Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom Navigator na PC
Autor Wiadomość
krissos 
Navi Expert


Wiek: 105
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2010-08-31, 20:16   TomTom Navigator na PC

TomTom Navigator 7.910(9185)_PC Działa na Win Xp + Vista + Se7en

http://hotfile.com/dl/645...Tom_PC.zip.html

Po pobraniu,wypakować i uruchomić Navigatora z pliku "START.cmd".
W paczce znajduje się mapa: Eastern_Europe_850.2820.
Można sobie wgrać inną mapę,działającą na WM/WINCE


Po odpaleniu testowałem ale mam problem z zamrażaniem ekranu działa kilka minut i stop :(


Program nie jest mojego autorstwa link jest oryginalny od autora z innego forum
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-11-18, 21:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 54
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-08-31, 22:01   

Mi za to chodzi bardzo dobrze.
Jednak wgrałem inne mapy (Western_and_Central_Europe_2GB), bo zanim się połapałem - to wyszło, że planowanie trasy przez Austrię odbywało się tylko głównymi drogami na mapie Eastern_Europe...
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 105
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2010-08-31, 22:27   

Mirkok napisał/a:
Mi za to chodzi bardzo dobrze.


Też wgrałem najnowszą mapę Western_and_Central_Europe_2GB 850
mi też dobrze działa na sucho wyznacza itd., ale jak pojechałem w trasę to podczas prowadzenia zatrzymuje się. Nie wiem czy by nie spróbować z inną wersją tt
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 54
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-08-31, 22:41   

Więc próbuj inną wersję.
A może jeszcze wyznacz trasę na tym urządzeniu (- nie napisałeś jaki to typ Devices ).
Sądzę, że wersja TT (7.910(9185) i map - jak piszesz, jest taka sama w PC i Twojej navi...
Zrozumiałem też ,że zaplanowałeś trasę na PC-cie i potem wgrałeś plik *.itn do PNA/PDA (czy co tam masz) i uruchomiłeś wczytanie trasy, a potem jazda --> czy tak ?
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 105
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2010-08-31, 22:57   

Mirkok napisał/a:
Więc próbuj inną wersję.
A może jeszcze wyznacz trasę na tym urządzeniu (- nie napisałeś jaki to typ Devices ).
Sądzę, że wersja TT (7.910(9185) i map - jak piszesz, jest taka sama w PC i Twojej navi...
Zrozumiałem też ,że zaplanowałeś trasę na PC-cie i potem wgrałeś plik *.itn do PNA/PDA (czy co tam masz) i uruchomiłeś wczytanie trasy, a potem jazda --> czy tak ?


Nie wszystko robiłem na laptopie i na laptopie jest problem, na mojej navi działa wszytko jak najlepiej Wgrałem teraz inną wersje i zobaczę jutro na mieście.

Przy okazji spytam który plik przekopiować żeby na nowych mapach mieć ulubione miejsca?
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1045
Wysłany: 2010-09-01, 10:02   

Cytat:
Przy okazji spytam który plik przekopiować żeby na nowych mapach mieć ulubione miejsca?


Kopiujecie z poprzedniej mapy do nowej pliki:

MapSettings.cfg
MapUserPatch.dat

Z głównego katalogu:

UserPatch.dat

Uwaga:Przekopiowanie tych plików,może powodować zawieszanie urządzenia.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 105
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2010-09-01, 11:45   

Dziś sprawdziłem na innym gotowcu tt i dalej się zacina po chwili prowadzenia (jak nacisnę na ekran tt i następnie na gotowe to znowu prowadzi przez chwile i się przytnie :( ) To się dzieje na laptopie z gps podczas jazdy
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-09-01, 14:03   

Zainspirowany emulacją TT na PC z tego wątku postanowiłem poeksperymentować i odpaliłem bez przeszkód OziExplore, AM 5.5.3 na PC Windows XP. Może ktoś spróbowac na laptopie z odbiornikiem GPS (nie posiadam).

Wystarczy do foldera głównego "TomTom_PC" wrzucić foldery programów i pokażą się one w "Storage Card" po odpaleniu WinCE i wejściu w "Moje urządzenie" (po rosyjsku ale znana ikonka).

Nie chce pójść Navigon, Sygic, MapaMap (invalid OEM name) Navigo 9i (błąd ładowania skina), iGO8 i Primo. Być może przyczyną jest ścieżka dostępu do koniecznych plików.

Poeksperymentuję jeszcze zwłaszcza z iGO, na którym jeżdżę. Byłoby fajnie na PC z emulacją WinCE odpalić swój własny program, wyznaczyć sobie trasę, przeprowadzić symulację i wgrać ją jako plik do nawigacji przed podróżą. Wiem, że jest iGO na PC ale to nie to samo .... Tu wystarczyłoby przenieśc folder save po wyznaczeniu trasy na kartę SD i jazda.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-01, 14:15   

Andrzej P, MapaMap - skorzystaj z Patchera
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-09-01, 14:26   

Poszła też AM 6.6 PL bez przeszkód.
MapeMap mam spatchowaną (przeniesiona z karty SD) - chyba że trzeba ponownie na emulacji. Bardziej zależy mi na iGO 8.3.4 :-D
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-01, 14:40   

Andrzej P, musisz spatchować zaznaczając No OEM Info
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-09-01, 14:49   

OK - dzięki.

iGO 8 nie chcą pójść z powodu braku odpowiednich rozdzielczości. Ten emulator żąda 400 x 300 a takiej nie ma - musze przystosować w sys.txt zmniejszenie jakiejś innej. Błysnął mi ekran startowy i finał :-(
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-01, 14:55   

Andrzej P, w pliku START.cmd możesz edytować rozdzielczość
Cytat:
"Emulator\DeviceEmulator.exe" WinCE50core_FULL2.bin /memsize 256 /video 800x600x16 /nosecurityprompt /sharedfolder ""


PS. Działa komuś GPS?

[ Dodano: 2010-09-01, 15:59 ]
Navigo u mnie działa po zmianie rozdzielczości do 480x272
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 68
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-09-01, 15:07   

OK - popróbuje - nie zaglądałem do tego pliku - fakt.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-01, 15:08   

Andrzej P, ja miałem wcześniej ten emulator, ale z założonym limitem RAMu i po angielsku. Mulił nie miłosiernie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10