Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MioMap 2008 / Mio Spirit - aktualizacja map
Autor Wiadomość
Jarko2227 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Wrz 2008
Posty: 5
  Wysłany: 2008-09-08, 17:23   Jak wgrać mapki do mio 200

Mam mapkę europy skopiowaną na karte SD do katalogu Storage Card\MioMap\maps
Do MioMap wrzucam kopię pliku licence.db, do maps kopiuje mape
Mio Map 2008 , license.db
Ale i tak jej nie czyta.
Niewiem ale może trzeba zedytować pliczek MioMap.ini
Cytat:
[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1

MapDir=\My Flash Disk\Program Files/MioMap
Map=poland_em_200804.cpf
[Navigation]
NMEA=

[Advisor]
language=21
gender=0

[GPS]
Found=vsp1:,57600,8N1,none

[List]
buttons=0
 
 
 
DiX
Waypoint



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 52
Wysłany: 2008-09-08, 18:31   

Jarko2227, Mylisz dwa programy nawigacyjne :!:

W miomap 2008 plik z licencją mapy to plik z rozszerzeniem .lic

licence.db pochodzi z igo (a dokładnie avango Map License for DEMO: iGO 2006 All Regio Beta Registration Key: CE-B035-ZD49-437J-4Y37-SKLM) - takie są informacje w tym pliku...

więc nie tędy droga ;-)

Gdy zdobędziesz już prawidłowy plik .lic
wtedy zmień plik mio.ini na:

[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=0
SaveTimeZone=1

MapDir=\Storage Card/MioMap
Map= --- tutaj nazwa mapy ----
[Navigation]
NMEA=

[Advisor]
language=21
gender=0

[GPS]
Found=vsp1:,57600,8N1,none

[List]
buttons=0

Pozdrawiam !
 
 
Jarko2227 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-09-08, 18:55   

A nie da się tak żeby brał mapy z pamięci wbudowanej i SD jednocześnie.
 
 
 
DiX
Waypoint



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 52
Wysłany: 2008-09-08, 18:59   

Niestety nie da się :-( a szkoda :cry:
 
 
Jarko2227 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Wrz 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-09-08, 19:10   

Wziąłem ten plik .lic z czech zmieniłem nazwę na taką co ma europa i w pliku .ini zmieniłem te wartości tak jak powinny być ale i tak nie czyta, a wartości się resetują do na takie wartości jakie były na początku.

Czechy działają tylko że one się mieszczą na wbudowaną pamięć i mozna je wgrać tym programem dołączonym do płytki.

[ Dodano: 2008-09-08, 20:23 ]
O zauważyłem że jak przeniosłem Czechy które od razu miałem z kluczem i przeniosłem da SD to i tak mi zczytało bez żadnych zmian w pliku mio.ini

Wiec takie pytanie gdzie można zciągnąć dobry klucz, albo odrazy Europe z dobrym kluczem??
 
 
 
Axelf
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-12-26, 18:26   Jak wgrać inne mapy do miomap2008

Witam,
Mam pytanko wgrałem sobie na kartę SD mapę Czech i działa na moim mio moov 200pl bez problemowo natomiast gdy wgrywam na kartę mapę Niemiec, Węgier lub innych krajów to mio wogóle ich nie widzi co mam zrobić żeby wszystko działało bez odblokowania nawigacji ?? Bardzo zależy mi na orginalnym Mio Map2008. Bardzo proszę o odpowiedź dzięki
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2008-12-27, 22:55   

wodocznie wgrywasz złą mape......
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2008-12-28, 00:05   

Wersja MioMap 2008 która funkcjonuje na giełdach pracuje tylko z jedną mapą. Nie można na niej uruchomi drugiej. Możesz nie próbowac. To wina programu a nie map.
 
 
Axelf
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-12-28, 11:57   

A więc co mogę zrobić z tym fantem i czemu mapa Czech działa bez problemu ??
Wgrywam na kartę SD do folderu MioMap plik .cpf oraz plik .lic, tak właśnie zrobiłem z mapą Czech, a inne mapy nie działają. Sam już nie wiem o co w tym biega. Domyślam się, że nawet jak ją odblokuję to nic nie da. Chciałem dodać, że wersja mojego softu w mio to 2.2 a te mapy były testowane w necie na wersji 2.1. Ciągle mnie nurtuje dlaczego te Czechy działają bez problemu, zawierają punkty poi itd.
 
 
marekwieloch
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-29, 19:00   

a skąd miałeś ta mapę Czech?
 
 
Axelf
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-12-29, 20:56   

Ściągnięta z chomika od gościa o ksywie satan9 mam od niego wszystkie mapy i tylko ta działa bezproblemowo nawet wszystkie poi są :)
 
 
grzesiekb
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-13, 23:26   Są nowe mapy 200807 ale chyba nie działają ???

Na serwerach mio pojawił się update który zawiera
Mapy Europy Wschodniej w tym Polskę wersja 2008 07
Pozwoliłem sobie te pliczki od Panów z mio wygrzebać:

Jednakże nie jest słodko.
Nie działają z żadną zwitaminizowaną wersją którą mam.
Nawet z tą najnowszą zrobioną przez peppera czyli: 2.2.7277839
a do niej są wg panów z mio:
>> The latest version is “Build 2.2.7277839”, so if your device is newest you
don’t need to apply this patch.... update map data to 2008.07.... <<
Stąd moja prośba o pomoc, może ktoś coś wymyśli.
Może z plikiem .lic trzeba coś zrobić.
Może na sprzęcie Mio zadziałają ???

Pliki wrzucone na gryzonia:
Part1: 100MB, Part2: 100MB, Part3: 100MB, Part4: 22,7MB



Pozdrawiam.

Po części sobie odpowiem ale nadal bez rozwiązania:
Plik licencji nie wygląda jak powinien:
Normalnie wygląda tak: (ten jed od polski 2008.04)
Kod:
<map guid="{FD131CCA-2F83-4d78-855A-5A970F67AA5F}" pwd="T2B1C">
    <utc val="8000000000" />
</map>       

a ten załączony to kupa znaczków, jest jakby zakodowany.
Kod:
~&#8217;&#8211;ëëţ¤îM&#8482;!)ÓŻRÚGś00*&żĹ&#183;â˘Ń\Ą&#144;GŤśĂËŞ7ÇéŻwáó&#8482;Ąp&#8216;?&#144;&#177;Ž˘ĆćUY&#166;ęz $&#8230;&#8482;&#8482;wSMkËz&#181;÷&#8216;}°îÇ'śËÎaŚţĄ+Ł­ř&#8482;ű5&#172;cÇ°ŤÍ
&#136;&#8216;np&#187;_-ą9Y˙çn
&#166;CiˇŠć&#169;T'}dxÁ˘&#169;&#187;Ó¤"!Šš)MĆ&#144;ůШágŁ&#181;w3ľt ¨%č ÎňĘ9"Ô
ź:Ů;6ş-ş gT">ŤžĘc:&#187;ăĐŕ&#171;śeG{Ű?&#169;ô?UBf;&#8218;Á_'ő*<ś§U č1Ş&&#129;z&#171;TA˘g~&#177;ZUh˙U8Ćjy*Ţpß&#166;Üľ&#8216;ŮU8Ćjy*Ţpß&#166;Üľ&#8216;ŮźŚíŽü=ĺüŮçtiOâĐ8

Może ktoś ma jakiś pomysł ???
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2009-01-19, 00:07   

Mapka Europy Wschodniej 2008.07:

http://rapidshare.com/fil....part1.rar.html
http://rapidshare.com/fil....part2.rar.html

Hasełko: pepper
 
 
grzesiekb
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-01-19, 18:24   

walek75 napisał/a:
Mapka Europy Wschodniej 2008.07:

http://rapidshare.com/fil....part1.rar.html
http://rapidshare.com/fil....part2.rar.html

Hasełko: pepper


Dzięki też to juz znalazłem :)
Pozdrowionka...
G.
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2009-01-20, 13:54   

No to jeszcze warto wspomnieć o mapie Polski wraz z głównymi drogami Europy 2008.09:

http://rapidshare.com/fil...d_MREU_0809.rar

Hasło: pepper
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10