Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TT na Navigona
Autor Wiadomość
uris 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-05-24, 01:29   TomTom na Navigon 7000T

Witam , czy komus udalo sie odpalic TT na tym sprzęcie ,mi cos nie wychodzi .AutoMape 5.0.5 zainstalowalem i smiga a TT nie chce wywala bląd jakby brakowało bibliotek
 
 
Ripper007 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-11-22, 21:11   TomTom 7 na Navigon 8110

Czy komuś udało się odpalić TomToma Navigator 7 na Navigonie 8110?
Walczę z tym już 2 tyg, ściągnąłem różne wersje, ale jedne wołają o dodatkowe biblioteki, a jak uzupełniam to wywala komunikat o niezgodności z Win CE 5.
Czyżby przyczyną była rozdzielczość 480x272 - chociaż nowsza wersja podobno bez problemu się na niej odpala.
Odpaliłem już Automapę 5.2 i IGo8 ale chciałbym też potestować Tomka.

[ Dodano: 2008-11-23, 17:45 ]
Problem rozwiązał kolega unar w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=49356#49356

TomTom Navigator 7 śmiga na Navigonie 8110 :)
 
 
 
adlenar 
młodszy inspektor GPS
Nowicjusz



Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 7
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2009-05-20, 09:23   TomTom 7 na Navigon1200

Witam. Jestem tu od niedawna i nie do końca sobie ze wszystkim radzę. A problem mam OGROMNY. Otóż skorzystałem z z kilku opisów tzw. "gotowców" TT7 i opisów ich instalacji. No i KLAPA! Bo wszystko jest cacy, ale po prostu po klknięciu *.exe tomek po prostu nie odpala! Nie mam pojęcia co robić, mam Navigona 1200 z Win CE5. Może brakuje jakichś dll-ek? Jeśli tak to jakich, skąd je wziąść i gdzie je wgrać. Dodam jeszcze że inne programy chodzą bez zarzutu (AM5, iGO8, V7, OCN8). Pomóżcie mi proszę bo pałuję się z tym już dość długo i nic! Z góry dzięki za pomoc, czekam niecierpliwie przebierając nóżkami, pozdrawiam.
 
 
adlenar 
młodszy inspektor GPS
Nowicjusz



Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 7
Skąd: Bochnia
  Wysłany: 2009-05-20, 10:10   

Witam. Może koledzy mi pomogą, bo jestem "zielonym" użytkownikiem Nawigona 1200 z Win CE5. Chodzą mi na nim takie aplikacje jak AM5, OCN8, iGO8, V7. Natomiast TT7 - za nic! Wgrywałem już kilka tzw. chodzących gotowców, korzystałem z kilku opisów instalacji, ale wszystko kończy się zanim się zacznie. NIE MOGĘ ODPALIĆ *.exe! Co mogę zrobić? Czy może brakują mi jakieś DLL-e? Jeśli tak to jakie, skąd je zassać i gdzie wgrać? Pomóżcie proszę, bo nie mam pojęcia co zrobić :-( Z góry serdeczne dzięki, czekam niecierpliwie przebierając nóżkami. Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: Wedrowca: 2009-05-20, 12:04 ]
Proszę się nie doklejać do innego tematu ze swoim problemem jeśli nie tego tyczy. PRZENIOSŁEM.
 
 
kmito 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 29
Wysłany: 2009-05-20, 15:16   

A z tego Tutoriala próbowałeś?
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4407
_________________
Akira 512
Mio Moov 500
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-20, 15:22   

http://www.my-navia.pl/vi...oteki+systemowe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
adlenar 
młodszy inspektor GPS
Nowicjusz



Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 7
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2009-05-21, 08:41   

Witam. Do kmito: dzięki, ten tutorial też przerabiałem i nic. Po prostu tt.exe nie odpala :-( . Dzakus, dzięki za ten link, nie znalazłem tego opisu wcześniej, będę testował, może coś z tego będzie - pojawiło się światełko w tunelu :-) . Pozdrowienia.

[ Dodano: 2009-05-21, 09:00 ]
Aha, jescze jedno. Piszesz o edycji rejestru. Jak to zrobić, skoro mój Navigon1200 niełączy się z kompem przez ActiveSync? Jak go podłączę to widzę dwa napędy: My Flasch Disc i Storage Card. Czemu ActiveSync nie widzi Navigona?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-22, 13:49   

adlenar napisał/a:
Czemu ActiveSync nie widzi Navigona?
Bo ma zablokowany AS(:-P), można to w niektórych nawigacjach odblokować.

adlenar napisał/a:
Piszesz o edycji rejestru. Jak to zrobić
Apteczka>RegEdit http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
adlenar 
młodszy inspektor GPS
Nowicjusz



Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 7
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2009-05-25, 08:37   

Sory, piszę z pracy dlatego dopiero dziś. A jak to AC odblokować? Piszesz o rzeczach o których nie mam zielonego pojęcia. Apteczkę mam, ale co mi z tego, kiedy jak mam otwarty jakikolwiek edytor, to nie mogę nic pisać bo nie widzę klawiatury, A jak mam klawiaturę to też nic mi nie pisze :-( Widzę że jesteś obcykany w tej dziedzinie, napisz mi proszę, ale tak "łopatologicznie" co i jak zrobić żeby mi to wszystko chodziło jak trzeba. Aha, i jeszcze jedno. Żeby było śmieszniej, to zainstalować bezpośrednio na Nawigonie też nic nie mogę, bo mi pisze że program nie jest właściwą wersją. Jest tak i z *.exe i z *.cab. Poświęć mi parę minut i opisz mi to wszystko, pliiiiiiizzzzz.... Pozdrawiam

[ Dodano: 25 Maj 2009, 08:38 ]
Oj, :oops: nie AC tylko AS...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-25, 09:04   

Masz pasek?
Tam jest taka ikonka długopisu i okienek. Kliknij w nią i wybierz Keyboard to się pojawi klawiatura lub program keyb.exe z apteczki. który wyświetla w rogu ekranu mały przycisk do pokazywania klawiatury
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
adlenar 
młodszy inspektor GPS
Nowicjusz



Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 7
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2009-05-25, 09:22   

:-( nie mam paska
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-25, 09:46   

To program keyb.exe z apteczki.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
adlenar 
młodszy inspektor GPS
Nowicjusz



Dołączył: 23 Kwi 2009
Posty: 7
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2009-05-25, 10:30   

'keyb' is not a valid Windows CE application :-( tyle mi napisało, i tak się dzieje przy próbie uruchomienia jakiejkolwiek instalki *.exe

[ Dodano: 26 Maj 2009, 11:01 ]
I co? Nic nie poradzisz?
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 165
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-07-06, 10:16   TT na Navigona

Witam czy udalo sie komus wgrac TT na urzadzenie Navigon 7000 T gdzies czytalem ze jest taka mozliwosc po wgraniu jakis plikow nawet sa podane linki ale juz nie dzialaja jezeli ktos ma jakies pomysly albo sugestie to prosze o pomoc.
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
wwwsss
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-10-25, 13:56   TomTom7 na Navigon 1200

Czy posiadacie jakąś sprawdzoną wersję, wypróbowałem sporo wersji dla Windows CE ale żadna nie działa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9