Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MioMap 2008 / Mio Spirit - aktualizacja map
Autor Wiadomość
amadeus222
azymut


Dołączył: 31 Gru 2007
Posty: 1
  Wysłany: 2008-01-07, 22:36   MioMap 2008 / Mio Spirit - aktualizacja map

Ponieważ na forum krąży sporo nieaktywnych linków do map znalazłem coś co działa i na dodatek można znaleść sporo informacji.

Kod:
http://www.volny.cz/sstopar/mio.html


Proszę przeglądać i informować o ciekawych znaleziskach :mrgreen:

Ponieważ to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość... jakbym nie wcelował w temat :oops: :-P
_________________
aMaDeo
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-09-13, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-01-07, 22:48   

Porbuje to samo zrobic tutaj ;
Jezli linki nie dzialaja to dawac info bede uploadowal lub jakies reqesty to ronwniez postaram sie spenic pozdro.
 
 
 
rafolik
azymut


Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 3
Wysłany: 2008-01-09, 18:53   

ja mam problem gdy wgram jakakolwiek mape do swojewgo mio C720 to w menu" mapy" pojawia sie kluczyk przy tych nowych mapach ;/ jak to naprawic ?
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-01-09, 22:04   

Jezeli masz oryginalna wersje mio/igo to bedzie sie "plulo" o klucz ..... wywal i zainstaluj skrakowana nie bedziesz musial sie meczyc z generowniem kluczy dla map.

Jak nie zdecydujesz sie w/w krok to napisz to poszykamy gen. kluczy do mapy. ;-)
 
 
 
zaba
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-01-10, 19:15   

jeżeli chodzi o działające mapy to ja posiadam wszystkie z tąd:
Kod:
http://www.filefactory.com/f/07e9539ba45b8732/

tylko że jak ściągłem mapy: niemcy, włochy, francja..
to nie dało się ich wgra przez kabel usb, kopiowało i kopiowało.. i przekopiowac nie umiało ;p
nie mam pojęcia czemu tak.
ale reszta map działa bez problemu =]
_________________
NaVIA
 
 
 
Yacny 
młodszy inspektor GPS
Yacny


Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-29, 09:50   

To gdzie teraz szukac najnowszych Map MIO?

http://www.volny.cz/sstopar/mio.html

Tu widze jakies juz z 2008 roku. Czy ktos je wgrał i testował? Czy pojda bez problemu na Mio v3.3 czy potrzebne jakies obejscia? Zadaje to pytanie bo sam mam w tej chwili ograniczony dostep do mojej navii (pozyczona), a jestem ciekawy czy warto wgrywac najnowsze mapy przed wyjazdem do Wloch (16.02) i czy cos sie nie zepsuje...

Pozdrawiam,
 
 
jettaxx 
Waypoint



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 108
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-01-29, 20:08   

zciagnolem i wlasnie przezucam na sprzecik napisze jutro czy dziala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wiec tak cos jest o numerze Poland_2007.07_070903.fbl
ale czy bedzie dzialac napisze jutro w domciu mam slaby sygnal GPS,nic nie kombinowalem tylko wgralem przez active synch do folderu maps
_________________
RFM - read fucken manual - "czytaj pieprzony opis"
 
 
 
rodzynek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 11
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2008-01-29, 21:54   

jettaxx napisał/a:
... jest o numerze Poland_2007.07_070903.fbl
ale czy bedzie dzialac napisze jutro ...



Działa, od tygodnia testuję na miomap 3.3
 
 
 
bob_budowniczy 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 81
Skąd: 3miasto
Wysłany: 2008-01-29, 23:09   

też mam wgraną tą mapę... przypuszczam, że mapa się zbytnio nie zmieniła, bo są te same błedy co w Poland 2007.07_070815 i Poland 2007.07_070816 i brakuje tych samych dróg (przynajmniej w okoliczach 3miasta)
Poprawiono wyświetlanie POI i pojawił się znak ostrzegawczy prędkości - ale to i tak lipa..., bo pokazuje tylko ograniczenie 50/90/110 + pewnie autostrade (ale tej naszej pod Gdańskiem jeszcze nie ma na żadnej mapie :-( więc nie wiem...) Nie uwzględnia miejscowych ograniczeń np. do 40, 70 km/h.
_________________
Akira MM517; SD1GB; Oblatywacz: MioMap 3.3; AutoMapa 4.1.2; MapaMap
 
 
 
Yacny 
młodszy inspektor GPS
Yacny


Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-30, 08:45   

Dzieki wszystkim!

No to bez obaw sobie po weekendzie zaktualizuje. Mysle ze bedzie dzialalo, skoro u Was chodzi.

Pozdrawiam,
 
 
jettaxx 
Waypoint



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 108
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-01-30, 13:45   

rodzynek jak mogles od tygodnia testowac i niedac znaku ze masz takie cos wiesz wstydzil bys sie no chyba ze niezauwazylem to zwracam honor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
_________________
RFM - read fucken manual - "czytaj pieprzony opis"
 
 
 
rodzynek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 11
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2008-01-30, 18:19   

jettaxx napisał/a:
rodzynek jak mogles od tygodnia testowac i niedac znaku ze masz takie cos wiesz wstydzil bys sie no chyba ze niezauwazylem to zwracam honor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



eeee, ja się zaopatrzyłem w miomap 3.3 i poland_2007.07_070903.fbl właśnie korzystając z tego forum. Tylko uważnie czytałem :-P [/i]
 
 
 
jettaxx 
Waypoint



Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 108
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-01-30, 19:33   

spoko zwracam honor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
_________________
RFM - read fucken manual - "czytaj pieprzony opis"
 
 
 
kostek 
azymut


Dołączył: 04 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-03-04, 21:49   

tylko że jak ściągłem mapy: niemcy, włochy, francja..
to nie dało się ich wgra przez kabel usb, kopiowało i kopiowało.. i przekopiowac nie umiało ;p
nie mam pojęcia czemu tak.
ale reszta map działa bez problemu =][/quote]

potwierdzam problem z kopiowaniem mapy francji, czy ktos zna na to sposob? Dziekuje
 
 
szymel 
Waypoint


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 87
  Wysłany: 2008-03-04, 22:48   

kostek napisał/a:
tylko że jak ściągłem mapy: niemcy, włochy, francja..
to nie dało się ich wgra przez kabel usb, kopiowało i kopiowało.. i przekopiowac nie umiało ;p
nie mam pojęcia czemu tak.
ale reszta map działa bez problemu =]


Na moje oko , to te mapy "ważą" ze ~450MB , a to oznacza , że przez USB1.1 potrwa to ze 2 godziny.
Takie "molochy" ładuj przez czytnik USB2.0.Mam nadzieję , że nie próbujesz ich wcisnąć do flash_storage :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10