My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Blow GPS50C Europa
Blow GPS50C Europa
226.00 PLN
Navroad ENOVO S AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S AutoMapa
499.00 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
688.13 PLN
Mio Spirit 6900 LM Polska
Mio Spirit 6900 LM Polska
364.00 PLN
TomTom PRO 5150 Truck LIVE Europa
TomTom PRO 5150 Truck LIVE
1327.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
332.82 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
IGO na windows mobile 6.5
Autor Wiadomość
kiub1
azymut


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-11-28, 00:30   iGO8 na Omni pomocy

Prosze o linka do jakiegoś działającego iGO8 pod omnie i900
i opis jak to pokoleji wgrac i co gdzie pozmieniac aby ruszyło pod moim Samsungiem
pozdrawiam Kiub1

[ Dodano: 2008-11-28, 05:41 ]
Dodam tylka że sciągnełem parę wersji igo8 wszystkie niby tylko skopiować na kartę i ewentualnie zmienic w sys.txt z %SDCARD% na swoją nazwę karty SD i tak robiłem
Na mojej karcie pamięci w folderze igo8 w sys.txt zmieniałem %SDCARD% na karta pamięci a dokładnie wyglondał ten plik tak:
[folders]
app="karta pamieci/ iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

I nic ciągle Error : Program application database cannot be fund.Plese insert orginal aplication SD card.

Mogę tylko dodać że po wgraniu igo8 na karte i zmianie sys.txt po prubie uruchomienia igo8 tworzy mi folder w moim urządzeniu o tej samej nazwie co podaje w pliku txt np.
Moje urządzenie\karta pamięci\iGo8\content i custom
Co jeszcze mnie dziwi to to że omnia moją karte pamięci nazywa właśnie (karta pamięci)
raz nawet włozyłem karte w czytnik i pod vistą opisałem karte jako samo SD ale po włozeniu do omni to dalej wyswietla tylko karta pamięci a igo8 niedziałał nawet przy wpisaniu SD w sys.txt już niewiem co i jak proszę o pomoc .
a to Ver.iGO8jaki mam sciągniety obecnie z torrentów:|Nav.N.Go.iGO.8.v8.0.0.54000.Multilanguage.PPC.WM5.WM6
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3504
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-28, 08:07   

kiub1 napisał/a:
app="karta pamieci/ iGO8"
Sprawdź jak u Ciebie w systemie nazywa się karta pamięci np. SDMMC i tak właśnie popraw wpis
np. app="SDMMC/iGO8"
_________________

 
 
remmyhi
Waypoint
Prawie jak GPS ;)



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 92
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-11-28, 13:30   

Najważniejszą rzeczą dla Omni nie jest niestety plik sys.ini, tylko archiwum z rozdzielczościami. Jestem teraz w pracy - wrzucę wszystko pięknie działające wieczorem.
 
 
kiub1
azymut


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-11-28, 15:04   

Ok dziekuję koledzy za odpowiedz ale mam małe pytanko
jak sprawdzić jak się nazywa karta i gdzie to sprawdzić w omni czy pod vistą w kompie
bo w omni wyswietla mi tylko nazwę (karta pamięci)
a pod wistą jak ją włoze w czytnik to wyswietla w moim komputerze SD bo i takom nazwe jej nadałem jak weszłem w właściwości (dysku) wiec juz niewiem kturą nazwe uzyć i czy wogule kturaś jest poprawna bo na zadnej z nazw nie startuje igo8.
No i oczywiście bedę czekał do wieczora na wstawki jak bym mugł prosic to prosze bardziej o mapki europy niz samej polski aczykolwiek mogą byc te i te z tego powodu ze na Polskę mam automapę a z tego co szłyszałem niby jest dokładniejsza po Polsce
Pozdrawiam :)
 
 
remmyhi
Waypoint
Prawie jak GPS ;)



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 92
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-11-28, 17:42   

Po pierwsze - ortografia!!!!! Pisz po Polsku, bo umrzeć można, czytając to co napisałeś...
Po drugie - oto kompletne rozwiązanie na Polskę do Omni:
Kod:
http://rapidshare.com/files/168272826/iGO8.rar

pozdrawiam
r
 
 
kiub1
azymut


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-11-29, 06:58   

Wielkie Wielkie dzieki kolego remmyhi .
Wszystko smiga po wgraniu na kartę
samo sartuje nic nie trzeba pszestawiac poprostu skopiowac i uróchomić.
Jak byś mógł mi podesłać jakiś link na mapy EU do tej wersi to byłbym dozgonnie wdzięczny :) POZDRAWIAM!!!
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2790
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-11-29, 11:00   

http://chomikuj.pl/Sance/...iGO/iGO8.3/mapy
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
kiub1
azymut


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-11-30, 14:50   

Dziękuję Dziekuję Dziękuję za pomoc !!!
iGO8 smiga i mapki też pasują jest git w trasie nie sprawdzałen ale myśle że wszystko będzie OK!!!
Temat uważam za zamknięty.
POZDRAWIAM :)
 
 
da_biker_boy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 10
Skąd: Ireland/Poland
Wysłany: 2009-03-12, 00:27   Jak wgrac iGo8 na pamiec wewnetrzna 16GB do Samsung Omnia??

Witam,
Kupilem Omnie z wbudowana pamiecia 16GB specjalnie po to zeby nie kupywac karty pamieci. Jednak kazda z nawigacji jaka wgralem do tej pory wogole nie smiga. Niektore wogole sie nie odpalaja a inne wywala przy uruchomieniu "strony tytulowej"

Czy wiecie jak wgrac w pamiec 16GB jakas nawigacje do Omni? TomTom, iGo8 albo AutoMapa ? Nie mam pojecia jak to zrobic i przeszukalem rozne zrodla...
Chodzi mi o to zeby miec program i mapy we wbudowanej pamieci bez uzycia karty pamieci.

Mialem wczensiej Mio A501 i byl rewelacyjny... kazda navi jaka wgralem smigala bez problemu... z Omnia jakos nie moge sie uporac.

Bardzo prosze o pomoc...
_________________
Burn rubber... not your soul !!!
Ostatnio zmieniony przez da_biker_boy 2009-03-15, 23:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3504
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-12, 08:04   

da_biker_boy napisał/a:
Omnia jakos nie moge sie uporac.
Którą i jak np. AutoMapę instalujesz? Jakim plikiem "odpalasz" aplikację?
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3397
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-03-12, 09:13   

W iGO 8.3.2 musisz zmienić DATA.zip na np taki data_8.3.2_fixed_v9b bo ma twoją rozdzielczość i jak się nie mylę ścieżkę odczytu żeby czytało z urządzenia
_________________
SGS I9100, I9505 ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, PolNav 6, ndrive 10, Navigon 7.4.3, autosputnik
 
 
kundel
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 26
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2009-03-12, 10:17   

Ja instalowałem AM 5.3 Eur. na omnie przez Active Sync do " moja pamięc" + witaminy. Chodzi bez problemowo
 
 
 
da_biker_boy 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 10
Skąd: Ireland/Poland
Wysłany: 2009-03-13, 00:15   

OK, dzieki bardzo Panowie!
Sciagam wlasnie Automape wersje instalacyjna... zobaczymy co z tego bedzie... napewno dam znac co i jak...

Odnosnie TomToma i iGo8 to mam nasciaganych tyle tych wersji ze teraz sam nie wiem co jest co...
Musze zaczac wszystko od nowa.
Moze macie jakis link gdzie moglbym zassac taka wersje ktora by mi smigala?
TomToma mialem na Mio i fajnie smigal ale slyszalem ze iGo jest bardzo fajne i chcialbym sprobowac czegos nowego ;)

Pozdro!

[ Dodano: 2009-03-13, 00:56 ]
Kundel.... zrobilem tak jak mowiles i smiga wszystko ja nalezy! Wielkie dzieki!!!

Moze jeszcze pomozecie mi odpacil iGO8 i TomToma?
_________________
Burn rubber... not your soul !!!
 
 
wojtek_maxisit 
azymut


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-26, 08:07   

witam mam pytanie gdzie znajdę foto radary do igo8 i jak zrobić żeby podczas jazdy informowała mnie o nich
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9865
Wysłany: 2009-03-26, 17:29   

POI : poiplaza.com
Instalacja : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8942
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2009-03-27, 17:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 12