Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Trasa i punkty PRZEZ
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd

Wysłany: 2014-01-03, 17:55   

iGo 9.6.5 na mapie navteq wyznacza ta trasę dokładnie tak, jak pokazuje mapa google po otwarciu linku
_________________
 
 
Wojtas82 
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 40
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-01-03, 19:05   

no_taki napisał/a:
iGo 9.6.5 na mapie navteq wyznacza ta trasę dokładnie tak, jak pokazuje mapa google po otwarciu linku

Dzięki za sprawdzenie. Kurcze to juz nie wiem, masz ta sama wersje Igo co napisalem w configu? Blokowales ten zamkniety odcinek A1?moze mam nieaktualny plik Hnr lub hsp? Mam najnowsze mapy A CZ i PL. Robiles to na trasie szybkiej? Masz moze pliki western i eastern europe? Sorki za nawał pytań ale tylko te opcje przychodzą mi do glowy...
_________________
Modecom MX3 - 9.6.13.321005 - diMka WA P. 1.7.1
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 430
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2014-01-03, 19:22   

WOJTAS nic nierób , po prostu jedz A1 do swierklan a tam jest zjazd i objazd do - za most w Mszanie i znów na A1 . Nie zgubisz się a nawi orzeliczy Ci trasę od nowa.
 
 
Wojtas82 
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 40
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-01-03, 20:13   

27gibon napisał/a:
WOJTAS nic nierób , po prostu jedz A1 do swierklan a tam jest zjazd i objazd do - za most w Mszanie i znów na A1 . Nie zgubisz się a nawi orzeliczy Ci trasę od nowa.

Wiem wirm, chodzi o to, ze ta navi robię dla kogoś bliskiego i chciałbym aby miał jak najbardziej precyzyjne komunikaty. Usunalem pliki eastern and western europe, odpowiedzialne za dlugie trasy, wrocilem do napy nq, wyznaczylem trasę najpierw bez blokad. I wyznaczylo po nie otwartej. Natomiast po zablokowaniu odcinka, pcham mnie przrz Wodzisław Śląski zamiast przez 930...ktoś potrafi pomoc? :cry:
_________________
Modecom MX3 - 9.6.13.321005 - diMka WA P. 1.7.1
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd

Wysłany: 2014-01-03, 20:15   

Wojtas82 napisał/a:
Sorki za nawał pytań (...)

Moja konfiguracja.
Navi jak w podpisie.
iGO 9.6.5.211211
Ustawienia: - trasa szybka, akceptacja autostrad, opłat etc. Wykluczone drogi gruntowe, promy.
Mapy ( dopiero teraz dostrzegłem jak szaloną mam bałagan.. )
Poland:
- fbl - 2013.q2
Pozostałe: 2013.q1
-fda, fpa, fsp - 2013.q1
hnr - 2012.q4
Wiec chyba mój głos nie jest typowy.
Biorę się za porządkowanie tego bałaganu :-(

[ Dodano: 2014-01-03, 20:22 ]
Wojtas82 napisał/a:
.ktoś potrafi pomoc? :cry:

Ustaw jeden punkt via i po problemie :-)
Opracuj trasę.. zapisz ją i pokaż komuś że ma kliknąć tu i tu , by wczytać trasę.
_________________
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 430
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2014-01-03, 20:31   

nie wiem co ci poradzić mi wyznacza dobrze trase. Poland_83_NQ_2013.Q2_130719.fbl
 
 
gojgien 
Navi Expert
kiedyś 2x MM- TOP



Pomógł: 8 razy
Wiek: 57
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 278
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2014-01-03, 21:43   

Mieszkam pomiędzy węzłem Świerklany, a DK78 i nie wiem co Ci polecić. Jeśli się tam znajdziesz w godzinach szczytu to trochę sobie postoisz. Czasami przelecieć przez Rybnik od strony Żor i przez78 do Wodzisławia na Jastrzębską i do Mszany jest szybciej.
W Rybniku od Żorskiej przez Prostą do ronda Chwałowickiego, Obwiednia południowa i w lewo na DK78 czyli od południowo wschodniej strony Rybnika.
Jak wysokim autem, to na rondzie Kamyczek na końcu ul. Prostej w Chwałowicką, do świateł i w prawo w Śląską do DK78
Co do trasy, to na Androidzie mam Primo, mapy TT 2013.06 i też cała A1 jest przejezdna pomiędzy Gdynią a Wiedniem.
_________________
www.megane.com.pl
 
 
Wojtas82 
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 40
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-01-03, 22:21   

Dziwna sprawa z tym routingiem. Sprawdziłem wersję map i mam 2013 q2, przy wyznaczeniu trasy Skierniewice - Granica Państwa na A1 - jest dobrze (przez 930), przy trasie Skierniewice - Ołomuniec (Czechy) też prowadzi przez 930, natomiast Skierniewice - Wiedeń prowadzi już przez Wodzisław Śląski. Mam wrażenie jakby algorytm zachowuje się tak, że w przypadku gdy trasa ma powyżej iluś tam kilometrów, na siłę próbował wyznaczyć trasę DK zamiast DW...Może moja wersja Igo ma coś do tego?
Może z tym pokombinować? Czytałem i czytałem i wyczytałem, że tą co mam to jest jedna z lepszych ale może coś poradzicie? Mam jeszcze trochę czasu. Zależy mi aby uniknąć punktów VIA i dodatkowego kombinowania. Osoba, która będzie jej używać raczej nie zbyt radzi sobie z takimi opcjami, to już zbyt skomplikowane.
_________________
Modecom MX3 - 9.6.13.321005 - diMka WA P. 1.7.1
 
 
gojgien 
Navi Expert
kiedyś 2x MM- TOP



Pomógł: 8 razy
Wiek: 57
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 278
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2014-01-04, 00:31   

Ustawić trasę jaka ma być zrobiona z Via i zapisać..
Przed podróżą właśnie tą wczytać i w drogę....
_________________
www.megane.com.pl
 
 
Wojtas82 
Waypoint


Dołączył: 27 Wrz 2012
Posty: 40
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2014-01-04, 10:31   

Panowie, dzieki za pomoc, dzis spróbuję zrobić config jak ma no_taki. Może pomoże. Dam znać jak znajdę czas.
_________________
Modecom MX3 - 9.6.13.321005 - diMka WA P. 1.7.1
 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 119
Wysłany: 2014-01-08, 19:10   

Wojtas82 napisał/a:
Czesc, mam problem z wyznaczeniem trasy Skierniewice - Wiedeń. Chodzi o odcinek A1 z zamknietym mostem w Mszanej. Problem występuje na mapach TT i Nq. Obie najnowsze. Mimo zablokowania tego odcinka za pomocą skórki dimka przy ustawieniu trasa szybka Igo mimo wszystko wyznacza trasę po zamkniętym odcinku. Ustawienie wiecej autostrad jako jedyne uznaje to zablokowanie drogi ale wyznacza trasę kosmos, przez Rybnik itp. Co robić?

Edit:Chciałem zaznaczyć, że chodzi mi o wyznaczenie tej trasy przez drogę 930 bez punktu VIA. tak jak w linku tu: https://goo.gl/maps/h0nm5

Mój config:
Modecom MX3 - 9.6.5.245577 - Dimka wiman mod

Kolego, to sprawa map i nic i nikt ci nie pomoże w tym problemie- musisz sobie niestety powstawiać via punkty i tyle.
 
 
michał122
azymut


Dołączył: 31 Paź 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-10-31, 23:46   

Gdy nawigacja wyznaczy mi trasę i znajdzie sygnał GPS moge postawic punkt trasy przez który mnie poprowadzi klikając w dowolne miejsce na mapie. Lecz gdy wybiorę moja trasa>podgląd wyświetla mi się moja trasa, ale nie mogę postawić punktu trasy. Czy da się tak ustawić, żeby w tym podglądzie, również można było zaznaczać punkty trasy?
 
 
piurko 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 107
Skąd: Mazury
Wysłany: 2014-11-02, 09:19   

michał122 napisał/a:
.... Czy da się tak ustawić, żeby w tym podglądzie, również można było zaznaczać punkty trasy?


U mnie się da ... :-P Wchodzę w moją trasę - podgląd - zaznaczam co chcę i gdzie chcę - i jest dodane jako punkt lub cel .
_________________
Modecom FreeWay MX3 + TMC Modecom + iGO Primo 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5
 
 
michał122
azymut


Dołączył: 31 Paź 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-11-03, 10:49   

a jak to ustawić?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd

Wysłany: 2014-11-03, 18:32   

piurko napisał/a:


U mnie się da ...

na czystym programie ?
Nie wierzę .
A jesli nie .. to ja jakim skinie ?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9