My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
745.75 PLN
Mio Combo 5107 LM Europa
Mio Combo 5107 LM Europa
658.48 PLN
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
178.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa Europa
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa
240.39 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
492.70 PLN
TomTom Go 6000 Europa
TomTom Go 6000 Europa
1149.74 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TT XXL - mapy, navcore, problemy
Autor Wiadomość
rafal33 
azymut


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-09, 11:17   TT XXL - mapy, navcore, problemy

Witam,

jestem zupelnie nowy w temacie.
Kupilem wlasnie TT XXL z mapa na 42 kraje Europy.
Wgralem aktualizacje mapy i okazalo sie, ze nowa calej Europy sie nie miesci i trzeba wybrac jeden z czterech kawalkow. Wybralem Centralna i wschodnia, zeby miec Polske, ale przyznam, ze brakuje mi Francji. Cholera, nie zrobilem backupu systemu przed aktualizacja i utracilem ta stara mape 42 krajow.

Co moge zrobic?
Czy jest jakas nowa mapa calej Europy na 42 kraje, ktora mi sie zmiesci?
Czy ta w wersji 845 sie miescila? Jesli tak to jaki miala numer/kod?
Ewentualnie czy moge do tej co mam obecnie dograc sama Francje? Czy spowoduje to polaczenie map, czy tez obecna mi zniknie, a zostanie sama Francja?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-18, 18:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9860
Wysłany: 2010-08-09, 11:25   

rafal33, masz legala, więc kontaktuj się z TomTomem.

rafal33 napisał/a:
Co moge zrobic?
Spiracić lub zadzwonić do TT
rafal33 napisał/a:
Czy jest jakas nowa mapa calej Europy na 42 kraje, ktora mi sie zmiesci?
http://img101.imageshack....894/maps850.png http://i46.tinypic.com/20ssim1.png
rafal33 napisał/a:
Ewentualnie czy moge do tej co mam obecnie dograc sama Francje? Czy spowoduje to polaczenie map, czy tez obecna mi zniknie, a zostanie sama Francja?
Możesz spiracić mapę i dograć FR, ale nie będziesz mógł wyznaczyć trasy bezpośrednio tylko np, Polska > Granica FR, zmiana mapy > FR.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1135
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2010-08-09, 15:28   

rafal33 napisał/a:
Czy jest jakas nowa mapa calej Europy na 42 kraje, ktora mi sie zmiesci?

Jest Western and Central Europe 2GB 850.2834
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 708
Wysłany: 2010-08-09, 15:49   

Cytat:
Ewentualnie czy moge do tej co mam obecnie dograc sama Francje? Czy spowoduje to polaczenie map, czy tez obecna mi zniknie, a zostanie sama Francja?


Jeżeli wgrasz mapę Francji-pirata,o ile się zmieści,to i tak nic Ci to nie da.
By urządzenie widziało mapę pirat,trzeba w navcore spatchować (u Ciebie plik PNDNavigator) oraz aktywować mapę.Problem w tym,jak spatchujesz navcore przestaną działać mapy oryginalne,jak nie spatchujesz nie zadziała mapa pirat.

Jedynym wyjściem jest:

1.Zrobić na dysku PC kopie zawartości TT.
2.Sformatować TT na system plików Fat 32.
3.Skopiować z dysku PC do TT kopie,nie kopiować folderów mapy.
4.Po skopiowaniu,spatchować w TT plik PNDNavigator.
5.Wgrać do TT folder z nową mapą-pirata.
6.Aktywować mapę.

Navcore spatchujesz i mape aktywujesz >>TYM<< narzędziem.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
h4zard 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-22, 14:24   Wielki Problem TomTom XXL IQ ROUTES

Witam mam wielki problem ze swoim TomTom XXL IQ ROUTES. Otóż ostatnio podłączyłem go do komputera i coś niechcąco nacisnąłem tak że znikły mi wszystkie mapy mam tylko kawałek Europ Wschodniej. Piwnny byc 42 kraje.

Co moge zrobic w takiej sytuacji. Moge jakos od nowa wgrac ze wszystkim soft albo same mapy?

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 102
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3700
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-10-22, 15:03   

h4zard napisał/a:
Piwnny byc 42 kraje.

Poradnik :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...t=14949&start=0
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22407
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
h4zard 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-10-22, 16:02   

Czyli rozumiem ze mam po prostu sciagnac Western and Central Europe 2GB 850.2834 spatchowac TomToma zeby czytala pirata wgrac mape i wszystko poiwnno chulac?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17373
Wysłany: 2010-10-22, 16:53   

Zacznij od podłączenia przez TTHome - może da się przywrócić.
Sprawdź też, czy masz w nawigacji te mapy. Może tylko uszkodzony jakiś mały pliczek
Skontaktuj się również z firmą TomTom
_________________

 
 
krzynioczarny
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 92
Wysłany: 2010-10-23, 08:36   

Ważne czy teraz tomtom odpala i działa ?
jeżeli nie i nie masz kopi zapasowej to:

1/zgraj to co jest na urządzeniu na komputer ,zrób kopie zapasową.
/może się przydać.
2/wyrzuć wszystkie pliki z urządzenia ,zostaw tylko folder z mapą
3/Podłącz do komputera przez tomtom home zaciągnie navcore do twojego urządzenia ,jeżeli masz orginalną mapę i nie wykasowałeś z niej nic ,to odpali.
Jak nie zadziała pozostaje rada kolegi ,nowa mapa ,nowe navcore z forum i jazda.
 
 
siara1985
azymut


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-11-18, 18:13   Problem z Tomtom one XXL (dobranie mapy)

Witam
kupiłem ostatnio tomtoma iq xxl
ma on zainstalowany soft 9,053
zaczałem dopasowywać do niego mapę
najpierw próbowałem Poland_855_2884, później Europe_East_855_2924 (wg tabeli kompatybilności powinna pasować)
Chciałem wrzucić Western and Central Europe 855.2883 jednak jest ona za duza dla XXL, ma on tylko 2gb pamięci wbudowanej brak kart
co jest tez dziwne w programie TomTom Keygen 2010 4.1D nie mogę zpatchować pliku ttsystem (wyskakuje komunikat, że plik jest juz modyfikowany i nie da sie go zmodyfikować)

Poradził sobie ktos z mapą do XXL
dziekuje za odpowiedzi
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17373
Wysłany: 2010-11-18, 18:22   

1. Jeśli raz uzyłeś keygena, nie dasz rady patchowac aplikacji - musiałbyś ściągnąc nową przez TTHome

2. Spóbuj wersji 2931 i innego keygena
_________________

 
 
siara1985
azymut


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-11-18, 18:52   

wyczyscilem całęgo XXL pościągałem softy (2x sie aktualizuje)
i po odpaleniu Keygen 2010 4.1D klikam jako 1wsze na patch ttsystem (czysty soft aktualizowany przrz tomtom home 2.0) i wysakuje to samo ze jest modyfikowany
jest jakis nowszy keygen ? niz tek ktorego ja uzywam?

spróbuje z tą 2931
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17373
Wysłany: 2010-11-18, 18:53   

Keygeny sa w wątku ¤ Keygeny do aktywacji map i oprogramowania
_________________

 
 
siara1985
azymut


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-11-18, 19:21   

XXL + Europe_East_855_2924 + FastActivate_24.07.2010_Premium_edition_v1.3.rar
DZIAŁA
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 34
Wysłany: 2010-11-30, 19:36   TomTom XXL a darmowa aktualizacja mapy?

Witam
Mam takie pytanie.
Kupilem ostatnio TT XXL. Czy jesli zaresjtruje go na stronce tomtoma dopiero za rok, to bede mogl pobrac ta jedna aktualizacje za darmo?
Jak nie zarejstruje sie teraz, to nie bede mogl uzywac programu TomTom Home 2?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 13