My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
796.00 PLN
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
SmartGPS SG720 MapaMap Polska
178.95 PLN
Navroad AURO 2S AutoMapa Polska
Navroad AURO 2S AutoMapa
429.00 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
319.00 PLN
Garmin Nuvi 42 LM Europa
Garmin Nuvi 42 LM Europa
299.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
615.00 PLN
Mio Spirit 680 Europa
Mio Spirit 680 Europa
399.00 PLN
Garmin Nuvi 2597 LMT Europa
Garmin Nuvi 2597 LMT Europa
729.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Igo Primo a TMC
Autor Wiadomość
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 383
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-08, 09:25   

Ja nawet nie muszę go czytać bo wiem z własnego doświadczenia. Przykład - "ósemka" jest przebudowywana już kupę czasu. Jadąc ze stolicy do Rawy Maz. TMC raczy czasami powiadomić, że jest remontowany kawałek trasy za Mszczonowem. A zwężki zaczynają się już przed tym miastem ciągną się praktycznie do Tomaszowa i nie ma miejsca by wyprzedzić (chyba że się pójdzie na żywioł).
Bezsens.
_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 32
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 274
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 09:37   

piotrwal


Aha, w moim Mio musialem TMC odblokowac zmieniajac wartosc w rejestrze z 0 na 1

Cytat:
RegWriteDWord HKLM, Drivers\BuiltIn\SW_TMC, Protocol, 1

jakim sposobem to zrobiłeś , bardzo proszę o pomoc .
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
coro1231
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 24
Wysłany: 2012-01-08, 14:36   

jolusia napisał/a:
piotrwaljakim sposobem to zrobiłeś , bardzo proszę o pomoc .
Do tego MIO jest całe narzędzie odblokowujące, gdzie jest również MortScript przy pomocy którego włącza się TMC.
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 32
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 274
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 15:25   

coro1231 napisał/a:
Do tego MIO jest całe narzędzie odblokowujące

skąd mogę to pobrać ?? ;-)
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
coro1231
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 24
Wysłany: 2012-01-08, 20:11   

jolusia napisał/a:
skąd mogę to pobrać ?? ;-)
A jaką masz nawigację i jak odblokowaną?
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 32
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 274
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 20:52   

Mio Spirit 487 pl miałam odblokowaną ale cos się przestawiło a nie pamiętam skąd pobralam odblokowanie
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 137
Skąd: Lodz
Wysłany: 2012-01-08, 20:54   

Mozna recznie lub ze skryptem do uzycia z Mortscript:

Cytat:
Kill("AppStartupSec.exe")
Kill("AppStartupPri.exe")
Kill("SmartST_CE.exe")
Run "\Storage Card\Apps\PowerButton\PowerButton.exe"
sleep 1000
Notify = RegRead("HKLM", "Drivers\BuiltIn\SW_TMC", "Protocol" )
If ( Notify = 1)
Run "\Storage Card\Skorka\StartUp.exe"
EndIf
If ( Notify = 0)
RegWriteDWord HKLM, Drivers\BuiltIn\SW_TMC, Protocol, 1
Reset
EndIf


Zobacz na francuskiej stronie: http://www.mioskins.org/forum/kb.php?a=218
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 32
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 274
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 20:59   

piotrwal napisał/a:
Mozna recznie lub ze skryptem do uzycia z Mortscript:

przepraszam ale ja jestem laikiem a może laiczką :oops: i nie potrafię , jeśli można to bardzo prosze o krok po kroczku :oops:
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2212
Wysłany: 2012-01-08, 21:17   

ten skrypt będzie dzialał pod warunkiem, że na storage Card , w katalogu "skórka" masz panel o pliku startowym "StartUp.exe"., a w katalogu Apps/PowerButton aplikację "PowerButton.exe"

To skrypt nie tylko odblokowujący TMC , ale także uruchamiający ten panel.
_________________
MiO 500, Modecom MX3== iGO Primo 2(9.6.5) - Dimka 1.5.3 / iGO 2(9.6.1) - skin Pan_Karpik / iGO (9.6.13)- skin Dimka 1.7, skin Decent, skin gJak /iGO 9.6.8-skin Pan_Karpik.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2012-01-08, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 32
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 274
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 21:19   

Cytat:
To skrypt nie tylko odblokowujący TMC , ale także uruchamiający ten panel.

ok ale skąd ja to mogę pobrać ??
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2212
Wysłany: 2012-01-08, 21:21   

A o to pytaj juz piotrwal :-)
Ja tylko poczytalem skrypt ;-)
_________________
MiO 500, Modecom MX3== iGO Primo 2(9.6.5) - Dimka 1.5.3 / iGO 2(9.6.1) - skin Pan_Karpik / iGO (9.6.13)- skin Dimka 1.7, skin Decent, skin gJak /iGO 9.6.8-skin Pan_Karpik.
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 32
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 274
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-08, 21:22   

piotrwal pomożesz ??
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
mio_485 
azymut


Dołączył: 06 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-09, 11:21   

@jolusia

http://www.megaupload.com/?d=RJDJSLB3

zawartość folderu SD po rozpakowaniu wrzucasz na kartę pamięci. Czyli wchodzisz w kartę i musisz mieć dwa foldery: Navigation i default. Folder igo musi sie nazywac "Primo"(musi się znaleźć obok folderów Navigation i default), a aplikacja igo.exe. Wtedy będzie Ci się uruchamiać normalnie z ikonki. Co najważniejsze, po każdym hard resecie (tym co robisz suwakiem w na nawigacji) po załadowaniu odblokowania musisz zrobić soft reset (zielona ikona w prawym dolnym rogu) inaczej tmc nie będzie śmigać.
 
 
piotrwal 
Waypoint
Mio V735; Nokia 500


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 137
Skąd: Lodz
Wysłany: 2012-01-09, 14:44   

Sprobuj sciagnac z mioskin odpowiedni plik: deb_Moov&compatibles.zip i tam znajdzies wszystko.

Poza tym warto troche poszukac. Tu masz instrukcje Jacek 1313 na tym forum: http://www.my-navia.pl/vi...77ebc28#335627.

Jesli Mio Spirit 487 PL jest taki sam jak "czysty" 487 to do uruchmienia uzyj nazwy - TATA2_T420. Nazwa ta powinna byc tez w pliku device.xml
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 32
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 274
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2012-01-09, 16:16   

mio_485 napisał/a:
zawartość folderu SD po rozpakowaniu wrzucasz na kartę pamięci


Dzięki :-)
_________________
Mio Spirit 485 pl z TMC

Nokia Lumia 610

KASIA :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 12