i.imgur.com/wTC54Wy.jpg?1 menu główne
http://i.imgur.com/cYMM2eq.jpg?1 po uruchomieniu nawigacji
http://i.imgur.com/zcCGkBp.jpg?1 ustawianie ścieżki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8965
Wysłany: 2015-07-20, 06:58   

Wysypał Ci się soft.
Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28193
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
lukasm1984
azymut


Dołączył: 19 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-20, 17:24   

ufff udało się ! :)
ściągnąłem backup rejestru i w programie CeRegEditor "porównaj rejestr" i zastosuj
pokopiował klucze rejestru , restart i wróciło do normy można już uruchamiac własne nawigacje
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 11