Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 19:56
Menu dla GC 5066FMBT HD
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-30, 21:30   Menu dla GC 5066FMBT HD

Witam
Jako ze mamy nowy model z dużą rozdzielczość, menu BLOW to 1/4 ekrany zaczynamy modyfikacje menu seryjnego które ma wielki potencjał.
Na początek wersja 1.0. Zmieniony jedynie podpis pod przeglądarką.
Wersja nie ma wiele zmian bo 1 przypadek co już popsuł nawigacje jutro wyjeżdża i potrzebuje :-)
Wersja 1.0 do pobrania TUTAJ.
Jak ktoś może to niech podeśle wszystkie screeny z menu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 111
Wysłany: 2010-08-02, 15:46   

A oto nowe menu mojego autorstwa, z wordem, excelem, itd.
http://chomikuj.pl/szyszu...lever5066HD.rar
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-08-03, 09:56   

Tyle wystarczy ?

[ Dodano: 2010-08-03, 10:00 ]
Te co się nie zmieściły w poprzednim poście :-P

Screen18.jpg
Plik ściągnięto 87 raz(y) 93,65 KB

Screen17.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 53,79 KB

Screen16.jpg
Plik ściągnięto 52 raz(y) 62,86 KB

Screen15.jpg
Plik ściągnięto 42 raz(y) 52,23 KB

Screen14.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 52,46 KB

Screen13.jpg
Plik ściągnięto 38 raz(y) 67,13 KB

Screen12.jpg
Plik ściągnięto 40 raz(y) 58,3 KB

Screen11.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 66,13 KB

Screen10.jpg
Plik ściągnięto 29 raz(y) 64,08 KB

Screen09.jpg
Plik ściągnięto 45 raz(y) 61,78 KB

Screen08.jpg
Plik ściągnięto 39 raz(y) 35,97 KB

Screen07.jpg
Plik ściągnięto 53 raz(y) 47,94 KB

Screen06.jpg
Plik ściągnięto 43 raz(y) 54,59 KB

Screen05.jpg
Plik ściągnięto 41 raz(y) 42,04 KB

Screen04.jpg
Plik ściągnięto 46 raz(y) 45,86 KB

Screen03.jpg
Plik ściągnięto 38 raz(y) 56,15 KB

Screen02.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 68,22 KB

Screen01.jpg
Plik ściągnięto 83 raz(y) 98,36 KB

_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 111
Wysłany: 2010-08-03, 10:10   

LukaszekP, ale chyba pomyliłeś tematy:P
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-03, 10:11   

Dzięki.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
piho
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-08-03, 19:47   

Jako (nie)szczęśliwy posiadacz 5066BTFM HD powróciłem dzieki DASIOR-owi z "mini MENU" do "normalnego". Teraz to boję się tknąć co kolwiek by znów nie nabroić. Czy to "standardowe" menu można wzbogacić o jakiegoś eksplorera, "jakoś" porobić odnośniki do programów i wreszcie te programiki wgrać na SD. Niby to Windows a jednak nie. Czytam o podmianie plików ale jedna dodatkowa iknka do jakiegoś nawigatora czy explorera i chyba powinno już chodzić. CHYBA.
Jako kilkudniowy posiadacz mojej pierwszej nawigacji w tak zaawansowanym gronie głupio się czuje pytając o co właściwie chodzi z tym Win CE. Zapewne trzeba czasu i więcej posiadaczy wersji HD by pojawiły sie sprawdzone i rozbudowane menu. na prawdę nie da się poruszać w systemie jak w normalnym XP? Proszę o mail na priv by nie razić innych zielonością tematu. :oops: :cry: :oops:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-03, 19:53   

piho napisał/a:
na prawdę nie da się poruszać w systemie jak w normalnym XP?

Mozna jak po 98 z tym ze wszystko będzie bardzo małe (bo to HD).
Co do menu to ja bym je rozbudował ale nie mam na czym tego testować. Musiałbym mieć w reku 5066HD a szczerze to mnie nie stać zęby kupić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
piho
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-08-04, 10:21   

Jeśli dobrze rozumię, to wystarczy do menu dołożyć ikonkę odpalającą explorera lub innego nawigatora (norton...) by tam już odpalić exeki. Inaczej można pewnie wejść do Win CE i tam na pulpicie mieć skruty (ale jak je zrobić?) i programik działa albo nie. Jak nie to kasuję. Wydaje sie proste ale jak to zrobić? Można znaleść w sieci programy pod Wina CE 5.0 i chyba powinny działać. Jak je samemu odpalać? Przede wszystkim jak nie wywalić systemu w kosmos bo to juz kaplica.
Pewnie odpiszecie, ze to było wszystko jasne itd. No tak, jak sie nie ma zbyt duzo czasu na szukanie to tak jest. Z drugiej strony nikt kawy naławe nie wyłoży to jego wiedza, która pieczołowicie zdobył.
 
 
husk 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 9
Skąd: Żrdw
Wysłany: 2010-08-05, 09:07   

Witam, troszkę poczytałem na forum: o Twoim menu dasior591, o GC i Auto Mapie, a w związku, że jestem świeżo upieczonym posiadaczem GC 5066FMBT HD zgłaszam chęć testowania nowych menu ;) Warunek, że w razie czego pomoże mi ktoś wyprostować wszystko jak się coś posypie.
Menu piotra989 troszeczkę jak dla mnie jest mało czytelne: (małe ikonki i brak opisów).
dasior591 nie ma jakiejś możliwości przerobienia Twojego menu z wersji bez HD, wrzucić powiększone grafiki itp? Nie wiem jak wygląda pozycjonowanie poszczególnych grafik w menu, bo jeżeli oparte jest na px to pewnie i z tym dużo było by kombinowania.
 
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 111
Wysłany: 2010-08-05, 11:20   

husk, a po co ci opisy jak ikonki mówią co to jest. JPG, AVI , ikonki od word, excel?
Fakt że ikonki mogłyby być większe ale nie dysponuje takimi
 
 
husk 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 9
Skąd: Żrdw
Wysłany: 2010-08-05, 14:43   

piotrr989 mi mówią wszystko, ale moja mama, która nie jest, aż tak zaawansowana komputerowo, ma problem. Jej same ikonki nic nie powiedzą. Druga sprawa, że generalnie bez okularów to nawet ich nie zobaczy ;) Żeby nie było i tak wielki szacun za menu, bo to chyba pierwsze pod hd które oferuje coś więcej niż standardowe.
 
 
 
piotrr989
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 111
Wysłany: 2010-08-05, 14:58   

jak będę miał chwilę to pobawię się w ikonki, bo opisów na pewno nie będzie:P
 
 
delsol11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2010-08-08, 20:20   Pytanie

Witam.. jak wrzuce do goclevera HD menu nie od HD z postu sąsiedniego np. od BLOW to coś popsuje, będzie działać jak bez HD??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-08, 20:26   

delsol11, będzie działać, ale w mniejszej rozdzielczości. Tylko małą cześć ekranu będzie wykorzystana.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
husk 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 03 Sie 2010
Posty: 9
Skąd: Żrdw
Wysłany: 2010-08-10, 16:49   

majstrowałem trochę przy menu, chciałem sobie przerobić Blow'a pod HD no i coś oczywiście popieprzyłem. Żeby wrócić do działającego menu wykorzystałem to co dasior591 wrzucił w pierwszym poście, ale nie działa coś. BT nie wyszukuje, wywala błąd, a w drugiej karcie w ustawieniach wszystko mi się rozjechało. Co zrobić żeby było znów dobrze?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: skuteczne ogrzewanie słoneczne z wykorzystaniem kolektorów
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 13