Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AM 6.x radary - instalacja, ostrzeganie
Autor Wiadomość
MaxEd
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2016
Posty: 146
Wysłany: 2018-01-09, 00:01   

felis napisał/a:

http://antyradary.phi.pl/...ronkow_dk49.htm
Tego nie ma na 100% bo ostatnio tam jechałem. Innych musiałbym poszukać, bo to było wcześniej i dokładnie nie pamiętam.

Jest od wczoraj: www.miplo.pl/point.php?p=8XX4hWP4
Poza tym jeszcze 4 inne są dostępne dopiero po synchronizacji POI.
_________________
Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna.
 
 
felis
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 24
Wysłany: 2018-01-09, 09:49   

Bilunia napisał/a:
1:0 dla Ciebie,

Ale mnie nie chodzi o jakieś konkurowanie. Po prostu pod koniec roku i obecnie trafiłem na 4 takie przypadki. Może i nawet dotyczyły też mapy 1710 bo chyba ona była poprzednikiem dla 1712.
Dlatego pomyślałem, że może AM zaprzestała bieżącej aktualizacji fotoradarów i trzeba to robić ręcznie. Zawsze może być świeży radar tylko, że kiedyś na taki trafiałem raz na 2 lata, a tu nagle 4 w około miesiąc. Widać miałem pecha. Na szczęście zdjęcie maksymalnie jedno, bo jeżdżę w miarę zgodnie z przepisami. Tylko raz wlokłem się kawał drogi za gościem jadącym 40 km/h. Ciągle coś z przeciwka i gdy trafiło się miejsce to ostro przyspieszyłem by go sprawnie wyprzedzić. Zaraz potem był radar, a ja już nie zdążyłem wytracić prędkości.
 
 
kravmager 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 6
Skąd: Katowice
Wysłany: 2019-03-25, 12:15   

Jest możliwość ustawienia w programie lub co zmienić by cały czas pokazywało i informowało o radarach np.Austria bo obojętnie co klikam po przekroczeniu granicy zero informacji ;(
_________________
....i wiódł ślepy kulawego....Mnie prowadzi Automapa 2001 EU oraz Mapamap 2020 Q1 LEGAL. Na ciężarowym IGO nextgen z TMC oraz Sygic z TMC.W terenie Garmin Topo 2011.
 
 
jafo
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 159
Wysłany: 2019-03-25, 12:25   

Jest możliwość, choć ostrzeganie w niektórych krajach jest nielegalne.


W pliku poishow.settings (w każdym profilu):
Znaleźć dwie poniższe linie i zmienić w nich wpisy.

W pierwszej, znalezionej linii w każdym profilu wpis ma wyglądać tak:
EnableSpeedCamsForCurCountry=-1


Z kolejnej znalezionej linii usunąć symbole państw, w których ostrzeganie ma pozostać na stałe
NoSpeedCamCountries2=UNK;D;E;F;I;NL;A;CH;SLO;FIN;GB <-- tu usuwać

Innymi słowy, w państwach, które wymienione są w powyższej linijce brak jest ostrzegania o fotoradarach.
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-03-25, 21:37   

jafo napisał/a:
W pierwszej, znalezionej linii w każdym profilu wpis ma wyglądać tak:
EnableSpeedCamsForCurCountry=-1

Jak już podajesz, to trochę precyzji by się przydało. Zarówno w 6.24, jak i 6.25 końcówka wpisu to nie Country, a Countries
EnableSpeedCamsForCurCountries=

jafo napisał/a:
Z kolejnej znalezionej linii usunąć symbole państw, w których ostrzeganie ma pozostać na stałe
NoSpeedCamCountries2=UNK;D;E;F;I;NL;A;CH;SLO;FIN;GB

Nie podawaj starych, mocno nieaktualnych przepisów, bo zarówno w programie 6.24, jak i 6.25 zainstalowanych "na czysto" nie ma takiej linii
 
 
niemy
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 79
Wysłany: 2019-03-26, 12:01   

Witam,
Sznuki napisał/a:
Nie podawaj starych, mocno nieaktualnych przepisów, bo zarówno w programie 6.24, jak i 6.25 zainstalowanych "na czysto" nie ma takiej linii


ta linia akurat jest w obu przypadkach, tylko wygląda tak : "NoSpeedCamCountries4=", bez 2, ale ma 4 i kończy się znakiem = niema symboli państw.
Mam obie instalowane na czysto.
_________________
Pozdrawiam Cię Gość - niemy
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-03-26, 13:20   

niemy napisał/a:
ta linia akurat jest w obu przypadkach, tylko wygląda tak : "NoSpeedCamCountries4="

Kolega wcześniej podał zupełnie inny zapis tej linii, dlatego odpowiedziałem, jak odpowiedziałem.
Jeżeli będziemy się łapać za słówka, to masz rację - powinienem napisać zamiast "takiej linii nie ma", "takiego wpisu nie ma", lub że wpis w tej linii jest inny.
Faktem jest, że jak do tej pory nikt nie podał konkretnego przepisu, jak ten problem rozwiązać w ostatnich 2 wersjach programu AM, a zamieszczone powyżej wpisy mogą jedynie ukierunkować potencjalnych "odkrywców" w którym pliczku "grzebać", co jednak wcale nie oznacza, że tam znajduje się rozwiązanie ;-)
 
 
kupemon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2019-04-20, 07:33   

Jak dobrze pamietam to jeśli na wyskakującym komunikacie że w danym kraju ostrzeganie jest zabronione zaznaczymy ze nie akceptujemy to będzie ostrzegać. Jeśli wczesniej to zrobilismy to trzeba przeinstalować mape i w trybie demo zaznaczyć nie. Oczywiscie mogę sie mylić.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9