Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC w Mio serii S
Autor Wiadomość
manix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 72
Wysłany: 2013-02-18, 12:07   TMC w Mio serii S

Witam , zakupiłem Mio Spirit 485 PL i nie wiem jak uaktywnić TMC ?? może ktoś pomoże .
_________________
Mio Spirit 7500LM.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-08-20, 13:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-02-18, 12:38   

W jakim programie nawigacyjnym?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
manix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 72
Wysłany: 2013-02-18, 12:42   

Na orginalnym mio tym wgranym do urządzenia . Nie bardzo rozumiem czy trzeba to aktywować czy po uruchomieniu nawigacji z automatu będzie działać TMC .
_________________
Mio Spirit 7500LM.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-02-18, 12:53   

Fragment instrukcji obsługi:
Cytat:
Enabling Traffic (TMC) Reception
Depending on the model of your Mio you can receive live traffic information in one of two ways:

If your Mio has a built-in TMC receiver, you can receive live traffic information* via the in-car charger which is used as an antenna.

If your Mio does not have a built-in TMC receiver, you will need to install the TMC accessory kit (may be sold separately - see www.mio.com for details).

http://eu.mio.com/media/s...s_UM_EN_R01.pdf
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
manix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 72
Wysłany: 2013-02-18, 13:16   

Z tego co doczytałem to Mio ma wbudowany odbiornik TMC i ładowarka służy jako antena . U mnie jest tak że po kliknięciu na ikonę TMC wyświetla się komunikat Informacje o ruchu drogowym nie są dostępne . Proszę upewnić się , że usługa działa na danym obszarze
_________________
Mio Spirit 7500LM.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-02-18, 13:41   

Poczekaj kilkanaście minut, niech dostroi się do stacji z TMC.
Poszukaj też w MioMap w opcjach - może kwestia ustawienia stacji

Jeśłi nie pomoże, skontaktuj sie z serwisem - wg producenta
Cytat:
modele Mio z technologią TMC dostępną zaraz po rozpakowaniu:
http://eu.mio.com/pl_pl/t...tm_campaign=tmc
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
manix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 72
Wysłany: 2013-02-18, 13:48   

jestem_ktoś dokładnie to czytałem i dlatego piszę tu bo nie mogę sobie poradzic , dzięki za pomoc .
_________________
Mio Spirit 7500LM.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-02-18, 14:54   

Komunikat sugeruje brak licencji. ALbo da się dograć przez MioMoreDesktop, albo dzwoń do serwisu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
manix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 72
Wysłany: 2013-02-18, 21:08   

wszystko ok . trzeba poczekać w moim przypadku około 30 minut
_________________
Mio Spirit 7500LM.
 
 
sergiusz24
azymut


Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-14, 21:56   TMC w S685

witam. mam nawigacja mio 685 i padła mi ładowarka oryginał. czy podłączając inną będzie działał TRAFFIC?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-08-15, 08:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-08-15, 08:29   

Jeżeli masz na myśli TMC, to ładowarka jest jednocześnie anteną do odbierania sygnałów http://eu.mio.com/shop/pr...d=120&listing=1
W innej może brakować takiego połączenia - najlepiej spróbuj w domu na zwykłej ładowarce USB

P.S. Poprawiłem tytuł - samo "TRAFFIC" nic nie mówiło o problemie
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13