Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
LARK 70.0 OPIS I ZDJECIA |
Autor |
Wiadomość |
morcza
Waypoint

|
Wysłany: 2010-09-09, 10:06 LARK 70.0 OPIS I ZDJECIA
|
|
|
Bardzo prosze o opis i zdjecia larka 70.0
Chciałem sobie kupić i chciałbym zdjecia na necia są tylko z przodu a ja chciałbym fotkę z tylu jaki ma uchwyt itd im wiecej fotek tym lepiej
Prosze tez o potwierdzenie czy faktycznie ma 128 mb ram i jak działa na nim automapa oraz czy tak jak ostatnio z menu idzie wybrac inny program jako nawigacja |
_________________ NAWIGACJA: Lark FreeBird 70.0 + Kingston 8GB SDHC
GSM: Nokia N97 mini + Sygic + Naviroad + Nokia Map + Google Map
MAPY: AUTOMAPA + MAPAMAP + IGO + TOMTOM
CB: TTI 770 + HUSTLER IC-100
ANTYRADAR: WHISTLER XTR 560
SKANER: UNIDEN 69XLT |
|
|
|
 |
Lark_50.2
Waypoint

|
Wysłany: 2010-09-09, 11:33
|
|
|
Przekątna wyświetlacza nawigacji 7 cali
Przeznaczenie urządzenia samochód
Procesor MTK MT3351
Wbudowana pamięć RAM 64 MB
Wbudowana pamięć Flash 1 GB
Złącze zewnętrzne • 1x USB 2.0
• Wejście słuchawkowe
• microSD
Bluetooth Nie
Mapy cyfrowe Copernicus
Mapy Polska
Wersja językowa nawigacji głosowej Polska
Wersja językowa menu wielojęzyczna
Cechy / funkcje nawigacji • głosowy przewodnik turystyczny
• automatyczna modyfikacja trasy
• ostrzeganie przed niebezpiecznymi miejscami na drodze
• widok mapy 2D
• widok mapy 3D
• tryb dzienny
• możliwość zapisu i odtwarzania śladu
• wyznaczanie trasy najkrótszej
• wyznaczanie trasy najszybszej
• wyznaczanie trasy pieszej
• wyznaczanie trasy terenowej
• wyznaczanie trasy na azymut
• Tryb nocny
Dodatkowe funkcje • odtwarzacz plików muzycznych WMA
• odtwarzacz plików video WMV
• funkcja e-book (odczyt dokumentów tekstowych TXT)
Zawartość zestawu • zasilacz samochodowy
• uchwyt do mocowania urządzenia na przedniej szybie samochodu
• rysik
• instrukcja obsługi
Dodatkowe informacje • urządzenie jest odblokowane
• system Windows CE 5.0
• rozdzielczość ekranu 800x480 pikseli |
_________________ Lark 50.2 |
|
|
|
 |
morcza
Gość
|
Wysłany: 2010-09-09, 13:23
|
|
|
Prosze o realne zdjecia z przodu i z tylu oraz uchwytu
I potwierdzenie czy faktycznie ma 128 mb ram
w opisie jest napisane ze posiada gniazdo microsd : ciekawe czy czyta SD lub SDHC
Czy ktos ma link do specyfikacji tego procesora MTK ciekawe jak ma sie do procka Atlas IV
Prosze o fotki i odpowiedzi dziekuje |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2010-09-09, 13:33
|
|
|
morcza napisał/a: | w opisie jest napisane ze posiada gniazdo microsd : ciekawe czy czyta SD lub SDHC
|
Czyta microSD i microSDHC, na dużą kartę SD nie ma slotu, a zdjęcia to pewnie jak się będzie chciało komuś zrobić to umieści
Póki co to pewnie uchwyt, ładowarka i rysik są takie same jak opcjonalne i pokazane na stronie Lark-a.
Co do RAM-u, to to Ci nie wystarczy za odpowiedź, chyba że tam nie zaglądałeś.
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#222609
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#222747 |
_________________ Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16 |
|
|
|
 |
szuli
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2010-09-28, 17:29
|
|
|
Dziś zakupiłem w/w Larka (posiadam również GOCLEVER 5066FMBT i w odniesieniu do niego będą komentarze).
Zalety:
- duży ekran,
- 128 MB RAM.
Wady:
- brak pokrowca w zestawie,
- ładowarka samochodowa jakaś taka z lekka tandetna,
- plecki też nie wywierają dobrego wrażenia (jak w GOCLEVER),
- straszne menu... niedopracowane... złe tłumaczenia... ucięte czcionki...
- zajmuje dużo miejsca na szybie ;)
Automapa 6.6 hula bez problemu.
Odblokowanie windowsa komendą \Windows\explorer.exe w pliku JWDTOOL.INI działa bezproblemowo.
Czekam więc tylko na menu od Dasiora |
|
|
|
 |
dasior591
Maestro GPS GoClever 5065FMBT

Pomógł: 279 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Cze 2008 Posty: 8301 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-09-28, 17:34
|
|
|
szuli napisał/a: | menu od Dasiora |
Ja niestety nie mam navi do testów ale jak się odezwiesz np. na gg to możemy sie za to zabrać.
Na razie kończę nowe menu do GC. |
_________________ Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij |
|
|
|
 |
szuli
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2010-09-28, 17:39
|
|
|
dasior591 napisał/a: | szuli napisał/a: | menu od Dasiora |
Ja niestety nie mam navi do testów ale jak się odezwiesz np. na gg to możemy sie za to zabrać.
Na razie kończę nowe menu do GC. |
Nie mam w sumie daleko... Więc może uda się coś z tym zrobić... Tyle że całe tygodnie przesiaduję w Gdańsku...
A może napisz na PW co i jak... jestem automatykiem więc mailowo może coś damy radę...
PS. Nie używam GG... |
|
|
|
 |
nokia345
Waypoint

|
Wysłany: 2010-09-28, 17:58
|
|
|
szuli, wszyscy mówią ze jest duży, ale jakie są wymiary zewnętrzne tego Larka ?, gdzieś czytałem, że ma 117x190, czy to prawda ? |
_________________ SAMSUNG GALAXY GRAND 2 SM-G7102,
 |
|
|
|
 |
szuli
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2010-09-28, 19:59
|
|
|
Tak, to prawda |
|
|
|
 |
sokoleokoo2
Waypoint

|
Wysłany: 2010-09-29, 15:21
|
|
|
Koledzy nie chce zaczynać nowego wątku więc zapytam tutaj.
Chodzi o jakość wykonania. Do tej pory śmigałem na telefon z nawigacją, ale że jako dorosłem do pełnowartościowego urządzenia, to takie duże cudo by się przydało.
Chodzi o konkretnie ten model. Czytałem i czytałem i opinie w ogóle o Larkach są złe.
Chciałem się zapytać i potwierdzić lub zaprzeczyć, że są, tandetnie wykonane, plastykowa obudowa nie wytrzymuje najmniejszych upadków, ekran się rozlewa jak mocno przyciśniesz, gniazdo kart potrafi nie śmigać, i oczywiście wyrwane gniazda mini usb ? chodzi o ten model i o jakość jego wykonania. Bo jak ma Windowsa to można z nim wszystko ! |
|
|
|
 |
Andrzej P
guru Merc(124)maniak

Pomógł: 72 razy Wiek: 68 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 1314 Skąd: (z)Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2010-09-29, 19:42
|
|
|
sokoleokoo2 napisał/a: | Czytałem i czytałem i opinie w ogóle o Larkach są złe. | Gdzieś ty sie tego naczytał.... Mam dwa Larki i smigają jak złoto. Oczywiście są lepsze marki ale jest tez dużo gorszych.
Podstawowa zaleta Larków: łatwość uruchomienia innego oprogramowania nawigacyjnego, dodatkowych paneli i prosta obsługa.
Wady: takie same jak we wszystkich produktach "Made in China" (czyli większości tanich nawigacji).
Mam Larka 50.1 z metalową obudową, a nie - jak piszesz - tandetnym plastikiem, ale zapewne przez to dłużej łapie fix'a niż te "z plastikiem" (ekranowanie sygnału ?), ale już starszy 35.5c łapie sygnał w kilka sekund.
Siedmiocalowy ekran za te pieniądze to godna polecenia propozycja. |
_________________ ---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 |
|
|
|
 |
dasior591
Maestro GPS GoClever 5065FMBT

Pomógł: 279 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Cze 2008 Posty: 8301 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-09-30, 09:26
|
|
|
szuli przypomnij sie w przyszłym tyg to coś pomyślimy.
sokoleokoo2 ja tez do Larkow przekonany nie jestem ale mam GC na tym samym procku co ten Lark i gdyby ten lark miał BT to bym sie głęboko zastanowił nad jego zakupem. A gdyby miał jeszcze AV to bym kupił.
Ogólnie system sam w sobie dobry do grzebania ale nie wiem jak z jakością. Sadze ze tak jak w innych navi z chin. |
_________________ Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij |
|
|
|
 |
sokoleokoo2
Waypoint

|
Wysłany: 2010-10-01, 12:08
|
|
|
Właśnie 7'' to skarb, bo i może służyć jako nawigacja i jako Ebook reader.
BT - w sumie średnio potrzebne, teściu ma asusa i może 1 raz skorzystał, żeby sprawdzić czy działa. Chodzi o to że z jakiegoś tam powodu nie lubią Larków, mnie się zdaje że konkurencja się ich obawia. Aha rozumiem że gnaizdo kart mają, i po podłączeniu do PC nie ma najmniejszych problemów, activ sync rozpoznaje ?
Aha najważniejsze Bateria - czy daje radę popracować na pełen gwizdek koło 2 godzin. |
|
|
|
 |
kasprowy
azymut

|
Wysłany: 2010-10-01, 15:26 Lark 70.0
|
|
|
sokoleokoo2 napisał/a: | Właśnie 7'' to skarb, bo i może służyć jako nawigacja i jako Ebook reader.
BT - w sumie średnio potrzebne, teściu ma asusa i może 1 raz skorzystał, żeby sprawdzić czy działa. Chodzi o to że z jakiegoś tam powodu nie lubią Larków, mnie się zdaje że konkurencja się ich obawia. Aha rozumiem że gnaizdo kart mają, i po podłączeniu do PC nie ma najmniejszych problemów, activ sync rozpoznaje ?
Aha najważniejsze Bateria - czy daje radę popracować na pełen gwizdek koło 2 godzin. |
Jako nowy witam wszystkich serdecznie.
Lark 70 jest moją pierwszą nawigacją, (od paru dni) Jak zauważyłeś nawigacja ta posiada gniazdo na karty mini SD, bez problemu rozpoznaje Activ Sync. Bateria trzyma bez problemu 150 minut,przy najmnie u mnie
Plastikowa obudowa robi wrażenie tandetnej-łatwo ją uszkodzić podczas wypinania urządzenia z ramki uchwytu. Co do mapy nie mam odniesienia więc nie będę się wypowiadał, według mojej oceny nie jest najgorsza z pewnym ale....
1) podczas jazdy po osiedlu kierowała mnie na skróty w poprzek bloków, trawników
2) nie informowała o utrudnieniach na drodze (popularnej 4- remontowanej od co najmniej 2 lat)
3) beznadziejna i zagmatwana rejestracja urządzenia oraz programu.
A teraz zalety...
Wielkość ekranu jest w sam raz (przynajmniej dla mnie-sam.osobowy), nie zasłania widoku . Szybko przelicza zmianę trasy i nie upiera się nachalnie przy kontynuowaniu poprzedniej. Radary wykrywa solidnie. Automatyczna zmiana widoku dziennego na nocny.
Możliwość instalowania innych map na karcie pamięci bez ingerowania w system. Prostota obsługi.
Jak pojeżdżę więcej to dam znać o dalszych zaletach czy wadach |
_________________ kasprowy.republika.pl |
|
|
|
 |
szuli
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2010-10-04, 12:36
|
|
|
dasior591 napisał/a: | szuli przypomnij sie w przyszłym tyg to coś pomyślimy.
|
OK
A co do jakości Larka to się zgadzam... Taka sama jak reszty chińskich zabawek... I tyle... Najmniej z zestawu to podoba mi się ładowarka - typowa chińszczyzna... No i ten cholerny brak pokrowca... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|