Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka map z jednego meni startowego
Autor Wiadomość
vezyr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-04, 11:37   Alternatywne menu ?

Witam

Jak powszechnie wiadomo w nv45 oryginalne menu jest odpalane pliczkiem launch.exe, który znajduje się w katalogu Winows. Próbowałem już podmieniać ten plik, oraz zmieniać ścieżkę w rejestrze, ale nie udało mi się odpalić innego menu niż to oryginalne.


Na moje poprzedniej Navia 2008, było to prostrze :roll:


Ma ktoś pomysł jak podmienić menu ?
 
 
Dagi 
Waypoint
Dagi Dagers


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 60
Skąd: Zamosc TL
Wysłany: 2009-03-04, 11:59   

Mozna to meni wylaczyc calkiem ale potrzebyjesz ingerencji w rejestr i musisz uzyskac My Device na pulpicie.
Oczywiscie pulpit jest na tej navi zaraz po uruchomieniu ale ma tapete jak logo startowe i to zmyla ze pulpitu nie ma bo po chwili pulpit znika a pojawia sie wlasnie to meni.

Jest jednak maly mankament przy wylaczeniu tego meni Navia ma sklonnosci do zawieszania sie i nie wiem jak ominac ta przypadlosc.
_________________
 
 
 
vezyr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-04, 12:41   

Jeżeli dobrze rozumiem to jak usunę wpis launch.exe z gałęzi int to wyświetla mi się pulpit bez paska? Bardziej interesowało by mnie wystartowanie innego edytowanego przeze mnie menu.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-04, 14:56   

Zmień int na np.flash_storage/menu.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
damians_89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-03-04, 15:51   

Ma ktoś jakiś pliczek z pulpitem czy cuś ? Bo CeDeskop to raczej zwykły explorer
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-04, 15:53   

Poszukaj tutaj
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
damians_89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-03-04, 17:07   

I jeszcze jedna sprawa, jako podmienić launch.exe na swój program który bedzie się odpalał przy starcie navi ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-04, 17:18   

Poczytaj
http://gpslab.pl/article_...klucz+INIT.html
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
vezyr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-03-04, 17:56   

Dzakus napisał/a:
Zmień int na np.flash_storage/menu.exe



Zmieniałem na ścieżkę do menu, które śmigało mi na navia 2008, ale wywala komunikat o nie znalezionym pliku. Jeżeli wpisze ścieżkę np. do automapy to zapala automape pomijając menu z launch.exe bez żadnych zgrzytów.

Myślę że jeszcze czegoś brakuje do odpalenia menu.

Tylko czego?


to jest menu które próbuję odpalać, może ktoś z odrobiną wolnego czasu coś wymyśli :roll:

http://chomikuj.pl/vezyr/Navi/start.zip
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2009-03-05, 09:18   

Jeśli chodzi o start samego menu, to po prostu w pliku odpowiedzialnym za autostart musisz podać ścieżkę dostępu do pliku menu.exe
Przy okazji - możesz testować menu na kompie - wystarczy, że do folderu w którym jest plik menu.exe skopiujesz plik SystemInformation32.exe i z niego będziesz uruchamiał.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-04-26, 11:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Szkobel
azymut


Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-07, 18:40   Menu - Navia Nv45

Witam.
Ja to zrobiłem w następujący sposób:

1. Skopiowałem swoje menu wcześniej przygotowane na pamięć "ResidentFlash" (ta pamięć jest nieulotna).
2. Zmieniłem ustawienia rejestru, w navi jest idealnie bo rejestr po restarcie albo wylączeniu nie gubi zmian.
Zmiany w kluczu:
HKEY_LOCAL_MACHINE - Init
Launch99 - z "Launch.exe" na "DoNothing.exe"

HKEY_LOCAL_MACHINE - System - Explorer - Shell Folders
Desktop - z "Windows\Desktop" na "\ResidentFlash\Windows\Desktop"
StartUp - z "Windows\StartUp" na "\ResidentFlash\Windows\Startup"

3. Utworzyłem foldery na pamięci "ResidentFlash"
"Windows" a w nim dwa foldery "StartUp" oraz "Desktop"

4. Do folderu "\ResidentFlash\Windows\Startup" wrzuciłem skrót do mojego menu,
a do folderu "\ResidentFlash\Windows\Desktop" też.

W razie przypadkowego zamknięcia aplikacji menu zawsze jest możliwy start z pulpitu.


NAVIA działa super :)

Pozdrawiam
 
 
mymaniek
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2009-03-09, 16:46   NAVIA NV45 Pulpit

Czy może mi ktoś napisać krok po kroku jak wgrać do NV 45 MENU takie jak np w NV35 i zmnieniało się plik autorun. Kupił sobie brat ten model i tu nie ma flash_storage i pliku autorun jak zrobić aby odpalić np MENU od Sance
jestem w tych sprawach początkujący PROSZE O POMOC!!! i zgory DZIĘKUJĘ
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-09, 20:01   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8379
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
pała 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-03-12, 23:26   

witam jak kto z was wie jak odpalic auto mape z pulpity navi45 bardzo prosze jak to zrobic nawia krzyczy ze musze uruchomic z pliku wcm exe z góry dzieki
 
 
 
marwatra 
azymut


Wiek: 67
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 3
Skąd: Cerkwica
Wysłany: 2009-03-13, 00:19   

pała napisał/a:
witam jak kto z was wie jak odpalic auto mape z pulpity navi45 bardzo prosze jak to zrobic nawia krzyczy ze musze uruchomic z pliku wcm exe z góry dzieki



Trzeba utworzyć skrót WCM.EXE na pulpicie. Jeśli masz pulpit Windowsa na swoim urządzeniu to naciśnij Start/Mój komputer/SDMMC/AtoMapa i podświetl plik którego skrót chcesz utworzyć na pulpicie (wcm.exe a jak z tego nie ruszy Mapa to powinien być AutoMapa.exe) następnie z górnego paska zadań otwórz zakładkę File i zjedź do Send To i dalej Desktop as Shortcut i już masz skrót na pulpicie. Wchodząc do systemu do katalogu Desktop możesz zmienić mu nazwę na jaką chcesz, ale pozostaw rozszerzenie bez zmian
(.lnk).
Jeśli masz AutoMapę zainstalowaną na karcie SDMMC, a jeśli w pamięci urządzenia to szukaj tego pliku tam.
_________________
watmar
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 9