Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak satelit w iGO Primo
Autor Wiadomość
Wiola91 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 31
Dołączyła: 06 Sie 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź
  Wysłany: 2010-08-06, 19:33   Mio 330 i Igo Primo - Brak zasiegu

Zainstalowalam igo Primo na mio 330 i nie moze mi zlapac zasiegu. a nie wiem gdzie znalezc miejsce gdzie zmienic port itp...
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-06, 19:45   

W pliku sys.txt w lini [gps] wpisz port 2 i baud 57600
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 110
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3665
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-06, 19:45   

Do sys.txt dodaj taki wpis;
Cytat:
[gps]
port=2
baud=57600

Wyjdz pod chmurki i cierpliwie czekaj na sygnał GPS.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wiola91 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 31
Dołączyła: 06 Sie 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-06, 20:18   

Cytat:
[gps]
port=2
baud=57600

zrobilam tak ale mam 4-5 czerwone slupki i szuka sygnalu co robic??
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 110
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3665
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-06, 20:39   

Gzie jesteś na otwartej przestrzeni czy w pomieszczeniu :?: jak długi czas to trwa szukanie sygnału GPS :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-06, 20:42   

Wiola91 napisał/a:
mam 4-5 czerwone slupki i szuka sygnalu co robic??

Czekac, az zrobia sie zielone..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9643
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-08-08, 08:01   

Primo długo łapie fixa
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-08, 14:51   

Cytat:
zrobilam tak ale mam 4-5 czerwone slupki i szuka sygnalu co robic??

W przypadku MIO do sys.txt sprubuj dodac taki wpis:
[gps]
port = 2
baud = 4800
maximise_baud= 0

Nie wiem czy te Twoje 57600 to nie za duzo - w mojej sciagawce jest wlasnie 4800.. w kazdym razie poza parametrem portu linia "maximise_baud" powinna pomoc..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wiola91 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 31
Dołączyła: 06 Sie 2010
Posty: 10
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-08, 17:15   

dziekuje wam za pomoc naprawde pomoglo:)
 
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-08-08, 20:02   

Wiola91 napisał/a:
dziekuje wam za pomoc naprawde pomoglo

Klikniecie "pomogl" by nie zaszkodzilo - tak sobie tutaj dziekujemy ;-)
Pozdrawiam..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
iceneon
Navi Expert


Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 270
  Wysłany: 2010-09-03, 12:25   Brak satelit w iGO Primo

Mój Westin G602 nagle przestał widzieć satelity w Primo 1.1
iGO 8.3 i Automapa śmigają poprawnie, a w Primo stoję na dworze nawet kilkanaście minut i nic :evil:
W sys.txt port i baud wpisywałem poprawnie, nawet wywalałem te wpisy i nic.
Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś pomysł.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-06, 08:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-09-03, 12:41   

Przestał, czyli kiedyś widział?
Co od tego czasu zmieniałeś?
_________________

 
 
iceneon
Navi Expert


Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 270
Wysłany: 2010-09-03, 12:43   

Zmieniałem dziś data.zip z mobilepassion (ten pod 800x480). Nie mam przy sobie kopii poprzedniej wersji, więc nie sprawdzę. Dopiero wieczorem.
[edit]
i jeszcze wrzuciłem nową skórkę Gurjona.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-09-03, 13:44   

iceneon napisał/a:
przestał widzieć satelity w Primo 1.1
iceneon napisał/a:
Zmieniałem dziś data.zip z mobilepassion
a w sys.txt masz sekcje [device] - usun ja, bo widocznie odnosi sie do nieistniejacego w zmienionym data.zip urzadzenia..
W kazdym razie problem lezy w sys.txt..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
iceneon
Navi Expert


Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 270
Wysłany: 2010-09-03, 13:56   

Nie mam tego wpisu.
Mój sys.txt poniżej.
Zaznaczam, że nie jest to sys.txt typu "znaleziony w sieci" i jest raczej ok.

Cytat:
[interface]
show_exit=1
extra_settings=1
resolution_dir="800_480"
vga=0
show_pictureviewer=0
show_tutorial=0
max_flag_distance_3d = 5000
capture_to_jpeg=1

[rawdisplay]
highres=0
screen_x=800
screen_y=480
stretch=1
class="landscape"

[camera.roundabout]
enabled=0 ;(1)
centery=20 ;(50)

[feature]
text_guidance=1
signpost_coloring=1

[3d_config]
roadsign_lines_per_screen=40
rotated_roadsigns=1

[debug]
experimental_features=1
show_junction_view=1
show_battery_percent=1
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_arrows_on_route=1

[navigation]
junction_view_at_maneuver=1
show_city_in_next_street=1
show_city_in_next_street_distance=1000
junction_view_at_maneuver=1
junction_view_on_highways_only=0
junction_view_distance=150
junction_view_distance_ramp=300
junction_view_distance_highway=400

[warning]
speedcam_enabled=1
speedcam_visualtype=1
speedcam_soundtype=2 ;(1) 1=warn if overspeed 2=approach
speedcam_soundtype_4=2 ;
speedcam_warning=1 ;(0)
speak_tts_only=0
is_spoken=0
approach_beep_sound="!fotoradar"

[map]
speedcam_visibility=2500
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11