Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-24, 18:27
MioMap 2008 - illegal operation / Fatal application error
Autor Wiadomość
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-08-15, 08:24   

Jesteś pewny że masz mapę ze swojego modelu / wersji regionalnej ?
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
dan110
Waypoint


Dołączył: 04 Mar 2008
Posty: 26
Wysłany: 2010-08-15, 08:29   

Niewiem na karcie MIO Device są teraz device i patch w xml i jeden folder Program Files zajmuje to 75MB to chyba nie ma map tak?

[ Dodano: 2010-08-15, 09:52 ]
dograłem mape i już chodzi dzięki wszystkim za pomoc
 
 
TOMEK_R-m
azymut


Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 2
  Wysłany: 2010-11-19, 08:14   Mio Moov 200 - dziewica

Witam,

Od początku... wpadła mi w ręce Mio Moov 200 kompletnie rozładowane - totalnie. Nie mogłem naładować w samochodzie i podłączyłem do lapka z win7 przez USB. Przez 10-15 min nie było nawet podświetlonej diody informującej o ładowaniu, potem ok pomarańczowy sygnał ładowania. Ładowała się przez jakiś i postanowiłem ją włączyć (w komputerze mam zainstalowany program do obsługi urządzeń Windows Mobile - po za tym z tego co już wyczytałem to i tak Mio jest widziana jako dysk zewnętrzny). No i od tego momentu przy każdorazowym włączeniu mam:

FATAL APPLICATION ERROR
Application MioMap.exe has performed an illegal operation and will... itd.

Od tego momentu czytam forum i używam SZUKAJ - tylko wszędzie są opisane problemy, że to AM się nie ładuje lub IGO - mój przypadek jest taki, że nie chce ruszyć oryginalna mapa w niegrzebanej navi. Mam pewność, że przede mną nikt nic z nią nie robił, mio było na gwarancji do sierpnia 2010, (Mio jest teścia, nikomu jej nie dawał, a jak ją używał po raz ostatni, powiedzmy 3 miesiące temu podobno dobrze działała).

Czy da się odzyskać MioMap, tak żeby navi trwale nie łamać?

Dodam, że gdy zgrałem na SD takie dwa katalogi o częściowym odblokowaniu (Odblokowanie MIO MOOV 200 Opis + paczuszka z działu Ważne tematy przygotowane przez maxpl), to Mio żyje, ale i tak MioMap nie odpala.

Poradźcie coś, bo potrzebuję działającej navi w oryginalny sposób.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2010-11-19, 08:36   

Nic nie łam, bo nie skleisz...

Problem tkwi w programie MioMap, a nie w urządzeniu Mio.
Albo kontakt z serwisem (wgranie nowego softu) albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22667 (jeśli masz MioMap2008)

[ Dodano: 2010-11-19, 08:52 ]
P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-19, 09:10   

Zainstaluj na początek mio more desktop i przywróć oprogramowanie lub ściagnij moimap 2008 posłodzone i taką też mapę i zamień w urządzeniu. Tylko pamiętaj że w folderze Program files/miomap muszą być dwa pliki dodatkowe appstartupsec.exe i .ini .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-11-19, 16:22   

Jeśli rozładowanie nie pomogło to programowanie kości na nowo.
Wałkowane setki razy na dziesiątkach for.

Cytat:
Zainstaluj na początek mio more desktop i przywróć oprogramowanie lub ściagnij moimap


Robota głupiego jak PC nie widzi mio.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-19, 16:29   

marek216,
TOMEK_R-m napisał/a:
Dodam, że gdy zgrałem na SD takie dwa katalogi o częściowym odblokowaniu (Odblokowanie MIO MOOV 200 Opis + paczuszka z działu Ważne tematy przygotowane przez maxpl), to Mio żyje, ale i tak MioMap nie odpala.



Dodatkowo wspomnę, że jak odblokowaleś tym sposobem to mio łączy się za pomocą Windows Mobile Device Center . Oczywiście w nawi musisz też uruchomić program do łaczenia z komputerem
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
robo314
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 9
  Wysłany: 2011-01-04, 21:36   mio moov 500 AppStartuoSec.exe - wielki błąd

w moim mio moov 500 od niedawna pokazuje się błąd
Cytat:
FATAL APPLICATION ERROR
program AppStartuoSec.exe
exception: 0xc000001D
address: 00019F84

nawigacja po włączeniu wywala błąd jak klikam ok to nic nie idzie dalej tak jakby navia się zacinała. dodam że jak podłączam pod kompa to też po chwili wywala ten błąd. próbowałem ten myk z rozładowywaniem ale raczej nic nie dało (albo cos źle robię). proszę o pomoc chociaż co zrobić żeby czytało ją w komputerze (pliki zapasowe od navi gdzieś mam )
 
 
kendzior64 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Kwi 2010
Posty: 117
Skąd: horní Slezko
Wysłany: 2011-01-15, 12:40   

ja miałem dokładnie to samo na mojej moov200 po pewnym czasie działał już tylko pomarańczowy ekran i serwis ->do wymiany była płyta główna.
Jeśli masz na gwarancji to nie kombinuj nic tylko wal na serwis.
 
 
drkoo
Waypoint


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 80
Wysłany: 2011-03-11, 18:03   nie chodzi mio 200 pl n206

mam mio 200 pl n206 z niewiadomych przyczyn navia nie chodzi podczas ladowania wiesza sie na oknie mio explore more
albo pokazuje fatal error appstartupsec.exe

przypuszczalnie wywalilo plik ini

nawia sie laduje ale nie widzi jej pc

czy zna ktos jakis sposub lub jak ja z sd odpalic co poprac jak wgrac na karte
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-03-12, 09:41   

z wlasnego doswiadczenia wiem ze tylko programowanie kosci na nowo pomaga nielicznym pomoglo rozladowanie akumulatorka do zera.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Tomasz_W 
azymut


Dołączył: 14 Lut 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-03-18, 23:28   

Czemu nikt z was nie próbował metodą 9 nóżka + masa w moim wypadku była to jedyna metoda(brak czytnika w m400) i po 1 dniu szukania navi wróciła do życia.
Jeśli będę mieć w najbliższym czasie trochę wolnego czasu postaram się to opisać.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-03-19, 17:56   

bylo wiele razy na forum mio 200 plus hard reset (9 nóżka ) = Przycisk do papieru
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
betus
azymut


Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-27, 23:56   Fatal Application Error

Witam !
Temat z tego co kojarzę gdzieś był ale nie znalazłem konkretnego rozwiązania. Mio c520 włącza się jednak wywala okno Fatal Application Error. Nie ma komunikacji z PC. Podobno da się to rozwiązać przy max rozładowaniu navi i powinno się komunikować ale na razie bez skutków. Można też niby zaprogramować pamięć , tylko jak ?? Proszę o pomoc w rozwiązaniu.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-15, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2011-03-28, 05:53   

1. Masz połączenie z komputerem?
2. Po czym sie to zrobiło - samo, czy cos próbowałeś modyfikować?
3. Zaprogramowanie pamięci tylko w seriwsie
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12