Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC w navigonie
Autor Wiadomość
darek38wien
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-07-04, 17:09   Mio 580 i TMC

Czy ktoś może wie na jakim porcie i jaką ustawić szybkość dla TMC . Mam zainstalowanego Navigona7.4.3 i ponoć TMC w nim działa tylko trzeba podać nr com i prędkość transmisji . Próbowałem już przeróżnych wariantów i nic . Jedno co działa to ustawienia GPS com=2 speed=57600 dla Mio580 (z fabrycznym oprogramowaniem NAVMAN)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-04, 18:04   

W PL TCM nie działa.
Masz antenę?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-08-17, 20:33   Jak uruchomić TMC w Beckerze, wgrany Navigon 7.4.2. ?

Witam.

Mam nawigacje BECKER z217, wgrałem Navigon 7.4.2. Wszystko pięknie działa, tylko brak ikony TMC a funkcja KORKI jest nieaktywna. Czy wiecie jak to uruchomić?
_________________
http://chomikuj.pl/martrans1/GPS
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2010-08-18, 23:30   

TMC nie działa w Polsce.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
rufio
azymut


Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-08-20, 21:17   

Wedrowca napisał/a:
TMC nie działa w Polsce.


Jak nie działa, jak dzisiaj jeździłem po Wrocku z TMC?

Navigon 40 Premium
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-20, 21:43   

rufio czy masz może oryginał Navigon 40 premium? Jeśli tak czy mógłbyś gdzieś wstawić mapy Mołdawi i Ukrainy?
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
blachon
Waypoint


Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-09-08, 00:05   

Wedrowca napisał/a:
TMC nie działa w Polsce.


Kolego, a kto Ci powiedzał że ja jeżdże w Polsce.

Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie.

Pozdrowionka z Francji.
_________________
http://chomikuj.pl/martrans1/GPS
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 165
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-09-08, 14:55   TMC w navigonie

Czy wie moze ktos jakie powinny byc wpisy na polske w device zeby dzialalo tmc, mam niemcy, francje i uk ale nie ma polski.
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-09-08, 14:58   

Z tego co wiem to w PL TMC jeszcze nie działa.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 165
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-09-08, 15:18   

Dziala i slyszalem ze bardzo dobrze, tylko na urzadzeniach navigona i bekera
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
remi89 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 72
Skąd: Świdnica
Wysłany: 2010-09-08, 15:49   

gustawox1 napisał/a:
Z tego co wiem to w PL TMC jeszcze nie działa.
:shock: :shock: :shock: Dziła, działa i to bardzo dobrze.

[ Dodano: 2010-09-08, 15:59 ]
ecompaq napisał/a:
Czy wie moze ktos jakie powinny byc wpisy na polske w device zeby dzialalo tmc, mam niemcy, francje i uk ale nie ma polski.
Ja ściągłem plik devide od użytkownika varth który udostępnia go w temacie w linku (2 wpis użytkownika na stronie 9 tematu z linku) http://www.my-navia.pl/vi...0&postorder=asc
_________________
Navigon 2100 MAX + 7.4.1 + Q1 2011
 
 
 
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 165
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-09-08, 18:05   

Wielkie dzieki, TMC dziala doskonale :-D

[ Dodano: 2010-09-10, 09:27 ]
Wszystko ladnie dziala, ale mam pewne pytanie, ktory wpis w device odpowiada za tmc w polsce
oto moj plik

<device>
<C1P0>FEH8Y2-2N9Y97-78F225</C1P0>
<C1P2>MHD9DR-XUAKAY-S7FJED</C1P2>
<C1P3>3RFBTU-N3YBZX-18NHWH</C1P3>
<C1P10>BR9S7E-5CPK81-7QYE4H</C1P10>
<C1P12>DGCA9F-JTZKEW-68HT6W</C1P12>
<C1P13>D25UN9-QJYZC9-PDBEYD</C1P13>
<C1P14>5QP2A4-KUZ3ZX-FXDXDH</C1P14>
<C1P16>B46K2A-YMHGHE-9Y4K1D</C1P16>
<C1P17>16YC5S-TBG5FF-K18CUN</C1P17>
<C1P18>FH45J7-ST4JZV-7VHWHH</C1P18>
<C2P0>MC33RQ-Z8A6TH-SEP9P5</C2P0>
<C3P1>9T77ZD-MJAF3D-YD6K9D</C3P1>
<C3P2>1X6GGU-51GXBK-R35BTW</C3P2>
<C3P3>GE2KAY-ZEUMZS-A3RGRD</C3P3>
<C3P4>E1NCAU-DMZ4K5-AAJ68W</C3P4>
<C3P5>FTUQVH-5SUTHF-7QA37N</C3P5>
<C3P6>CVU74Z-HWE38N-NJNYWD</C3P6>
<C3P7>JD3U5C-PTG7U4-XKQMVH</C3P7>
<C3P8>AVF645-4NVKHH-TDXXVD</C3P8>
<C3P10>GFARKT-Q7KH7M-WQ2319</C3P10>
<C3P11>5CVZSB-HZRK21-DWGN59</C3P11>
<RC>5NRUBCSQUWKWW</RC>
<RC-CE>BGED8QK4KFENS</RC-CE>
</device>

Moze to nie wazne poniewaz tmc dziala ale dobrze jest wiedziec mam soft 7.4.7 navigon 2110max update do 4310max
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
rex69
Waypoint



Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 30
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-21, 22:16   

<device>
<!-- Premium-TMC GER -->
<C1P0>FEH8Y2-2N9Y97-78F225</C1P0>
<!-- Premium-TMC FR -->
<C1P2>MHD9DR-XUAKAY-S7FJED</C1P2>
<!-- Premium-TMC UK -->
<C1P3>3RFBTU-N3YBZX-18NHWH</C1P3>
<!-- Premium-TMC USA -->
<C1P10>BR9S7E-5CPK81-7QYE4H</C1P10>
<!-- Premium-TMC AUT bis MN7.4.1-->
<C1P12>DGCA9F-JTZKEW-68HT6W</C1P12>
<!-- Premium-TMC IT -->
<C1P13>D25UN9-QJYZC9-PDBEYD</C1P13>
<!-- Premium-TMC FIN -->
<C1P14>5QP2A4-KUZ3ZX-FXDXDH</C1P14>
<!-- Premium-TMC NOR -->
<C1P16>B46K2A-YMHGHE-9Y4K1D</C1P16>
<!-- Premium-TMC SWE -->
<C1P17>16YC5S-TBG5FF-K18CUN</C1P17>
<!-- Premium-TMC AUT bei MN7.4.3 -->
<C1P18>FH45J7-ST4JZV-7VHWHH</C1P18>
<!-- nur bei 320x240 Geräten vorhanden -->
<C2P0>MC33RQ-Z8A6TH-SEP9P5</C2P0>
<!-- Premium TMC Polen -->
<C1P24>AH2QU2-VNUM35-RQB65D</C1P24>
<!-- RealityViewPro -->
<C3P1>9T77ZD-MJAF3D-YD6K9D</C3P1>
<!-- CurveWarner -->
<C3P2>1X6GGU-51GXBK-R35BTW</C3P2>
<!-- RealityViewLite -->
<C3P3>GE2KAY-ZEUMZS-A3RGRD</C3P3>
<!-- PanoramaView3D -->
<C3P4>E1NCAU-DMZ4K5-AAJ68W</C3P4>
<!-- RealRoadSignPro -->
<C3P5>FTUQVH-5SUTHF-7QA37N</C3P5>
<!-- LaneAssistentPro -->
<C3P6>CVU74Z-HWE38N-NJNYWD</C3P6>
<!-- TempoLimits -->
<C3P7>JD3U5C-PTG7U4-XKQMVH</C3P7>
<!-- CityView3D -->
<C3P8>AVF645-4NVKHH-TDXXVD</C3P8>
<!-- TMC-HardwareIndentify -->
<C3P10>GFARKT-Q7KH7M-WQ2319</C3P10>
<RC>5NRUBCSQUWKWW</RC>
<RC-CE>G4CWJPYHXW83S</RC-CE>
</device>
_________________
GC 5066FMBTTMC;
AM6.5;
iGO8;
iGO Primo;
Mireo viaGPS 3.1 FE;
eMapa PL
NAVIGON 7.4.3 build 793 Q2 2010
 
 
jablo
Waypoint


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 33
Wysłany: 2010-09-26, 13:07   

ecompaq,

możesz podać jak wygląda Twoja sekcja TMC w UserSettings.xml?
 
 
reignman 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 11
Skąd: Bytom
Wysłany: 2010-09-27, 19:01   

rex69 napisał/a:
<device>
<!-- Premium-TMC GER -->
<C1P0>FEH8Y2-2N9Y97-78F225</C1P0>
<!-- Premium-TMC FR -->
<C1P2>MHD9DR-XUAKAY-S7FJED</C1P2>
<!-- Premium-TMC UK -->
<C1P3>3RFBTU-N3YBZX-18NHWH</C1P3>
<!-- Premium-TMC USA -->
<C1P10>BR9S7E-5CPK81-7QYE4H</C1P10>
<!-- Premium-TMC AUT bis MN7.4.1-->
<C1P12>DGCA9F-JTZKEW-68HT6W</C1P12>
<!-- Premium-TMC IT -->
<C1P13>D25UN9-QJYZC9-PDBEYD</C1P13>
<!-- Premium-TMC FIN -->
<C1P14>5QP2A4-KUZ3ZX-FXDXDH</C1P14>
<!-- Premium-TMC NOR -->
<C1P16>B46K2A-YMHGHE-9Y4K1D</C1P16>
<!-- Premium-TMC SWE -->
<C1P17>16YC5S-TBG5FF-K18CUN</C1P17>
<!-- Premium-TMC AUT bei MN7.4.3 -->
<C1P18>FH45J7-ST4JZV-7VHWHH</C1P18>
<!-- nur bei 320x240 Geräten vorhanden -->
<C2P0>MC33RQ-Z8A6TH-SEP9P5</C2P0>
<!-- Premium TMC Polen -->
<C1P24>AH2QU2-VNUM35-RQB65D</C1P24>
<!-- RealityViewPro -->
<C3P1>9T77ZD-MJAF3D-YD6K9D</C3P1>
<!-- CurveWarner -->
<C3P2>1X6GGU-51GXBK-R35BTW</C3P2>
<!-- RealityViewLite -->
<C3P3>GE2KAY-ZEUMZS-A3RGRD</C3P3>
<!-- PanoramaView3D -->
<C3P4>E1NCAU-DMZ4K5-AAJ68W</C3P4>
<!-- RealRoadSignPro -->
<C3P5>FTUQVH-5SUTHF-7QA37N</C3P5>
<!-- LaneAssistentPro -->
<C3P6>CVU74Z-HWE38N-NJNYWD</C3P6>
<!-- TempoLimits -->
<C3P7>JD3U5C-PTG7U4-XKQMVH</C3P7>
<!-- CityView3D -->
<C3P8>AVF645-4NVKHH-TDXXVD</C3P8>
<!-- TMC-HardwareIndentify -->
<C3P10>GFARKT-Q7KH7M-WQ2319</C3P10>
<RC>5NRUBCSQUWKWW</RC>
<RC-CE>G4CWJPYHXW83S</RC-CE>
</device>

Powiedz mi proszę czym się różni ta wersja device od np tej
<device>
<C1P0>FEH8Y2-2N9Y97-78F225</C1P0>
<C1P1>Q3P8GK-J1WFPN-7366G5</C1P1>
<C1P2>MHD9DR-XUAKAY-S7FJED</C1P2>
<C1P3>3RFBTU-N3YBZX-18NHWH</C1P3>
<C1P4>EZUXX5-N86J5A-K4Y27H</C1P4>
<C1P10>BR9S7E-5CPK81-7QYE4H</C1P10>
<C1P12>DGCA9F-JTZKEW-68HT6W</C1P12>
<C1P13>D25UN9-QJYZC9-PDBEYD</C1P13>
<C1P14>5QP2A4-KUZ3ZX-FXDXDH</C1P14>
<C1P16>B46K2A-YMHGHE-9Y4K1D</C1P16>
<C1P17>16YC5S-TBG5FF-K18CUN</C1P17>
<C1P18>FH45J7-ST4JZV-7VHWHH</C1P18>
<C2P0>MC33RQ-Z8A6TH-SEP9P5</C2P0>
<C3P1>9T77ZD-MJAF3D-YD6K9D</C3P1>
<C3P2>1X6GGU-51GXBK-R35BTW</C3P2>
<C3P3>GE2KAY-ZEUMZS-A3RGRD</C3P3>
<C3P4>E1NCAU-DMZ4K5-AAJ68W</C3P4>
<C3P5>FTUQVH-5SUTHF-7QA37N</C3P5>
<C3P6>CVU74Z-HWE38N-NJNYWD</C3P6>
<C3P7>JD3U5C-PTG7U4-XKQMVH</C3P7>
<C3P8>AVF645-4NVKHH-TDXXVD</C3P8>
<C3P9>4CFJSG-YNEP5M-A5S4YH</C3P9>
<C3P10>GFARKT-Q7KH7M-WQ2319</C3P10>
<C3P11>5CVZSB-HZRK21-DWGN59</C3P11>
<RC>5NRUBCSQUWKWW</RC>
<RC-CE>V5W6KF1NMAQG3</RC-CE>
</device>
_________________
Navigon 6310 Q1 2012
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10