Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-09-25, 21:09
Wgranie nowego ROM-u
Autor Wiadomość
MALINA
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-03, 10:15   Wgranie nowego ROM-u

Witam !!

Potrzebuje oryginalnego Windowsa, który jest podczas zakupu tej nawigacji plików bądź instalki.

Urządzenie zawisło na napisie NAVIA - 9 pin i takie tam nic nie dały (nie dzieje się nic) Zainstalowałem od nowa jakiegoś Windowsa, i teraz komputer przynajmniej widzi urządzenie.

Jednak mam zamiast normalnego menu migający ekran i takie tam nic nie jestem w stanie teraz zrobić. Ani odblokowanie ani inne rzeczy nie wchodzą w grę.

Może są pliki z Win 5.0 Ce, które można odpalić z karty i zainstaluje się ten Windows ??

A może podpowiedź co zrobić by ta Navi jeszcze zabanglała :)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-25, 21:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-03, 13:24   

MALINA, przed wgraniem jakiejkolwiek rzeczy z Internetu powinno się czytać cały temat, a nie tylko jeden post.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
MALINA
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-06, 14:48   

Czyli co ... Nie ma wyjścia z mojej sytuacji - bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli....
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-06, 14:59   

MALINA, nie ma aktualnie żadnego ratunku.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Projtur 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 20
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2010-09-17, 13:27   

A może można? Mi się udało: http://www.my-navia.pl/vi...17068&start=210
_________________
Projtur
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-17, 14:20   

Projtur, post napisałem 2010-09-06, 15:59 wtedy nikt nie udostępnił w 100% pewnego sposobu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-09-17, 14:21   

Projtur, lepiej skierować kolegę MALINA, konkretnie do Twojego posta: http://www.my-navia.pl/vi...p=231853#231853
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Projtur 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 20
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2010-09-20, 15:25   

Fakt- ten link prowadzi bezpośrednio. Moja nv45 chodzi jak burza- teraz przywracam kopie zapasowe z activesynca. Ale np oziexplorer chodzi bardzo ładnie.
_________________
Projtur
 
 
MALINA
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-25, 07:35   

Dziękuje Panowie za ożywienie moich nadziei :) jednak po twoim tricku Projtur moim oczom ukazał się takowy widok:




Więc już nie wiem ale to chyba wina "środka" nawigacji, bo ekran miga cały czas i stoi nadal na napisie navia ;( Co prawda po podłączeniu do telefonu wykrywa w komputerze - jednak miganie uniemożliwia korzystanie z urządzenia.

Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie tematem.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-25, 16:51   

MALINA, poszukaj innego ROMu w tam tym temacie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Projtur 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 20
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2010-09-25, 16:56   

Z tego co się dokopałem to są dwie wersje Navii Nv45. Ja miałem podobne efekty po wgraniu tego rom'u: http://chomikuj.pl/ekm/GP...Deska+Ratunkowa może u Ciebie będzie odwrotnie. W każdym razie nie ma co tracić nadziei- ja prawie rok szukałem odpowiedniej kombinacji plików do wgrania i wygrałem :).
_________________
Projtur
 
 
MALINA
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-25, 17:45   

O na to właśnie trafiłem za 1-wszym razem ... I ten rom Akiry nie pomógł :) No nic poszukam może trafię na inny rom co uruchomi tą navi...


OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

I Udało się tak jak Dzakus pisałeś !!

Wgrałem inny ROM konkretnie ten :) .... Navia nv47

od:

Firma: Navia
Model: NV47
Wersja oprogramowania: A31.QX.AL.0941(chyba D, ale czcionka jest mało kanciasta).M1E.5.N
OEM: navia-03-66C1-0915
Pochodzenie: DiskRW
Rozmiar: 64 MB(67 108 864 bajtów). Spakowany 22 MB(23 155 492 bajtów)


A więc temat zamykamy - choć może posłużyć dla innych jako lekcja.

Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i naprowadzenie - właśnie zaoszczędziłem 200 zł :) na nową Nawigację:)

POZDRAWIAM i DZIĘKUJĘ Dzakus, Projtur i imar42
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18890
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-09-25, 21:08   

1. Gratuluję.
2. Wrzuć ten plik na jakiś inny serwer - dla pewności, żeby za szybko nie zginął
3. Poprawiłem tytuł - "Navia - potrzebny ori Windows CE " nie był zbyt adekwatny
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-26, 05:47   

jacekp1313, program do gotowania jest na forum.
Dump, który ja wrzuciłem jest na koncie premium, więc szybko nie zginie.

Lepiej niech nie wrzuca ROMu, ponieważ może to powodować większa chęć "zabicia" nawigacji u niektórych, a jak jednak ktoś będzie chciał postawić nawigacje to przeczyta cały temat i postawi nawigacje z dumpa.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacusix
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-12-01, 10:03   

Panowie w jaki sposób wgrywa się ROM do nawigacji Navia Nv45?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12