Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-04, 10:30
Wbudowane z nawigacją TomTom
Autor Wiadomość
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2018-12-25, 01:37   

adamlis6 napisał/a:
… na karcie zrzucam plik z mapa zrzucam fastactivate i robie po kolei update meta patch map, tworzy sie plik dct. robie patch navcore i patch tomtom ...

Czy navcore masz na karcie ?
 
 
adamlis6 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 5
Skąd: poznan
Wysłany: 2018-12-25, 07:59   

Tak i jak je patchuje to aktywator chwilę pomieli i jest ok,
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2018-12-26, 00:51   

Przeczytaj "Poradnik wgrania map dla nawigacji Carminat_TomTom wbudowanych w samochodach Renault", zastosuj się do niego dokładnie, a będziesz się cieszył z osiągniętego sukcesu.
http://www.my-navia.pl/vi...p=137333#137333
 
 
adamlis6 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2018
Posty: 5
Skąd: poznan
Wysłany: 2018-12-26, 20:30   

dzięki bardzo za podpowiedzi okazało się że nie miałem aktywowane mapy tym programem tt8_keygen, zrobilem tak jak napisane w poradniku i śmiga mapka, pozdrawiam
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2018-12-28, 11:43   

jacekp1313 napisał/a:
Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post.
I sprawdż wersje programu - 10.x i wyżej 0- nie da się, dla 9.x prawie niemożliwe


niestety, ale po wnikliwszej analizie for internetowych stwierdzam, że nie masz racji. obecnie mam wersję 10.855 i najnowsza mapa śmiga aż miło. koszt takiej operacji ok 18zł czyli tyle ile nowa karta SD (nie miałem żadnej wolnej). cena z OLX ok 300zł także jest różnica. Pozdrawiam serdecznie :)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2018-12-28, 14:11   

To opisz dla potomnych, jak to zrobiłeś, zamiast sie przechwalać
Bo na razie nie trafiłem na info o wgraniu lewych map do navcore powyżej 10
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-12-28, 17:05   

Bo nie wgrywasz lewych map. Klonujesz na karty z edytowalnym SID oryginalną mapę sprzedawaną na kartach SD.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2018-12-28, 18:11   

jestem_ktoś napisał/a:
To opisz dla potomnych, jak to zrobiłeś, zamiast sie przechwalać
Bo na razie nie trafiłem na info o wgraniu lewych map do navcore powyżej 10


Nie przechwalam się absolutnie. Dużo przepisywania bezsensownego, czegoś, co jest na innym forum. Jak ktoś będzie miał problem do niech się do mnie zgłosi :)
 
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-01-02, 16:14   

jacobjacob napisał/a:
Nie przechwalam się absolutnie. Dużo przepisywania bezsensownego, czegoś, co jest na innym forum. Jak ktoś będzie miał problem do niech się do mnie zgłosi :)

Ta tajemna wiedza dotyczy tylko NB1 Mazdy.
Wykorzystano po prostu błąd logiczny firmware pozwalający na wgranie upgradu bez sprawdzenia podpisu. Pozwoliło to na przygotowanie wsadów z podmienionymi kluczami i aktywację map.

https://www.gpsurl.com/to...-mazda-nb1.html
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
jacobjacob 
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2019-01-04, 01:13   

Dokładnie tak. Nie wiedziałem czy można, czy nie można wrzucać linków z innych stron :)
 
 
 
azspider 
azymut


Dołączył: 15 Lut 2019
Posty: 1
Skąd: Zawada
Wysłany: 2019-02-15, 20:52   

Witam wszystkich,

Na maila otrzymałem informację że może być wymagana aktualizacja do mojego urządzenia TomTom ze względu na "Reset numeru tygodnia GPS" dnia 6.04.2019. Sprawdziłem w TomTom Home i faktycznie jest nowa wersja navcore dla Carminat TomTom - 8.843. Ja mam wgraną nie oryginalną mapę Europy + navcore 8.842. Zastanawiam się teraz czy w tym dniu navi przestanie działać? Zgłębiał już może ktoś ten temat?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2019-02-16, 14:15   

Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=483636#483636

Kilka lat temu to samo wystapilo w Larkach http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10786
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tkajron1 
azymut


Dołączył: 12 Mar 2019
Posty: 1
Skąd: Nowy Targ
Wysłany: 2019-03-12, 10:03   

Witam

A ja mam taką sprawę, bo wrzucona mapa, navcore, mapa się odpala, ale co 5s się resetuje i na obu kartach to samo się dzieje.
Karta 16gb sdhc, karta micro z adapterem 8gb.
Problem z kartami? Czy coś źle zrobiłem?
 
 
solec
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Paź 2015
Posty: 8
Wysłany: 2019-04-07, 11:37   Problem po aktualizacji do 8.843

Cześć. Dokonałem aktualizacji do 8.843. Niestety teraz nie mogę spatchować żadnej mapy. Stara przestała działać a nowa na Polskę nie chce się aktywować fastactivate.
Ktoś coś?
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-04-07, 22:28   Re: Problem po aktualizacji do 8.843

solec napisał/a:
Cześć. Dokonałem aktualizacji do 8.843. Niestety teraz nie mogę spatchować żadnej mapy. Stara przestała działać a nowa na Polskę nie chce się aktywować fastactivate.
Ktoś coś?

Ty , poradnik aktywacji nieoryginalnych map.
Szczególnie punkt o dostępności kodów meta.

Ostatnia mapa Polski ze znany kodem to Poland_995_8507
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10