Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
aktualizacja AutoMapy
Autor Wiadomość
Marek-B
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 56
Wysłany: 2011-06-21, 07:44   

Głos Knapika działa Ok w wersji najnowszej.
_________________
Lark 50.1 z WinCE 6.0
 
 
BenRhod
Waypoint


Dołączył: 18 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-06-21, 10:10   

to fajnie :)Dzięki za odpowiedź.
 
 
ogniotrwaly 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2012-02-21, 23:15   AM 6.8 czy warto aktualizować?

Witam
moje pytanko jest krótkie:
Mam Larka 50.2 i zainstalowaną AM 6.8 czy jest sens aktualizacji do wersji wyższych skoro jak czytam to są z nimi kłopoty?
Po Polsce jeżdżę kilka razy w roku więc czy te zmiany w mapach są warte ewentualnych nerwów z obsługą?
Dodam że z wersji 6.8 jestem zadowolony i większych przebojów nie miałem
a zależy mi na omijaniu płatnych fragmentów tras a w nich chyba tak dużych zmian nie ma...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-21, 23:18   

ogniotrwaly napisał/a:
Mam Larka 50.2 i zainstalowaną AM 6.8 czy jest sens aktualizacji do wersji wyższych

Tak.

ogniotrwaly napisał/a:
Po Polsce jeżdżę kilka razy w roku więc czy te zmiany w mapach są warte ewentualnych nerwów z obsługą?

Nie wiem o jakich nerwach piszesz, ale zmian w mapach na plus jest dość sporo.

ogniotrwaly napisał/a:
Dodam że z wersji 6.8 jestem zadowolony i większych przebojów nie miałem

Zawsze możesz wrócić do tej wersji, wystarczy zrobić jej kopię.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Nestorb 
Waypoint



Dołączył: 04 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2012-03-16, 12:04   

Aktualizacja jak najbardziej ma sens. Nie jest to jakaś zawrotna kwota za rok, a masz dostęp na bieżąco do najnowszych aktualizacji, do SUPER pomocy technicznej (naprawdę nie można się przyczepić do jej działania).
 
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 620
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2012-03-16, 19:51   

Skoro jeździsz tylko kilka razy w roku, to bez aktualnych map możesz się pogubić.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
cwaniak2d
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2012
Posty: 6
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-06-03, 15:49   Aktualizowanie Automapy EU + POI

Cześć. Wczoraj kupiłem nawigację modecom mx2, wgrałem automapę eu i wszystko hula bardzo dobrze. Nurtuje mnie pytanie jak zaktualizować mapę, czy program, jak wyjdzie nowa wersja? Czy muszę formatować kartę SD i wgrywać od nowa program i całą mapę Europy, czy jest jakiś inny sposób?

Drugie pytanie, czy są jakieś aktualne POI do ściągnięcia, żeby były do wyboru w automapie? Jeżeli tak to, czy wpłynie to na płynność działania modecom mx2 w nawigowaniu?
 
 
vladpal
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 20
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2012-06-03, 15:54   

Nie musisz formatować karty, instalujesz na to, co masz, czyli robisz aktualizację.
_________________
mio moov 200 + AutoMapa 6.9.0 + iGO8 8.3.2
modecom freeway mx2 + AutoMapa 6.11 final
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-03, 15:57   

cwaniak2d napisał/a:
Czy muszę formatować kartę SD i wgrywać od nowa program i całą mapę Europy

Dokładnie tak.
cwaniak2d napisał/a:
czy są jakieś aktualne POI do ściągnięcia, żeby były do wyboru w automapie

Zobacz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=137
cwaniak2d napisał/a:
czy wpłynie to na płynność działania modecom mx2 w nawigowaniu?

Raczej nie , to wodotryski spowalniają .

[ Dodano: 2012-06-03, 16:10 ]
vladpal napisał/a:
Nie musisz formatować karty

Bez formatowania karty , aktualizacja nie usuwa wszystkich plików z karty SD związanych z AM , co skutkuje , błędami i spowolnieniem działania AM . Zalecany jest format karty i ponowna instalacja (to tylko 12 minut )
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1275
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-06-04, 08:12   

cwaniak2d napisał/a:
Jeżeli tak to, czy wpłynie to na płynność działania modecom mx2 w nawigowaniu?
No chyba że wszystkie zaznaczysz do pokazywania to wtedy może zamulać...
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Tracer 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 49
Wysłany: 2012-06-16, 22:28   

A ja wgrywając ostatnia wersje AM EU musiałem wszysko zformatowac bo inaczej miałem mapę niezarejestowaną.
_________________
BLOW 50YBT +AM EU+kamera
Akira 3518-A3+4G AM5.5
E66+Garmin Mobil
 
 
Tracer 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Mar 2008
Posty: 49
Wysłany: 2012-06-17, 13:38   

Ale moja AM jest legalna
_________________
BLOW 50YBT +AM EU+kamera
Akira 3518-A3+4G AM5.5
E66+Garmin Mobil
 
 
rabi
azymut


Dołączył: 26 Lip 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-07-26, 15:36   Automapa aktualizacja

Witam, jestem w tym temacie kompletnym laikiem, więc zgłaszam się do was o pomoc.
Posiadam nawigację Goclever navio 400, jakieś kilka miesięcy temu zainstalowałem na niej automape ver 6.9.0 wg poradnika z tego forum. Teraz postanowiłem zaktualizować wersje programu oraz mapy, tylko nie wiem jak, i tego dotyczy pytanie. Jak to zrobić? Wystarczy znów postępować wg tego poradnika (http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484) i program sam się nadpisze do wersji 6.14 ( i zachowają się moje ustawienia), czy muszę robić format i instalować od nowa?
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 620
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2013-07-26, 15:48   

Jak 6.9.0 ty chyba kilkanaście (jak nie dzieścia) a nie kilka.

A w sprawie aktualizacji są dwie szkoły.
Jedna mówi format karty i wszystko od nowa.
Druga stwierdza że wystarczy uruchomić program instalacyjny i on sam zrobi resztę.

Według mnie prawda leży po środku. Przesiadka o numerek (ew. dwa) do góry nie wymaga formatu.
Większe skoki bezpieczniej jest wykonywać z usunięciem starszej wersji przed instalacją nowszej.

Decyzji co należy zrobić, za Ciebie nie podejmę.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
Ostatnio zmieniony przez rrudas 2013-07-26, 18:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 73
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 162
Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-07-26, 16:00   

rabi


z wersji 6.9 do 6.14 nie da się zaktualizować musisz instalować od nowa
_________________
MIO C720
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10