Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-25, 06:46
MIO seria S i przycisk uśpienia "OFF" w odblokowan
Autor Wiadomość
duke_forever 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 155
Wysłany: 2010-12-08, 09:32   

Proszę o pomoc w sprawie PowerButtona, wpisany w ten sposób w sekwencję startową nie aktywuje się.


Regedit = "\My Flash Disk\Windows\Pliki\Regedit.exe"

Run ("\My Flash Disk\Windows\Pliki\PowerButton.exe")

Run ("\My Flash Disk\Windows\Pliki\mem.exe", TotalDiskSpace+512)

XCopy("\My Flash Disk\Windows\Pliki\Explorer.exe", "\Windows\",FALSE )
XCopy("\My Flash Disk\Windows\Pliki\Start.reg", "\Windows\",FALSE )

RegDeleteKey( "HKLM", "Explorer\Desktop", FALSE, TRUE )

Run (Regedit, "-s " & "\Windows\Start.reg")
Message(" Witaj w Windows CE ")

Reset

Exit

[ Dodano: 2010-12-08, 15:06 ]
Problem jest w tym, że w skrypcie jest zaimplementowany reset, powerbutton się dezaktywuje po resecie niestety. Wrzuciłem do autostartu skrypcik, odpalający powerbuttona bezpośrednio i zatrybiło.

PowerButton
_________________
Jeśli pomogłem, kliknij na Pomógł



 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-12-15, 23:00   

Link odnowiony.
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
pawel 1971
Waypoint



Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 38
Wysłany: 2011-03-13, 15:36   

Mam też s501 z tym odblokowaniem od frixi. Jak używam to jest OK ale jak nie używam a urządzenie jest w uśpieniu to tez nie łapie sygnału anteny na AM i na MioMap. Wystarczy reset i sygnał łapie od razu na obu mapach
_________________
MIO MOOV S501+AM EU
Pozdrawiam navi-maniaków i Ciebie Gość
prywatne-->S501 jaki plik takie hasełka
 
 
 
rromero
azymut


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-28, 11:53   

mam problem ...
Zrobiłem tak jak pisał Foto i działa ale ...
na dole mam wciąż pasek Windowsa - dość to utrudnia korzystanie z AM - może ktoś wie w czym jest problem.

[ Dodano: 2011-03-28, 12:57 ]
żeby dokładniej :
Na dole ekranu (także z dwoma przyciskami) tkwi mi wciąż pasek Windows z menu start i obok przycisk okienka processMgr - domyślam się że to jego wina ale jak go usunąć ... po naciśnięciu na niego nic się nie dzieje ...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-28, 14:45   

rromero, przeczytaj FAQ. Tam powinno być.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rromero
azymut


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-28, 21:32   

znalazłem bez tego - trzeba było trochę pogrzebać w ustawieniach.
gdyby to ktoś także miał - w menu start/setings/ ustawienia taskbar (może byc niedokładnie bo piszę z pamięci) odznaczyć wszystko i zaznaczyć auto hide i po kłopocie :-D
 
 
arzak
azymut


Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-05-26, 15:38   

Prosze o pomoc:

Mio Spirit 670, bez modyfikacji Flash:
- wgrałem na kartę AM i zmieniłem nazwy kat. i exe na AutoMapa,
- wgrałem katalogi "menu" i "navigation" z linka "autostart AM" na kartę,
- reset -> i nadal standardowe menu MIO.

Czy coś jeszcze powinno być na karcie? jakiś autostart?
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2011-06-17, 12:41   

Mio Spirit 670 ma inny soft , autostart do AM znajdziesz tutaj:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28107
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
lkzb
Waypoint


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 22
Wysłany: 2012-01-06, 15:56   

Foto napisał/a:
Po przesunieciu suwaka na OFF i naciśnięciu przycisku OFF : standby.

Powinno działać nie tylko na S501 i S505 , S555 , S600, S605 .


Uruchomił ktoś to na Mio Spirit 485? Chcę mieć tylko Automapę i albo źle wrzucam albo nie działą na tej nawigacji
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-11-02, 10:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wacha1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2013-08-21, 20:37   S 760 - problem z uśpieniem

Witam, moja navi po odpaleniu nie reaguje na pozycję OFF, tylko reset działa co jest dość upierdliwe bo tracą się wszystkie ustawienia. Dodam że ma wgraną AutoMape na SD. Na orginalnym Mio pozycja OFF działa normalnie.
Program z oryginalnej płytki MioDesktop coś się zawiesza po instalacji i nie mogę się połączyć z navi.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-08-25, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-08-22, 05:45   

Sporo nawigacji po odblokowaniu nie reaguje na uśpienie (ginie proces odpowiedzialny za to)
Zmień sposób odblokowania/uruchamiania AM - napisz, jak to zrobiłes
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wacha1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2013-08-22, 06:15   

Po wgraniu AM na kartę SD zmieniłem nazwę jednego katalogu i pliku z AutoMapa na Navigation.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-08-22, 06:25   

I w ten sposób nie uruchamiasz potrzebnych procesów.
Uruchamiaj skryptem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31981 zmodyfikowanym tak, aby po zamknięciu AM uruchamiał fabryczne menu...
najpierw musisz uruchomić cecommandera (zamiast AM - patrz wskazany wątek) i podac, gdzie jest plik SmartST_CE.exe
Wóczas skrypt byłby taki:
Kod:
if (procExists("SmartST_CE.exe"))
   kill("SmartST_CE.exe")
EndIf
if (procExists("Spirit.exe"))
   kill("Spirit.exe")
EndIf
RunWait("\Storage Card\AutoMapa EU\Automapa EU.exe")
Run("\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe")
Oczywiście, dwie ostatnie linijki to rybka (nie wiem, gdzie masz AM i czy na pewno seria S ma MyFlashDisk, czy jakoś inaczej nazywa się pamięc wewnętrzna)
_________________

 
 
wacha1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 10
Wysłany: 2013-08-25, 13:30   

Ok odmieniłem ten wceAm spowrotem, odpalam navi i automapa startuje pieknie tylko pozycja OFF dalej nie działa a na SD pojawił się jakis nowy plik AutoMapa.info
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-08-25, 13:35   

A po wyłączeniu AutoMapy? Uśpienie działa?

Spróbuj jeszcze takiej wersji
Kod:
kill("Spirit.exe")
RunWait("\Storage Card\AutoMapa EU\Automapa EU.exe")
Run("\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe")
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12