My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Igo Primo a TMC
Autor Wiadomość
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 385
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-08, 09:25   

Ja nawet nie muszę go czytać bo wiem z własnego doświadczenia. Przykład - "ósemka" jest przebudowywana już kupę czasu. Jadąc ze stolicy do Rawy Maz. TMC raczy czasami powiadomić, że jest remontowany kawałek trasy za Mszczonowem. A zwężki zaczynają się już przed tym miastem ciągną się praktycznie do Tomaszowa i nie ma miejsca by wyprzedzić (chyba że się pójdzie na żywioł).
Bezsens.
_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 33
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 277
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 09:37   

piotrwal


Aha, w moim Mio musialem TMC odblokowac zmieniajac wartosc w rejestrze z 0 na 1

Cytat:
RegWriteDWord HKLM, Drivers\BuiltIn\SW_TMC, Protocol, 1

jakim sposobem to zrobiłeś , bardzo proszę o pomoc .
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
coro1231
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 24
Wysłany: 2012-01-08, 14:36   

jolusia napisał/a:
piotrwaljakim sposobem to zrobiłeś , bardzo proszę o pomoc .
Do tego MIO jest całe narzędzie odblokowujące, gdzie jest również MortScript przy pomocy którego włącza się TMC.
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 33
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 277
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 15:25   

coro1231 napisał/a:
Do tego MIO jest całe narzędzie odblokowujące

skąd mogę to pobrać ?? ;-)
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
coro1231
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 24
Wysłany: 2012-01-08, 20:11   

jolusia napisał/a:
skąd mogę to pobrać ?? ;-)
A jaką masz nawigację i jak odblokowaną?
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 33
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 277
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 20:52   

Mio Spirit 487 pl miałam odblokowaną ale cos się przestawiło a nie pamiętam skąd pobralam odblokowanie
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 137
Skąd: Lodz
Wysłany: 2012-01-08, 20:54   

Mozna recznie lub ze skryptem do uzycia z Mortscript:

Cytat:
Kill("AppStartupSec.exe")
Kill("AppStartupPri.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Run "\Storage Card\Apps\PowerButton\PowerButton.exe"
sleep 1000
Notify = RegRead("HKLM", "Drivers\BuiltIn\SW_TMC", "Protocol" )
If ( Notify = 1)
Run "\Storage Card\Skorka\StartUp.exe"
EndIf
If ( Notify = 0)
RegWriteDWord HKLM, Drivers\BuiltIn\SW_TMC, Protocol, 1
Reset
EndIf


Zobacz na francuskiej stronie: http://www.mioskins.org/forum/kb.php?a=218
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 33
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 277
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 20:59   

piotrwal napisał/a:
Mozna recznie lub ze skryptem do uzycia z Mortscript:

przepraszam ale ja jestem laikiem a może laiczką :oops: i nie potrafię , jeśli można to bardzo prosze o krok po kroczku :oops:
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 37 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 3231
Wysłany: 2012-01-08, 21:17   

ten skrypt będzie dzialał pod warunkiem, że na storage Card , w katalogu "skórka" masz panel o pliku startowym "StartUp.exe"., a w katalogu Apps/PowerButton aplikację "PowerButton.exe"

To skrypt nie tylko odblokowujący TMC , ale także uruchamiający ten panel.
_________________
Mogę spróbować pomóc Ci na PW, ale błagam, nie pytaj o rzeczy oczywiste !Jesli słowo pisane budzi w Tobie obrzydzenie, gwarantuję , ze i moje rady wywołają identyczne odczucia
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2012-01-08, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 33
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 277
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 21:19   

Cytat:
To skrypt nie tylko odblokowujący TMC , ale także uruchamiający ten panel.

ok ale skąd ja to mogę pobrać ??
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 37 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 3231
Wysłany: 2012-01-08, 21:21   

A o to pytaj juz piotrwal :-)
Ja tylko poczytalem skrypt ;-)
_________________
Mogę spróbować pomóc Ci na PW, ale błagam, nie pytaj o rzeczy oczywiste !Jesli słowo pisane budzi w Tobie obrzydzenie, gwarantuję , ze i moje rady wywołają identyczne odczucia
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 33
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 277
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 21:22   

piotrwal pomożesz ??
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
mio_485 
azymut


Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-09, 11:21   

@jolusia

http://www.megaupload.com/?d=RJDJSLB3

zawartość folderu SD po rozpakowaniu wrzucasz na kartę pamięci. Czyli wchodzisz w kartę i musisz mieć dwa foldery: Navigation i default. Folder igo musi sie nazywac "Primo"(musi się znaleźć obok folderów Navigation i default), a aplikacja igo.exe. Wtedy będzie Ci się uruchamiać normalnie z ikonki. Co najważniejsze, po każdym hard resecie (tym co robisz suwakiem w na nawigacji) po załadowaniu odblokowania musisz zrobić soft reset (zielona ikona w prawym dolnym rogu) inaczej tmc nie będzie śmigać.
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 137
Skąd: Lodz
Wysłany: 2012-01-09, 14:44   

Sprobuj sciagnac z mioskin odpowiedni plik: deb_Moov&compatibles.zip i tam znajdzies wszystko.

Poza tym warto troche poszukac. Tu masz instrukcje Jacek 1313 na tym forum: http://www.my-navia.pl/vi...77ebc28#335627.

Jesli Mio Spirit 487 PL jest taki sam jak "czysty" 487 to do uruchmienia uzyj nazwy - TATA2_T420. Nazwa ta powinna byc tez w pliku device.xml
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 33
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 277
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-09, 16:16   

mio_485 napisał/a:
zawartość folderu SD po rozpakowaniu wrzucasz na kartę pamięci


Dzięki :-)
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 10