My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
469.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
183.99 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
518.63 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
486.71 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
219.00 PLN
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
199.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1046.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
ILLEGAL OPERATION; The software performed illegal instructio
Autor Wiadomość
artur595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 7
  Wysłany: 2010-07-16, 23:09   ILLEGAL OPERATION; The software performed illegal instructio

Witam wszystkich, jestem tu nowy i laik :-D w dziedzinie nawigacji, ale do tematu, zakupilem wczoraj NavRoad NR560BF z auto mapa pl i NavRoad Europa. Jeden dzien wszystko bylo oki a od dzis mam problem z zalaczeniem nawigacji europy , wyskakuje komunikat : ILLEGAL OPERATION REPORT ; The software performed illegal instruction (MAIN). We are sorry for inconvenience (RAM 17856 Kb)
Prosze o pomoc, nie widze na forum o czyms podobnym.pozdrawiam[/b]
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-07-19, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1414
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-07-16, 23:28   

Napisz czy coś robiłeś z nawigacją np: odblokowywanie , wgrywanie dodatkowych programów itp.
_________________

 
 
artur595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-07-17, 08:13   

nic nie robiłem, a nawka mi potrzebna juz na wtorek :-(
 
 
cubik2k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-07-17, 11:45   

Kolego, przełącznik u dołu urządzenia w lewo (off) i potem w prawo, i odpalaj nawigacje, powinna po tym dobrze działać. To tzw reset urządzenia.
Jeśli i to nie pomoże, to wyłącz urządzenie, przełącznik w lewo (off). Wyjmij kartę pamięci, przeczyść styki i potem ją włóż i odpalaj.
_________________
Navroad NR460, AutoMapa PL 6.5, NavroadMap 8.0
 
 
artur595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-07-17, 12:54   

niestety nie pomgoło wyjmowanie karty ani reset całego urządzenia, mam od spodu urządzenia przycisk RESET :-(

PS. na jednej karcie mam automapa i navroad map, moze raczej cos z windows-em

[ Dodano: 2010-07-17, 15:49 ]
ILLEGAL OPERATION REPORT ; The software performed illegal instruction (MAIN). We are sorry for inconvenience (RAM 17856 Kb) , a może coś nie tak jest z MAIN, gdzie tego szukac
 
 
topograf 
Waypoint


Wiek: 56
Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 21
Wysłany: 2010-07-17, 14:59   

Nie wiem jakie masz wersje map, ale spróbuj sobie pobrać i na nowo zainstalować selectora:

http://www.navroad.com/pl/download,3,94,3,pl.htm

Po pobraniu przekopiuj go na kartę pamięci, uruchom, zrobi swoje. Nie usuwaj go, nieraz się przyda.

jeżeli masz wersję map starszą niż 8, najpierw ściągnij sobie i zainstaluj aktualne:

http://www.navroad.com/pl/download,3,94,2,pl.htm

U mnie też się cuda działy po instalacji nowych wersji, zawsze pomagało uruchomienie selectora z poziomu eksploratora windows.
 
 
artur595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-07-17, 15:27   

NavRoad ver.8
AM 6.5.0

[ Dodano: 2010-07-17, 16:35 ]
niestety nic sie nie dzieje, nic sie nie instaluje, pokazuje sie komunikat zeby uruchomic mape a po uruchomieniu okazuje sie kom: ILLEGAL OPERATION REPORT ; The software performed illegal instruction (MAIN). We are sorry for inconvenience (RAM 17856 Kb)
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2789
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2010-07-17, 17:19   

http://www.navroad.com/pl...eV52_AP_V66.zip
http://www.navroad.com/pl...2_%20APPv66.zip

sprawdź która wersja jest do twojej nawigacji na:
http://www.navroad.com/pl/produkt,94,pl.htm
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
artur595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-07-17, 19:36   

moja navka to:
nr 560BF Win CE Core 5.0

rozumiem że mam mam to rozpakowac gdzies i podmienic plik ewentualnie zainstalowac

[ Dodano: 2010-07-17, 21:26 ]
SANCE prosze powiedz gdzie to wrzucic, bo jak wrzucilem nakarte SDMMC to nic nie pomogło, dodam ze nic nie odinstalowalem
 
 
cubik2k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-07-17, 20:38   

A czy Automapa odpala się bez problemu?
 
 
artur595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-07-17, 20:45   

o to chodzi ze automapa bez problemow
 
 
cubik2k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-07-17, 21:04   

W takim razie mapa NavroadMap uległa uszkodzeniu albo karta pamięci w obszarze, na którym NavroadMap jest zainstalowany.
Wydaje mi się, że jedynym wyjściem będzie będzie format karty i ponowne zainstalowanie obu map.
Będzie to wymagało ściągnięcia wersji instalacyjnych obydwu map:AM 6.5 oraz NavroadMap 8.0 - pierwsza około 240MB a druga instalka 1.8GB - pochłonie dużo czasu ale niestety tak trzeba.
1) Poczytaj uważnie jak ściągnąć Automapę oraz NavroadMapę na stronach producentów tych map. Na karcie pamięci znajdziesz wygrawerowany nr rejestracyjny AutoMapy, zapisz go sobie; potrzebny adres email to będzie pewnie oem@automapa.pl. Co do NavroadMap, poszukaj na stronie producenta,
http://www.navroad.com/pl/download,pl.htm
wybierz swój model (NR560) i wybierz u dołu strony "Navroad map" żeby zassać instalkę i poczytaj też co tam piszą o Automapa&NavroadMap, czytaj uważnie wszystko po kolei.

2) Zrób sobie kopię zawartości karty, skopiuj wszystko na komputer.
3) Potem sformatuj kartę, na forum jest opis jak to zrobić.
4) Instaluj Automapę i potem NavroadMap, potem wgraj patcha umożliwiającego wybór obydwu map w nawigacji.

I to wszystko, troche dużo tego, ale wydaje mi się, ze pomoże na Twój problem.
 
 
artur595
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-07-17, 21:09   

o kurcze, oki, jutro pokombinuje
po zainstalowaniu instalki nadal mi wyskakiwal ten komunikat z 1 postu,moze kurcze cos przestawilem w win :cry:

dzieki, napisze jutro jak postepy

[ Dodano: 2010-07-18, 15:17 ]
i zaczeły sie schody, mianowicie AM mam sciagnieta , jest problem z patchem i mapa NavroadMap, nie wiem gdzie to odnalesc, niestety jestem zmuszony oddac ja do serwisu :evil:

[ Dodano: 2010-07-19, 16:42 ]
:-D mam , udalo sie dzieki pomocy serisowej.

Aby usunąć błąd "illegal operation", należy podmienić plik o nazwie
application.dat znajdujący sie w folderze NavRoadMap\skin na karcie pamięci,
na poniższy:
http://www.navroad.com/pl...application.dat


super, teraz śmiga jak nowa, pozdrawiam wszystkich ktorzy chcieli pomoc i ktorzy pomogli
 
 
cubik2k
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-07-19, 16:35   

Świetnie, że udało Ci się rozwiązać problem, i dzięki za wskazówkę jak to rozwiązać, może się komuś przydać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17382
Wysłany: 2010-07-19, 18:36   

Zmieniłem tytuł wątku - innym użytkownikom łatwiej będzie go odnaleźć
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 13