Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-30, 06:11
Mio moov S505 i inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
sweet_loo 
azymut


Wiek: 31
Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-19, 11:46   Automapa problem z wyłączeniem :) S505

Witam mam pytanko posiadam navigację mio s 505 z wgraną automapą 5.5.1
mam problem z wyłączeniem aplikacji tak jak to robiło się na orginalnym sofcie mianowicie aby wyłączyć program muszę ustawić przycisk w pozycję Reset ;/
pozycja off nic nie zmienia ....... program działa nadal ......
natomiast wyłączenie programu poprzez opcję powoduje "zawiechę" urządzenie i konczy się resetem ;/
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-01, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
M@T!
Waypoint


Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-03-15, 17:43   Mio moov s505 Pomocy

Witam
Tak jak w temacie . Mam problem kupił sobie mój brat nawigacje taka jak w temacie i jutro wyjeżdża zza granicę i prosił mnie o odblokowanie tej nawigacji i wgranie auto mapy nowej Europy . Więc tak wrzuciłem pliki na kartę pamięci z tego tematu http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=s505 . I teraz pytanie jak zrobić żeby ikonka auto mapy była na pulpicie i że jak ją nacisnę to się am uruchomi . Proszę was o pomoc
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-03-15, 20:32   

Musisz skopiowac ikone AM do folderu skin/ikons a poźniej w pliku np main.ini zmienić wpis np do navigona. Zamiast ikony navigona dajesz nazwę ikony AM i zmieniasz ścieżkę do AM.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
M@T!
Waypoint


Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 42
Wysłany: 2010-03-15, 23:45   

Teraz mam problem dorzuciłem do tej karty gdzie mam ten pulpit odblokowujący auto mape i nie chce się wlonczyc nawigacja stoi przy pomarańczowym ekranie co zrobić ?

Proszę was o pomoc bo dzisiaj wyjeżdżam zza granice o 16
 
 
buczi82 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 3
Skąd: Telford
Wysłany: 2010-04-02, 17:40   MIO NAVMAN s505 - inne głosy

Witam!!!
Zakupilem nawigacje w\w i chcialbym dograc do niej glosy, ale za cholere nie ma folderu VOICE, albo cosik podobnego, polski dogralem w mio desctop, nie wiem czy inaczej mozna jakos tez dograc...
Obecnie sciagnalem glosy - Blondynka, Pijak, Ziomek itp. itd., sa to pliki VOICE, czy moge je jakos dograc do w/w nawigacji ???
dzieki bardzo i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-29, 07:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-02, 17:46   

buczi82 napisał/a:
Obecnie sciagnalem glosy - Blondynka, Pijak, Ziomek itp. itd., sa to pliki VOICE

Są to głosy do AutoMapy a nie MioMap.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
buczi82 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 3
Skąd: Telford
Wysłany: 2010-04-02, 17:59   

tak myslalem, a czy do miomap sa jakies podobne glosy ???
czy mozna gdzies sciagnac ??
przeszukalem wszystko i dupa ehhh
a moze jakis program zeby przerobic, cokolwiek, bo mnie te glosy juz nudza ehhh
wielkie dzieki za info
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-02, 18:02   

Raczej do MioMap nie ma takich głosów. Ja do tej pory takich nie spotkałem. W MioMap głosy są w pliku LanguagePack.cpf
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
buczi82 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 02 Kwi 2010
Posty: 3
Skąd: Telford
Wysłany: 2010-04-02, 18:38   

aha dzieki
no to widze ze jestemn na nie skazany :/
a mam pytanie jeszcze, czy jest mozliwosc wgrania do tego igo8 ???
bo wczesniej uzywalem i mi sie podobalo, a z tego co wiem to do mio mozna igo zamontowac, ale zapewne trzeba jakos jeszcze to odblokowac :/
chyba ze moze bez odblokowania, bo nie wiem czy to jest istotne, ale udalo mis ie skopiowac wszystkie pliki jakie sa w mio na twardziela, tyle samo pamieci i folderow, chyba ze moze cosik jest jeszcze glebioej schowane, ale chyba nie, nie wiem...
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-02, 18:46   

Tak trzeba odblokować. Poczytaj ten wątek http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=s505
Wpisz w szukaj Mio s505 i wyskoczy ci parę tematów o tej nawigacji.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-04-02, 19:17   

Wystarczy ściągąć panel na Twoją rozdzielczość i umieścić go w folderze navigation, a plik wykonywalny .exe nazwać navigation.exe i wrzucić na kartę i uruchomi Ci się pulpit. Całkowicie bezinwazyjnie ;-)
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-02, 19:20   

Racja :-) tak też można. Następnie wrzucić programy do nawigacji(AM czy iGO), ustawić ścieżki dostępu i w drogę ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-04-02, 19:24   

To jest chyba najlepsze w urządzeniach z serii S, że tak łatwo można je odblokować, a wada brak połączenia ActiveSync - przynajmniej ja nie potrafię tego uruchomić, ale nie nam się na tym .. :-(
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
wporzo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-04-09, 18:55   Automapa w Mio S505 bez karty SD

Witam. Zostalem posiadaczem nawigacji Mio Moov S505. Nie mialem w zestawie karty mini sd. Po podlaczeniu jej do PC zauwazylem ze jest folder Mio Map. Tak mnie zastanawia czy gdybym wywalil MioMap a wrzucil Automapa to czy nie zepsul bym czegos w Navi.
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-04-09, 20:08   

Nie. Trzeba będzie tylko zmienić wpis w odpowiednim pliku, lub zmienić nazwę folderu AutoMapa EU na MioMap, a wceAm.exe na miomap.exe (czy tam spirit, nie wiem co tam siedzie, a mam bana na google) Oryginalne oprogramowanie można przywrócić za pomocą płyty DVD dołączonej do nawigacji. Nie lepie kupić kartę z 4GB za jakieś 30zł i wsio ? Bezpieczniejsze rozwiązanie, a odblokowanie tego sprzętu jest banalne. Poczytaj forum.
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13