Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
aktualizacja AutoMapy
Autor Wiadomość
Jareczek1
azymut


Dołączył: 09 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-21, 22:51   Współpraca AM 5.2 z mapą PL i mapą 5.1.1 EU - czy to działa?

Witam
Chciałbym zapytać kolegów, bardziej doświadczonych ode mnie czy jeśli mam zainstalowaną AM w wersji 5.2 z mapą PL i dokopiuję sobie mapy EU (dostępne na forum w wersji 5.1.1) to czy to powinno działać bez problemu, czay zadziała tylko wówczas gdy będę miał wersję AM i mapę polski w wersji 5.1
Korzystam z ASUSa A696.
Sama AM 5.2 PL działa bez zarzutu.
Skopiowałem ściągnięte mapy EU, wrzuciłam na SD i uruchomiona aplikacja AM widzi tę mapę EU jednak podczas jej wybierania (polecenie WCZYTAJ MAPĘ) urządzenie wyświetla komunikat NIEOBSŁUGIWANA WERSJA MAPY
:(
Proszę o radę i pozdrawiam
Jaro
 
 
pawelpablo71 
Navi Expert
pawelpablo71



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 235
Skąd: N52°32' E17°35'
Wysłany: 2008-11-22, 00:01   

Jareczek1 napisał/a:
Chciałbym zapytać kolegów, bardziej doświadczonych ode mnie czy jeśli mam zainstalowaną AM w wersji 5.2 z mapą PL i dokopiuję sobie mapy EU

Niestety nie możesz mieć na 5.2.0 mapek z wersji 5.1.1 bo to nie odpali,zresztą tak właśnie się Tobie dzieje.Mapki muszą być pod wersję AM czyli do 5.2.0 mapy do 5.2.0 do 5.1.1 mapki do niej.O ile do 5.1.1 EU jest witaminka to do 5.2 EU niestety czekamy.
Nie musisz mieć osobno PL i osobno EU - wystarczy oczywiście sama Europa.
Pozdrawiam
_________________
NavRoad Q1 +CB PRESIDENT HARRY III + ANTENA Sirio Performer 5000 - wszystko w Fiacie Doblo 1.9 MultiJet

 
 
Marcinozo123
azymut


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-01-11, 10:42   Jak zaktualizować AM 4.1.2 ?

Witam

Dzięki waszemu forum zrobiłem ze swojej nawigacji całkiem dobry sprzęt, mam pare przydatnych programów itd. ale przedewszystkim AM 4.1.2 EU tylko mam małe pytanie: Rozumiem że wersja 4.1.2 jest dosyć stara, a menu podoba mi się w niej, czy można jakoś zaktualizować mapy europy do niej ? Tzn. czy można np. wgrać mapy od najnowszej AM ?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-11, 11:12   

Marcinozo123 napisał/a:
czy można jakoś zaktualizować mapy europy do niej ? Tzn. czy można np. wgrać mapy od najnowszej AM ?
Nie, nie.
_________________

 
 
Marcinozo123
azymut


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-01-11, 11:18   

No to mnie niepocieszyleś :-/ Pozostaje mi jeździć z tymi mapami, ewentualnie wgrać jakąś nową wersje AM. Tylko że AM 5.2 jak dobzre pamiętam niedziała u mnie. Dlatego mam AM 4.1.2

I jeszcze jedno pytanie: Czy jeśłi wgram jakieś punkty POI w których są fotoradary polski, a chciałbym dodatkowo europy to moge też dograć i niebędą się "gryzły" ze sobą ?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-11, 11:23   

Marcinozo123 napisał/a:
Tylko że AM 5.2 jak dobzre pamiętam niedziała u mnie.

Czytaj forum - jest nowsza wersja.
Marcinozo123 napisał/a:
Czy jeśłi wgram jakieś punkty POI w których są fotoradary polski, a chciałbym dodatkowo europy to moge też dograć i niebędą się "gryzły" ze sobą ?

Możesz trzymać w oddzielnych plikach i używać osobno; możesz też zaimportować jedne i drugie - nie będą się gryzły.
_________________

 
 
Marcinozo123
azymut


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-01-11, 11:34   

Dobrze, dzięki za informacje. Co do najnowszej AM będe próbował, zobacze co z tego wyjdzie bo tak jak mówie, ta 5.2 szukała sygnału a jak go znalazła jakimś cudem to się zawieszała.
 
 
burn1989
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2009-12-30, 19:16   Najlepsze mapy do automapy

Witam, mam na swoim MIO Moov 200 automape w wersji 5.5.3.

Chciałbym zainstalować najnowsze i najlepsze mapy do automapy.
Mógłbym prosić o linki? I jeszcze najlepsze punkty POI.

Z góry dziękuję
Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-30, 19:19   

1. Zły dział.
2. Wszystko jest na forum wystarczy poszukać
3. Jakie POI? Sklepy i itp, czy same Fotoradary itp?
4. Każda wersja Automapy, ma tylko jedną wersje mapy. Najnowsze mapy do AM mają oznaczenie 0912
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
burn1989
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2009-12-30, 19:27   

Cytat:
1. Zły dział.

przepraszam za zły dział.
Cytat:
2. Wszystko jest na forum wystarczy poszukać

szukałem ale nie mogłem znaleźć
Cytat:
3. Jakie POI? Sklepy i itp, czy same Fotoradary itp?

najlepiej wszystkie POI
Cytat:
4. Każda wersja Automapy, ma tylko jedną wersje mapy. Najnowsze mapy do AM mają oznaczenie 0912

Czyli żeby mieć najnowszą mapę AM to trzeba miec najnowszą wersje AM. Teraz to jest 6? A można wgrać np. mape IGO.?
 
 
pliers
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-30, 19:28   

burn1989 napisał/a:
A można wgrać np. mape IGO.?


Nie można wgrać map z iGo do AM jeśłi o to chodzi
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-30, 19:30   

burn1989 napisał/a:
Teraz to jest 6?
Od 10 minut już jest na forum 6.1, ale mapy są takie same

[ Dodano: 2009-12-30, 19:31 ]
burn1989 napisał/a:
najlepiej wszystkie POI
To strasznie zamula nawigacje. Odradzam. Same fotoradary znajdziesz na poi4am.prv.pl.

PS. Automapa 6 ma bardzo rozbudowaną bazę POI. Nie trzeba jej aktualizować.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-30, 19:32   

Cytat:
A można wgrać np. mape IGO.?

Wrzuć sobie program iGO8, do niego dorzucisz mapy państw jakie będziesz chciał i w drogę.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-30, 19:35   

burn1989 napisał/a:
szukałem ale nie mogłem znaleźć
Automapa 6.1 FINAL: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16061 ,ale cukier będzie później. Zanim zainstalujesz to pewnie się pojawi na forum
Automapa 6.1 Beta: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15831
Automapa 6.0 Final: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14611
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-12-30, 19:57   

Dzakus napisał/a:
ale cukier będzie później. Zanim zainstalujesz to pewnie się pojawi na forum

Już jest, programik od diyman-a, sprawdziłem i działa, ale najnowsza jego wersja, ma na gryzoniu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,51 sekundy. Zapytań do SQL: 10