My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
239.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
299.00 PLN
TomTom XL2 Classic CEE Europa
TomTom XL2 Classic CEE Europa
299.00 PLN
Manta GPS460 Europa
Manta GPS460 Europa
161.83 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
459.00 PLN
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
165.44 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
359.12 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TT XXL - mapy, navcore, problemy
Autor Wiadomość
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 700
Wysłany: 2012-01-18, 14:11   

Dla wersji navcore które masz w TT,mapa jest nieodpowiednia.W mapie brak ALG (asystenta pasa ruchu).Mapa dla Ciebie to: Europe_Central_880_3810
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
jokerssxx
Waypoint


Dołączył: 31 Mar 2011
Posty: 30
Wysłany: 2012-01-27, 19:29   

Witam
Podłączę się. Nie rozumiem tych TT. Mam TT XXL IQ Ro... z wbudowaną pamięcią 1,84GB. Na niej jest stara mapa "Western_and_Central_Europe_2GB" v840.2562. Czy można tam wrzucić coś nowszego na Europę zachodnią. Nie mogę znaleźć aktywnego linka do mapy Western and Central Europe 2GB 850.2834 podanej na początku tematu.
Mam mapę "Western and Central Europe 2GB 870_3417_Installer" która zajmuje 1,99GB. Nie wiem czy można z niej wyrzucać jakieś kraje podczas instalacji jak AM.
Skąd wziąć "navcore" i w jaki sposób go się dobiera do urządzenia. U mnie w TTHome nie ma czegoś takiego jak Navcore.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17368
Wysłany: 2012-01-27, 19:36   

1. Navcore to cały program TomTom - nie konkretne coś.
2. Linki do map są w dziale z linkami, a poradnik (bardzo szczegółowo opisane wszystkie kroki) w tym wątku - czytaj tytuły postów na samej górze strony
3. Mapa do TT jest całością, z której prawie nic nie wyrzucisz
4. Navore jeśli masz w wersji 8 .x lub wyższej - zostaw. Albo zaktualizuj przez TTHome
_________________

 
 
jokerssxx
Waypoint


Dołączył: 31 Mar 2011
Posty: 30
Wysłany: 2012-01-27, 20:04   

Nie znalazłem w dziale linki mapy Western and Central Europe 2GB 850.2834 - to najnowsza mapa która pójdzie na ten sprzęt? W linkach jest wersja 860 - nie wiem czy to pójdzie i które ściągać bo w niektórych nie ma podane rozmiaru mapy
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17368
Wysłany: 2012-01-27, 20:08   

Najnowsza to 880.xxxx
A pasującej wersji (i rozmiaru) szukaj w tabeli kompatybilności - wszystko masz wytłumaczone w poradniku
_________________

 
 
jokerssxx
Waypoint


Dołączył: 31 Mar 2011
Posty: 30
Wysłany: 2012-01-28, 15:34   

W tabeli kompatybilności są podane "TomTom Devices..." i jakieś numery np. 7.9x itd.
W poradniku: "...musimy sprawdzić jaką wersje
navcore mamy zainstalowaną w naszym urządzeniu,ponieważ mapy są
dedykowane pod dane navcore,tabelka kompatybilności map 845.XXXX).

Właśnie tego nie rozumiem! Co to jest to 7.9x - wersja navcore? A jak mam sprawdzić jaka jest moja wersja? Myślałem że to chodzi o nazwę urządzenia a nie o navcore.
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 648
Wysłany: 2012-01-28, 17:06   

Navcore to twój Soft w nawigacji. Jest ich wiele rodzaji, w Tabeli Kompatyblnosci nie sa wszystkie wyszczególnione. Sa trzy mozliwosci odczytania danych urzadzenia. Najprosciej dowiedziec sie w ten sposób jaki masz: kliknij w prawy dolny róg nawigacji=>masz tam malu kwadracik pisze w nim 7.9xx czy inne cyfry, klikasz na niego=>teraz masz wszystkie dane Navcore (inaczej Soft, albo jak pisze Aplikacja) ID nawigacji ABCDE 12345(poufne dane) jaka mapa, i wersja Bootloadera. Inny sposób to w urzadzeniu jest dokument tekstowy ttgo.bif, w nim, równierz jako Aplikation Version jest podany nr. NC. Takze w programie TTHome w "Pomocy" jest opcja wyswietlenia danych urzadzenia.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
jokerssxx
Waypoint


Dołączył: 31 Mar 2011
Posty: 30
Wysłany: 2012-01-29, 11:28   

W pliku ttgo.bif:
DeviceName=TomTom XXL IQ Routes Edition
BootLoaderVersion=55279
LinuxVersion=567329
ApplicationVersionVersionNumber=9061
ApplicationVersion=576030.2
UserLanguage=Polski

W ApplicationVersion=576030.2 a nie x.yz... jak to porównać do tych tabelek - czy tu patrzę tylko na to IQ?
Proszę wyjaśnienie i o link do map Europy zachodniej na to urządzenie (1,73GB wolne)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8478
Wysłany: 2012-01-29, 12:06   

jokerssxx napisał/a:
ApplicationVersionVersionNumber=9061
9.061
Reszta dokładnie opisana w poradniku, który już Ci radzono przeczytać
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mitrhandir 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-31, 22:23   

Witam i proszę o pomoc oraz dużą wyrozumiałość ponieważ jeżeli chodzi o Navi jestem totalnym lamerem i ręce mi już opadają :-(
Posiadam navi TomTom IQ Routes Edition,
od nowosci była mapka:
Western_and_Central_Europe_2GB_860_3110 (42 kraje).
Po aktualizacji całego urządzenia online programem TomTom Home Ver. 2.8.3.2458 zaczął wyskakiwać komunikat: "Nie można uruchomić mapy na tym urządzeniu".
Zrobiłem kopie zapasową a póżniej próbowałem wgrać nowsze mapy + navcore.
Powinienem zacząć od kopii zapasowej, lecz człowiek ciągle uczy się na błędach :-/
Doczytałem się iż istnieje możliwość wyjscia z tej sytuacji,
lecz bardziej jestem zainteresowany nowszymi mapkami.
Posiadam navcore w ver.
9.061.xxl2009
8.550.xxl2009_tts
Oraz mapy:
Central_Europe_880_3868
Europe_1GB_West_880_3868
WesternEurope Central 880.3812
Europe Central 880.3812
Poland_880_3810

Chciałem zapodać dwie mapy, np.
Central_Europe_880_3868
Europe_1GB_West_880_3868
z Navcore 9.061, lecz pojawił się ten sam problem:
"Nie można uruchomić mapy na tym urządzeniu".
Pierwsze co to zrobiłem format z systemu plików Fat na Fat32,
pominąłem clear flash ponieważ nie wiem jak to zrobic.
Zainstalowałem navcore poprzez TomTom Home i skopiowałem folder wraz z mapą na nawigację.
Najpierw spatchowałem navcore programem Easyusetool 0.5.1.2 (GSMFREE),
ale przy patchowaniu mapy pojawia się problem.
Mape (plik meta) też próbowałem spatchować tym samym programem,
lecz bez skutku, tak jak i programami FastActivate_23.10.2011_Premium_edition_v1.8.7.4, FastActivate_24.11.2011_Premium_edition_v1.8.8.0, AlbertsEasyActivator_v6.07 i yDGpatch v1.2 bez pożądanego rezultatu.
Czy trzeba też uaktualnić mete?


Czy może ktoś napisać krok po kroku jak mam uporać się z tym problemem za co z góry bardzo dziękuję...
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 648
Wysłany: 2012-02-01, 13:15   

Witam
Jako pierwsze to zformatuj urzadzenie, potem poprzez TTHome zaktualizuj Navcore kilkaktotnie, poniewaz upgrade robi sie stopniowo az do 9.061, (pisales ze maszto NC, jest to Orginal z twojego urzadzenia albo znalazles go gdzies ?), potem dograj mape z serii 880.3810 lub 3812 (taka masz), zrób reset (wlacz i wylacz) i dopiero wtedy przejdz do patchowania z FastActivate v1.8.8.0, w ostatnim poscie w dziale z keygenami jest link do "Obrazkowej Instrukcji" jak ten keygen poprawnie uzyc.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
mitrhandir 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-01, 16:31   

Witam, z góry bardzo dziękuję za odp.
Jeżeli chodzi o Navcore to został sciągnięty automatycznie przez TomTom Home i w chwili obecnej znajduje się w
...Documents\TomTom\HOME\Download\complete\program\...
I w każdej chwili mogę go zapodać.
Czyli mam rozumiec iż mapy 880_3868 nie pójdą?
Jeszcze jedno, tak jak pisałem posiadam TomTom Home Ver. 2.8.3.2458,
ale przy włączeniu programu chce dokonać aktualizacji do Ver. 2.8.3.2499.
Czy po tej aktualizacji usunie mi kopie zapasową i wszystkie rzeczy znajdujące się w ...Documents\TomTom\HOME\Download\complete\program\...?
pozdrawim i jeszcze raz z góry dziękuję.
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 648
Wysłany: 2012-02-01, 21:18   

Nie powinno ci sie nic zkasowac, chyba ze bedziesz chcial ponowic kopie, wtedy sie moze nadpisac.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
Renowator
azymut


Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-02, 01:26   

Na wstępie dziękuję za napisanie poradnika dla takich ciemniaków jak ja ...

Posiadam TT XXL i mam problem w trakcie aktywacji mapy Wielkiej Brytanii United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland_880_3810 zgodnie z metodą z poradnika 2. Nie wiem czy robię to poprawnie ponieważ mam wrażenie jakby brakowało początkowej części poradnika ...

Metodą dedukcji wywnioskowałem, że powinienem:
1. Skopiować zawartość pamięci TT do komputera
2. Sformatować dysk TT na system FAT32
3. Skopiować z komputera do TT poprzednio skopiowaną zawartość TT z wyjątkiem pliku z mapami

Po dokonaniu tych czynności przystąpiłem do czynności zgodnych z poradnikiem 2 i niestety zatrzymałem się na punkcie 7. Niestety coś idzie nie tak ponieważ program wywala taką informację:
"PNA Device ID detected There is no such key ('United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland-452.meta') in keyfile 'Meta.txt' 'United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland-452.meta' - Error"
W poradniku widnieje informacja "UWAGA: Jeżeli nie możemy spatchować mapy,sprawdzamy czy w pliku ''Meta.txt'' Patchera,mamy ''mete'' z mapy co patchujemy,jeżeli nie ma,wklejamy mete."
Niestety informacja zawarta w tym poradniku na nie wiele się zdaje, bo nie wiem zupełnie co Autor miał na myśli.
Jeszcze gdzie wkleić to się domyślam - w folderze programu EASYUSETOOL znajduje się plik TXT o nazwie META i zapewne trzeba coś tam wkleić. Niestety jednak nie wiem co dokładnie ponieważ za cholerę nie przychodzi mi do głowy co autor miał na myśli. Czy to ma być plik United_Kingdom_and_Republic_of_Ireland-452.meta z mapy którą chcę wgrać i skopiować do folderu programu EASY...? Czy też może coś powinienem dopisać do pliku TXT o nazwie META w progtamie EASY...?
Głowię się nad tym od wczoraj, czytałem różne wątki i użyłem opcji szukaj więc prosiłbym o powstrzymanie się od tego typu recept.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-02-02, 09:33 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8478
Wysłany: 2012-02-02, 08:58   

Plik meta.txt jest indywidualny dla każdej mapy i musisz go ściągnąć z neta - z reguły z tych samych miejsc, co mapę.
Ten z patchera jest z reguły nieaktualny
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,55 sekundy. Zapytań do SQL: 13