Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapa nie załadowana uszkodzona niepoprawnie zarejestrowana
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-03, 09:45   Re: AutoMapa 5.3.0. a wersja 5.5.1

elmor368 napisał/a:
Witam i proszę o info jaka jest różnica między tymi wersjami Automapy, czy mając wersję 5.3.0. jest sens przechodzić na tę 5.5.1?. I jeszcze jedno pytanko czy AM 5.5.1 będzie chodzic pod Windowsem CE 4.2 bo ja zassałem tę wyższą wersję z chomika binladena na kartę SD ale po wstępnym uruchomieniu sie Automapy wyświetla się mi komunikat: nieobsługiwana wersja mapy. elmor368

Wersja 5.5.1 posiada błędy i nie będzie chodzić na WinCE 4.2, brak witaminy.
Najlepszym rozwiązaniem na dzień dzisiejszy pod WinCE 4.2 jest wersja 5.3.0.

[ Dodano: 2009-06-03, 10:46 ]
harry napisał/a:
Takie pytania z takim stażem? :shock:
Dołączył: 11 Cze 2008

Ale mało aktywny :-( , Posty: 6
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 250
Wysłany: 2009-06-03, 10:13   

O.K. dziękuje i pozdrawiam. elmor368
 
 
Badman2503 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 35
Wysłany: 2009-06-09, 08:57   "Nieobsługiwana wersja mapy"

Witam serdecznie,
Za radą "starszych" użytkowników przenoszę temat problemów z AM w Navia47.
Zainstalowałem Automapę z pliku AM551PL_Poi_01.06.2009_Icons_voices_POI_Editor z http://my-navia.pl/viewtopic.php?p=87013 . Z katalogu Maps\Polska przerzuciłem dwa pliki do maps\polska na karcie. W tej wersji była witaminka PPCam2003- nie zgrywałem. Odszukałem do mojej plik Navi47 plik wcmam.exe w innym wydaniu dla 5.5.1. i podmieniłem. Automapa odpala się ale dostaję komunikat "Nieobsługiwana wersja mapy: \SDMMC\Automapa EU\Maps\Polska"
Co może być przyczyną ? Na necie znalazłem tylko rozwiązanie - masz brudne styki na karcie. Dość nieprawdopodobne, ale sprawdziłem- wszystko jest ok( styki są czyste-karta dociśnięcia)
Automapę najpierw instalowałem na kartę od aparatu( CompaqtFlash) ( nie mam czytnika kart SD), ale nie jest to problem skoro program szuka map w folderze podanym u góry. Wersja automapy była instalacyjna.
Jakieś pomysły?.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-29, 16:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-06-09, 09:10   

Jeszcze raz: AM była w jakiej wersji: instalacyjnej, czy bezinstalacyjnej, słodzonej, czy nie słodzonej.
Pliki do podmiany brałeś skąd?
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-09, 09:51   

Badman2503 napisał/a:
Odszukałem do mojej plik Navi47 plik wcmam.exe w innym wydaniu dla 5.5.1. i podmieniłem. Automapa odpala się ale dostaję komunikat "Nieobsługiwana wersja mapy: \SDMMC\Automapa EU\Maps\Polska"
Co może być przyczyną ?

Nie baw się w żadne gotowce. ;-)
Ściągnij wersję instalacyjną, jak masz to sformatuj kartę i uruchom instalacją AutoMapy, zainstaluj wg instrukcji z tego linku.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

Po instalacji podmień 3 pliki (witaminki) przeznaczone do instalowanej wersji AutoMapy, wceAm.exe dla programu, AutoMapa.amm i Map.a dla map, Polska ma swój komplet tych dwóch plików, Europa ma swój, nazwy są te same więc należy uważać żeby nie pomylić.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Badman2503 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 35
Wysłany: 2009-06-09, 10:06   

Wersja była słodzona, instalacyjna.
Z innego źródła ściagnałem witaminkę i dwa pliki mapy i były różne niż te które brałem z pierwszego źródła. Podmieniłem i mapy się wczytały.....ale jak to z newbie bywa- jakby wszystko działało to byłoby źle hehehe. Teraz szuka mi już od 30 min sygnału GPS. Przeglądają forum widziałem że parę osób też miało z tym problemy także poszukam,poczytam- zawsze będę mądrzejszy.
Dziekuję za pomoc.
Może będzie to informacja dla osób które pociągnęły wersję 5.5.1 PL z tego samego źródła.
Pozdrawiam
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-09, 10:15   

Badman2503 napisał/a:
Teraz szuka mi już od 30 min sygnału GPS. Przeglądają forum widziałem że parę osób też miało z tym problemy także poszukam,poczytam- zawsze będę mądrzejszy.

Usuń z folderu Settings Files dwa pliki, gps.settings i gps.info, sygnału szukaj pod chmurką, złapanie pierwszego fix-a może trwać od kilku do kilkunastu minut.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Badman2503 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 35
Wysłany: 2009-06-09, 11:53   

Udało się . Dziękuje
Przesadziłem jednak z POI, muszę pokasować bo mam za słaby sprzęt na taką masę ( czasem niepotrzebnych) infomacji.
Automapa jest...teraz walka z Igo :)
 
 
 
1krzys
Waypoint


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-06-10, 18:59   nie mozna wczytac danych mapy.

Witam wszystkich!!

mam taki maly problemik z auto mapa 551 eu.
wszystko smiga ladnie wlacza sie mapa ale jak np. chce zeby zaprowadzil mnie do pragi to po kliknieciu "prowadz do" i potem okresleniu typu trasy wyskakuje komunikat: "nie mozna wczytac danych mapy" - moze mi ktos pomoc o co to chodzi ???
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-10, 19:35   Re: nie mozna wczytac danych mapy.

1krzys napisał/a:
Witam wszystkich!!

mam taki maly problemik z auto mapa 551 eu.
wszystko smiga ladnie wlacza sie mapa ale jak np. chce zeby zaprowadzil mnie do pragi to po kliknieciu "prowadz do" i potem okresleniu typu trasy wyskakuje komunikat: "nie mozna wczytac danych mapy" - moze mi ktos pomoc o co to chodzi ???

Napisz coś więcej, jaką AM wgrałeś gotowca, czy instalowałeś wersję instalacyjną, jaki sprzęt ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
1krzys
Waypoint


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-06-10, 19:40   

instalacyjna potem wgrany crack. lark 43.1
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-10, 19:45   

1krzys napisał/a:
instalacyjna potem wgrany crack. lark 43.1

Crack-ów (witamin) jest 3 pliki, wceAm.exe, Automapa.amm i map.a, wszystkie wgrałeś ?, jeżeli tak napisz gdzie je umieściłeś, wgrywałeś całą Europę czy wybrane kraje, muszę Cię ciągnąć za język, powinieneś to wszystko napisać.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
1krzys
Waypoint


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-06-10, 19:47   

tak wszystkie podmienilem pliczki. wybrane kraje wgralem, z tym ze nie pamiteam juz jakie ... :/ gdzie je umiescilem ? tzn. co ?:)
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-10, 19:51   

1krzys napisał/a:
tak wszystkie podmienilem pliczki. wybrane kraje wgralem, z tym ze nie pamiteam juz jakie ... :/ gdzie je umiescilem ? tzn. co ?:)

Jaką wersję AutoMapy wgrywałeś 5.3.0 czy 5.5.1, gdzie skopiowałeś pliki witaminki tzw.cracki w które miejsca w Automapie ?
Jeżeli wgrywałeś wersję 5.3.0 to pliki powinny być podmienione przed instalacją.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
1krzys
Waypoint


Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 17
Wysłany: 2009-06-10, 19:53   

no tak jak napisalem w 1 poscie wersja 551. zainstalowalem mape. cracki wgralem w te miejsca gdzie byly pliki zeby podmienic.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11