Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-15, 17:06
pomoc... jak odblokowac Larka 35.0?
Autor Wiadomość
ssonic 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 92
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-08-07, 12:32   

Opcja 1.
Wgrac sobie jakis panel na karte SD i ten panel uruchamiac zamiast nawigacji. W panelu bedziesz sobie mogl uruchomic dowolna mape.

Tutaj masz wszystko ladnie opisane:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8736

Opcja 2.
Napisac prosty skrypcik, ktory bedzie wykrywal jaka karte masz wlozona i uruchamial albo AM albo Igo.

Na szybko nie udalo mi sie znalezc watku z opisem, ale na pewno gdzies na forum jest
_________________
Pomogłem Ci Gość? Kliknij proszę przycisk "pomógł "

 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-08-07, 12:38   

Menu DavX_ver0709 do Lark 35

http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
Argo 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 28
Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 14
Skąd: WPZ
Wysłany: 2009-12-02, 19:47   

Witam użytkowników forum to mój pierwszy post mam od nie dawna Larka 35.0 wgrałem do niego mapamap 6.2.2 ale chciałbym wgrać jeszcze np. automapę nie znam się na tym mam teraz automapę bez instalacyjną na SD i chciałbym żeby naciskając w oryginalnym menu Larka "Nawigacja" przechodziło mi do takiego "podmenu" z dwoma może trzema ikonami mapamap automapa i coś tam jeszcze nie wiem za bardzo czego szukać bo nie znam nazw więc chciałbym zeby ktoś mi wskazał jakiś post lub wytłumaczył jak się to robi. Z góry wielkie dzięki.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-02, 20:05   

Po pierwsze - przeniosłem post z wątku o menu DavX (nie na temat)
Pulpitów jest wiele - zobacz http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155

Nieskromnie zaproponuję TO plus odpowiedni skrypt startowy
_________________

 
 
Argo 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 28
Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 14
Skąd: WPZ
Wysłany: 2009-12-02, 20:15   

Dzięki poczytam ale tez chciałbym zachować oryginalne menu +tylko te ikonki do uruchomiania różnych map żeby nie trzeba było za każdym razem przestawiać w ustawieniach.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-02, 20:28   

Właśnie AdJa (a raczej skrypt startowy) to umożliwia - spod NAWIGACJA staruje albo fabryczna MM albo nowy pulpit
_________________

 
 
Argo 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 28
Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 14
Skąd: WPZ
Wysłany: 2009-12-02, 21:11   

yhym :) a mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić??
@edit już wiem dzięki :)
@edit2 a jednak nie wiem :/ mógłbyś to wytłumaczyć
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-02, 21:52   

Ściągnij PULPIT oraz SKRYPT W skrypcie jest plik opis.txt - zrób dokładnie według niego i zadziała.
_________________

 
 
Argo 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 28
Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 14
Skąd: WPZ
Wysłany: 2009-12-02, 21:56   

ale będę mieć oryginalne menu z larka?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-02, 22:10   

Po włączeniu tak.
Po kliku w NAWIGACJA włączy się MM albo AdJa.
Po wyłączeniu AdJi (krzyżyk w lewym dolnym rogu) wraca menu Larka
_________________

 
 
Argo 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 28
Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 14
Skąd: WPZ
Wysłany: 2009-12-02, 22:15   

aha ok to juz pobrałem tylko jeszcze to skopiować poczytam może dojdę ocb :) jak sobie nie poradzę to napisze.
@edit i juz mam problem gdzie jest ten folder ResidentFlash ?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-02, 22:35   

W larku 35.0 - chyba, że masz wersję z NANDFlash...
_________________

 
 
Argo 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 28
Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 14
Skąd: WPZ
Wysłany: 2009-12-02, 22:43   

no właśnie ja mam Nandflash czy to w czymś przeszkadza?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2009-12-02, 22:48   

Nie, tylko musisz zmienić wpisy w pliku startx.mscr oraz nav.ini - zamiast residentFlash dać NANDFlash
_________________

 
 
Argo 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 28
Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 14
Skąd: WPZ
Wysłany: 2009-12-02, 22:52   

pierwszy rządek w startx mam wersja = DirExists("\SDMMC") te SDMMC trzeba zmienić na SD czy jak?

@edit w pliku nav nie mogę znaleźć tego co mam zmienić znalazłem coś takiego NewIni = \flash_storage\MapaMap30\mapamap3.exe czy te flash storage mam zmienić na nand flash
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10