Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio S6900 odblokowanie
Autor Wiadomość
kataklysm999
azymut


Dołączył: 14 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-14, 14:44   

Podpinam się, mam to urządzenie także kupione kilka dni temu i nie mogę znaleźć jak je odblokować, czy jest to ten sam model co S690 ? Chciałbym wgrać panel na stałe, czy ktoś mógłby poratować linkiem bo na forum jest straszny bałagan przeczytałem większość wątków i dalej nie wiem który panel...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-07-14, 15:00   

Panel weź dowolny na Twoją rozdzielczość ekranu.
Istotny jest sposób uruchamiania - ale o tym juz jest w tym wątku (folder DEFAULT)

No i podaj więcej info - np. listę folderów w urządzeniu
_________________

 
 
kataklysm999
azymut


Dołączył: 14 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-14, 18:30   



Tak to wygląda, karty pamięci brak

A tak wygląda app_startup.txt

Cytat:
B| 1024.00| 1010.94| 13.06| | |

memorystatus| ShHeapSize| ShHeapFree| ShHeapUsed| PrHeapSize| PrHeapFree| PrHeapUsed| ImageCache|
snapshot, WinMainEntry | 0| 0| 0%| 66560| 56004| 15%| 0|
MB| 0.00| 0.00| | 0.06| 0.05| | 0.00|

os_fopen(): failed to open file [\Storage Card\debug.ini] in mode [rb]
os_fopen(): failed to open file [\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\debug.ini] in mode [rb]
os_fopen(): failed to open file [\debug.ini] in mode [rb]
os_fopen(): failed to open file [\My Flash Disk\debug.ini] in mode [rb]
device.cpp(1495):, 10533, ERROR, CDevice::getHardwareVersion(): KernelIoControl(IOCTL_HAL_READ_HW_VERSION) failed, error 50

*******************************************************
*
device.cpp(1495):, 10588, ERROR, CDevice::getHardwareVersion(): KernelIoControl(IOCTL_HAL_READ_HW_VERSION) failed, error 50
device.cpp(1495):, 10589, ERROR, CDevice::getHardwareVersion(): KernelIoControl(IOCTL_HAL_READ_HW_VERSION) failed, error 50
* Application Model: TATA3_5000 (, 109) WinCE: 0x500
* Project Code: N393
* SKUID: 8530
* Map Version:
* Map Region:
* Application Mode: RELEASE
* Application Version 7.50.0029 2014-02-19T19:41:43
* Mapcore Version: T-core-v1_53_0039 2013/10/31-21:31:55
* Last Valid Time: 02/07/2014 17:54:32
* First Use Time: 03/07/2014 06:43:51
*
*******************************************************

os_getUnitID(): 00 02 2a c1 fc 92 01 00 10 00 00 00 00 49 c3 68
Kernel: V10.01.0660
wince_getBootloaderVersionRaw(): KernelIoControl(IOCTL_MIO_SYS_GET_UBOOT_VERSION) succeeded: 4 bytes, R04
Bootloader: V4.00.0000
Disk size: 0xdd643000 (3542 MB)
Disk free: 0x4753e000 (1141 MB)
sdcard_runExecutable(SmartST_CE - Run()): CreateProcess(\Storage card\TATA3_5000\auto.exe) failed, error 2
sdcard_runExecutable(SmartST_CE - Run()): CreateProcess(\Storage card\Default\auto.exe) failed, error 2


paths.xml

Cytat:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<paths>
<filegroup>
<name>appstartupsec</name>
<basepath>\Program Files\Navman</basepath>
<files>
<file>AppStartupSec.exe</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>smartst</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE</basepath>
<files>
<file>SmartST_CE.exe</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>authentication</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE</basepath>
<files>
<file>sigreg.dat</file>
<file>cdkeys.dat</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>avoidareas</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE\UserData</basepath>
<files>
<file>MyAvoidAreas.xml</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>favourites</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE\UserData</basepath>
<files>
<file>MyFavouriteLocations.xml</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>multistoproutes</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE\UserData</basepath>
<files>
<file>MyMultiStopLocations.xml</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>poisettings</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE\UserData</basepath>
<files>
<file>poialerts.xml</file>
<file>poitypes.xml</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>recents</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE\UserData</basepath>
<files>
<file>MyRecentLocations.xml</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>settings</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE\UserData</basepath>
<files>
<file>user_settings.xml</file>
</files>
</filegroup>
<filegroup>
<name>mileagelogs</name>
<basepath>\My Documents</basepath>
</filegroup>
<filegroup>
<name>alertsounds</name>
<basepath>\Program Files\Navman\SmartST_CE\UI\Sounds</basepath>
</filegroup>
<filegroup>
<name>customPOIicons</name>
<basepath>\Navman\icons\</basepath>
</filegroup>
<filegroup>
<name>POIdatabase</name>
<basepath>\Navman\database\database.db</basepath>
</filegroup>
<filegroup>
<name>NavPixStorage</name>
<basepath>\Navman\photos\</basepath>
</filegroup>
<filegroup>
<name>mapdata</name>
<basepath>\Navman</basepath>
</filegroup>
<filegroup>
<name>MediaLibraryXml</name>
<basepath>\My Audio\MediaLibrary.xml</basepath>
</filegroup>
</paths>
Ostatnio zmieniony przez kataklysm999 2014-07-14, 18:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-07-14, 18:47   

Skopuj jakis panel do folderu ProgramFiles a w appstartupsec.ini zmień wpis
ProcessFile=Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
na
ProcessFile=Program Files\folder_panelu\plik_panelu.exe
To, co kursywą wpisz wg Twoich plików
I nowy panel powinien ruszyć zamiast odtwarzacza multimediów
_________________

 
 
kataklysm999
azymut


Dołączył: 14 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-14, 20:30   

ok ale przy tych panelach które znalazłem jest wzmianka, że działają tylko na karcie w urządzeniu nie... moja rodziałka to 480 x 272 polecisz jakiś panel ? (sorry, że robię problem ale naprawdę nie wiem gdzie tego szukać)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-07-14, 21:39   

Każdy panel działa z każdego nośnika - uwagi o SD dotycza sposobu instalacji
_________________

 
 
gordon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-23, 17:05   

Zrobiłem jak tu pisałes;
jacekp1313 napisał/a:
Skopuj jakis panel do folderu ProgramFiles a w appstartupsec.ini zmień wpis
ProcessFile=Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
na
ProcessFile=Program Files\folder_panelu\plik_panelu.exe
To, co kursywą wpisz wg Twoich plików
I nowy panel powinien ruszyć zamiast odtwarzacza multimediów

i dalej to samo ,tylko orginalny pulpit.
Kod:
[AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE

[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=TRUE
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Screen Saver\VideoShow.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=VideoShow
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process3]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Folder_Panelu\Plik_Panelu.exe
DefaultCmdLine=AUD VID
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=MioMediaPlayer
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process4]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioBT\MioBT.exe
DefaultCmdLine=-h HFP HSP DUN PHBOOK
BootCmdLine=
StartOnBoot=5
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=TRUE
Major=FALSE
WindowName=MioBTUI
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process5]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioCS\MioMoreShell.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=CSMainShellWnd
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process6]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\AV_IN\AV_IN.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=AV_IN
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process7]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\AV_IN\AVINMgr.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process8]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioCS\Roadside.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=CSRoadsideWnd
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=


Dzieki za wskazowki :-)
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2015-11-08, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-08-23, 17:10   

gordon napisał/a:
Zrobiłem jak tu pisałes;
Wcale nie - zrobiłeś po swojemu

Ja napisałem
Cytat:
zmień wpis
ProcessFile=Program Files\MioMediaPlayer\MioMediaPlayer.exe
na
ProcessFile=Program Files\folder_panelu\plik_panelu.exe
To, co kursywą wpisz wg Twoich plików
_________________

 
 
gordon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-23, 17:58   

Teraz mam tak ale kursywy nie moga dac,
a gdzie ta sciezka dostepu bo ciemnosc widze :roll:
[AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE

[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=TRUE
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Screen Saver\VideoShow.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=VideoShow
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process3]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\folder_panelu\plik_panelu.exe

DefaultCmdLine=AUD VID
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=MioMediaPlayer
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process4]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioBT\MioBT.exe
DefaultCmdLine=-h HFP HSP DUN PHBOOK
BootCmdLine=
StartOnBoot=5
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=TRUE
Major=FALSE
WindowName=MioBTUI
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process5]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioCS\MioMoreShell.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=CSMainShellWnd
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process6]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\AV_IN\AV_IN.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=AV_IN
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process7]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\AV_IN\AVINMgr.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process8]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\MioCS\Roadside.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=CSRoadsideWnd
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-08-23, 18:09   

gordon napisał/a:
Teraz mam tak ale kursywy nie moga dac,
To ja przetłumaczę. Fragment napisany pochylonymi literami masz wyrzucic i wpisać to miejsce ściekę dostępu do pliku uruchamiającego Twój panel


Definicja ścieżki dostępu: http://lmgtfy.com/?q=%C5%...4%99pu+do+pliku

Inaczej: położenie pliku w komputerze/innym urządzeniu
Obecnie każdesz urządzeniu uruchomić plik o nazwie "plik_panelu.exe" znajdujący sie w folderze folder_panelu; a ten z kolei jest w pamięci Mio w folderze Program Files
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gordon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-23, 19:23   

Panel ktory wgrałem to autoAMplus2 sa tam dwa foldery menu i default ktore przeniosłem do program files w nawi. Nie mam nigdzie folderu panelu.
 
 
huberciarz
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2014-08-26, 19:37   

witam

czy komuś udało się odblokować bezinwazyjnie ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-08-26, 20:31   

darkslayer napisał/a:
Żeby odpalić AM (czy cokolwiek innego np pulpit) muszę włożyć kartę na działającej nawigacji (Navman) i wtedy skrypt startowy z karty rusza
To jest właśnie odblokowanie bezinwazyjne - patrz pierwszy post z wątku "Mio Spirit 6900 i programy nawigacyjne"
_________________

 
 
huberciarz
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 16
Wysłany: 2014-08-27, 00:29   

chodziło mi o to, czy ktoś znalazł sposób na ominięcie ciągłego procesu z kartami (wkładanie-wyciąganie)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-08-27, 06:32   

Oczywiście - zmiany w pliku appstartupsec.ini
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12