My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
489.00 PLN
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
129.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
183.99 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
519.00 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
195.50 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1047.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
395.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie SG760 VISION
Autor Wiadomość
Groho
azymut


Dołączył: 21 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-21, 07:03   Odblokowanie SG760 VISION

Witam wszystkich.
Jestem nowym użytkownikiem forum. Zwracam się z pytaniem, czy ktoś z szanownych użytkowników Smarta SG760 próbował go odblokować? Mój nawet nie chce się łączyć z ActiveSync. Jest na to jakiś sposób?

Pozdrawiam, Groho.
 
 
daro101
azymut


Dołączył: 21 Lip 2010
Posty: 4
  Wysłany: 2010-07-21, 20:32   

To i ja dołączę się do prośby ,
a ile ci trzyma bateria i czy masz tvp1 , bo ja mam tvp2,tvp info,tvn,puls,polsat ,a tvp1 nie :cry:



może powstanie jakiś dział użytkowników Smarta SG 760 Vision

czy jest jakaś lista jakie programy nawigacyjne obsługuje windows CE 6
 
 
Groho
azymut


Dołączył: 21 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-11-05, 22:03   

Niestety nie mam także TVP1. Bateria to chyba najsłabszy punkt tego sprytnego urządzenia. Gdy "nie robi nic" to max 1,5 h. Udało Ci się może zadziałać w sprawie odblokowania navi?
 
 
janu82
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-05, 14:10   

NAWIGACJA SmartGPS SG 760
Kod Producenta: SG760 V MM TOP
System operacyjny: Windows CE 6.0
Wyświetlacz rozdzielczość: 480 x 272 format 16:9
Wbudowana pamięć: 128 MB
Pamięć RAM: 128 MB
Obsługiwane typy kart pamięci: microSD (SDHC) do 16 GB
Rodzaj odbiornika GPS: SiRF Atlas IV, 533MHz

Jak można odblokować to urządzenie bo jak widzę jest to nie lada problem skoro trudno znaleźć cokolwiek na temat tej nawigacji :/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8478
Wysłany: 2011-12-05, 14:23   

A co z p. 2, 3 i 4 wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MarcinIKS
azymut


Dołączył: 06 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-12-05, 14:51   Re: pytanko

Ale co chcesz osiągnąć odblokowując tą nawigację? Inne programy nawigacyjne uruchamia się na niej po prostu wskazując ścieżkę do programu nawigacyjnego w menu. Tak zrobiłem np. z Automapą i działa.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17368
Wysłany: 2011-12-05, 15:17   

Nowsze Smarty maja w menu wejście do Windowsa - czyli odblokowanie masz wbudowane fabrycznie.
Alternatywny pulpit może nie pozwolić na uruchamianie TV - jak znam zycie, jest to powiązane z fabrycznym pulpitem...
_________________

 
 
janu82
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-05, 15:25   

Dziękuję za odpowiedź :) Nie wiem, może za bardzo namieszałem sobie i szukam problemów bo zamiast dokładnie sprawdzić to szukałem na forach o różnych nawigacjach a tam prawie wszędzie że trzeba odblokowywać i takie tam...więc myślałem że i u mnie trzeba a tym bardziej że na temat tej nawigacji nie ma za wile informacji. Jeśli tak jest jak piszecie to tylko się cieszyć :D a tak na marginesie czy dobrze się to urządzonko sprawuje tak ogólnie i jak z AutoMapą bo głównie o nią mi chodzi hmm chociaż słyszałem że IGO jest też nie złe :?:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17368
Wysłany: 2011-12-05, 15:28   

Odblokować nie trzeba. ale można.
Można tak zainstalowac dodatkowy panel, aby móc go zamknąć i wrócić do menu fabrycznego

Wszystko zależy, co chcesz uzyskać - i czego Ci brakuje w fabrycznym panelu
_________________

 
 
janu82
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-05, 15:38   

Rozumiem że wraz z odblokowaniem traci się gwarancje ? a czy cała ta operacja jest bardzo skomplikowana?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17368
Wysłany: 2011-12-05, 15:43   

Czy traci się gwarancję- zależy, jak serwis potraktuje zapis o ingerencji w oprogramowanie.
Ale z reguły jak coś walnie, to urządzenie się nie włącza i nikt specjalnie nie sprawdza - po prostu wgrywa się wszystko na nowo programatorem lub wymienia całą płytę

Czy skomplikowane - z reguły nie. Wgranie lub podmianka kilku plików
Oczywiście, sa różne metody, łącznie z grzebaniem w rejestrze 9ale tej nikomu nie polecam)
_________________

 
 
janu82
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-06, 10:08   

jacekp1313, to jeśli możesz, pomóż tutaj z tym urządzeniem żeby go rozbroić :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17368
Wysłany: 2011-12-06, 10:16   

jestem_ktoś napisał/a:
A co z p. 2, 3 i 4 wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 ?
_________________

 
 
rzaba123
Waypoint


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 35
Wysłany: 2011-12-22, 20:52   

jacekp1313 napisał/a:
Wszystko zależy, co chcesz uzyskać - i czego Ci brakuje w fabrycznym panelu

Ja byłbym zainteresowany przeglądarką internetową. Jest taka sprytna nawigacja jak BLOW, gdzie za pomocą bluetooth'a można serfować po sieci na nawigacji. Może wiecie jak coś takiego uzyskać na Smatrgps Vision?
 
 
jaceks1 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 172
Wysłany: 2011-12-30, 12:49   

wklej ten pulpit jest tam opera może będzie działać
http://chomikuj.pl/jaceks...,1283347888.zip
na motelu 700 działa
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 13