Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:21
goclever 5066 powrót do fabrycznego menu
Autor Wiadomość
kimosp
azymut


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-21, 00:01   goclever 5066 powrót do fabrycznego menu

Chciałbym powrócić do oryginalnego menu gc 5066. Chcę zrobić tak jak napisał dasior czyli
"Ściągamy TEN plik i kopiujemy na SD. Pobieramy FW od naszej nawigacji i kopiujemy z niego plik gpsapp.msk, tez na SD."
Plik już ściągnąłem ale w pamięci wewnętrznej urządzenia nie widzę pliku gpsapp.msk.
Co dalej, gdzie go szuka
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-26, 10:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-21, 09:33   Re: goclever 5066 powrót do menu

kimosp napisał/a:
ale w pamięci wewnętrznej urządzenia nie widzę pliku gpsapp.msk.

A czemu miałby być?? z FirmWare musisz go wyciągnąć.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kimosp
azymut


Dołączył: 14 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-22, 19:58   

Jeszcze jedno pytanko od żółtodzioba.
Moja nawigacja to goclever 5066. W oryginalnym menu były cztery przyciski: nawigacja, bluetooh, media, ustawienia.
Po wgraniu FW dla modelu 5066 są trzy przyciski nawigacja, media, ustawienia.
Szukałem dokładnych oznaczeń i wszędzie pisze model 5066 bez BT itd.
O co chodzi w tym wszystkim, czy nawigacja jest źle oznaczona czy menu było dla innego modelu?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-22, 20:03   

Jak masz miałeś BT (działające) to musisz wgrać FW do BTFM. Na opakowaniu masz BT i internet. Jak nie to nr seryjny ma literki FB.
Poza tym wgrywanie FW to ryzykowna zabawa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 10:08   GoClever 5066 - Problem

Witam.

Zainstalowałem wczoraj AutoMapę na mojego GoClever.
Po instalacji, włączyłem, lecz po kliknięciu na ikonkę nawigacja, zamiast menu
włącza się AutoMapa. Da się to przywrócić do poprzedniego stanu?

Pozdrawiam.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-26, 10:16   

Masz zapewne zaznaczoną opcję autostartu, wyciągnij kartę SD z nawigacji i ją zresetuj, następnie w fabrycznym menu znajdź opcję zmiany ścieżki do programu nawigacyjnego, powinna tam też być opcja autostartu, odznacz ją.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 10:43   

GC nie ma autostartu w seryjnym menu.
Poza tym piszesz niezrozumiale, Jak klikasz na przycisk navigacja to znaczy ze ten przycisk jest w menu wiec menu masz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-26, 11:01   

No fakt, ale tak jak piszesz że Marek562, napisał to niezrozumiale więc myślałem że chodzi mu o automatyczny start AutoMapy po włączeniu nawigacji, tylko że źle to ujął.

Ale interpretując dosłownie to nie wiadomo co chciałby żeby się uruchamiało z przycisku Nawigacja, jak ma AM w folderze MobileNavigator, albo wceAm.exe ze zmienioną nazwą to wiadomo ona będzie się uruchamiać.

Poczekamy, może napisze to normalnie co chce osiągnąć, w końcu przycisk nawigacja jest po to żeby uruchamiał się program nawigacyjny. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 11:11   

Po włączeniu GPS są trzy opcje do wybory:
-Nawigacja
-Multimedia
-Ustawienia

Przed instalacją AM po kliknięciu w nawigacja, włączał się tak jakby pulpit GPS, gdzie mogłem wybrać AutoMape, MapeMap, TomTom, MP3, Gry itp.
Teraz zamiast tego włącza sie odrazu AutoMapa.

Mam nadzieję że teraz zrozumiałe.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 11:20   

Wgraj ten pulpit jeszcze raz, instalując AM napisałeś go.
PS. Daj link do menu
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 11:52   

Link do menu?

Było od razu gdy dostałem GPS.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 11:56   

Czyli jakieś "odblokowanie" :-) . moze inne menu Cie zadowoli??
Masz może gdzieś plik SysInfoSettings.ini??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-26, 12:16   

Marek562, wydaje mi się że Twoje odblokowanie było w folderze MobileNavigator, teraz jak instalowałeś AutoMapę z pewnością podczas instalacji zaznaczyłeś dodatek autostartu do GoClevera i AM zainstalowała Ci się w folderze MobileNavigator, który to folder był zarezerwowany do odblokowania.

Jak masz kopię tego odblokowania to usuń z karty stary folder w którym jest namieszane, skopiuj ten z kopii i AM zainstaluj od nowa nie zaznaczając żadnego dodatku autostartu, AutoMapa po instalacji ma być na karcie SD w folderze AutoMapa EU.

Jak nie masz kopii folderu z odblokowaniem to skopiuj ten co jest na SD na PC, spakuj ten folder i wrzuć na jakiś serwer, link daj tutaj.

Pobierzemy, przyjrzymy się i naprawimy to co zepsułeś (jak się da). ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 15:31   

Dokładnie, zaznaczyłem ten dodatek.

http://www.speedyshare.co...lenavigator.rar
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-26, 16:38   

Marek562, wywal z karty SD folder mobilenavigator i skopiuj ten z linku, pamiętaj że AutoMapa ma być na SD w folderze AutoMapa EU i na przyszłość przy instalacji nowszej AM nie zaznaczaj żadnego dodatku autostartu.

http://www.przeklej.pl/pl...ar-0029icbg15a5
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 12