Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mapa nie załadowana uszkodzona niepoprawnie zarejestrowana
Autor Wiadomość
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 58
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2014-12-01, 22:48   

KryspinPL napisał/a:
co ja mam zrobić? nic żadna auto mapa nie chce działać

I tak będzie, dopóki nie zaczniesz czytać. Tutaj masz wszystko http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
W każdej instrukcji pisze, by podczas instalacji nie zaznaczać rejestracji
 
 
Krzysiek_K1
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2011
Posty: 16
Wysłany: 2015-05-03, 19:45   Nie działa zainstalowana Automapa?

Witam! Zakupiłem Modecom MX3 i zainstalowałem na karcie Automapę. Zmieniłem ścieżkę na tą z karty. Niestety przy uruchamianiu nawigacji występuje komunikat o próbie rejestracji a następnie o braku mapy. Na innej nawigacji z tej samej karty AM działa bez problemu. Jaki może być problem?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-05-03, 21:28 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
jafo
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 159
  Wysłany: 2015-05-03, 19:52   

No to nie ten dział.
Ale podpowiem Tobie, że jeśli woła o rejestrację, to chyba trzeba ją zarejestrować... lub "usprawnić".....
Najlepiej z tym to po patchworki do krakowa... ;)


A najlepiej przeczytaj posta o "prawidłowej" instalacji AM.
_________________
___________________________________________________________________

Modecom MX3 + SDHC 8GB + Lic.AM :)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6675
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-05-03, 20:06   

http://www.my-navia.pl/vi...p=448041#448041
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25283
I nie zakładaj nowego tamatu w kwestii o której napiasno prawie dwieście stron .
Uwazasz się za na tyle wyjatkowego, że specjalnie dla Ciebie ktos napisze poradnik jeszce raz , czy po prostu nie chce Ci się czytać ?
_________________
 
 
pesiu89a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 6
Wysłany: 2015-09-26, 20:05   Navi 400 błąd w automapie .

Pytanie .Zgrywam automape na kartę pam . W nawigacji ustawiam ścieżkę ... za pierwszym razem działa widzi mapy. Za 2x uruchomienia komunikat mapy nie zostały zarejestrowane . Co mam zrobić ?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-09-26, 21:33 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-09-26, 20:36   

pesiu89a,
no_taki napisał/a:
http://www.my-navia.pl/vi...p=448041#448041
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25283
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pesiu89a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 6
Wysłany: 2015-09-26, 21:04   

Co mam zrobić z tym problemem ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-09-26, 21:16   

pesiu89a,
jestem_ktoś napisał/a:
Format karty i ponowna instalacja (z pliku setup.exe) oraz patchowanie dokładnie wg poradnika
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pesiu89a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2015
Posty: 6
Wysłany: 2015-09-26, 22:57   

Mam gotowca na kartę .to co mam z tymi plikami zrobić dokładnie jakie programem zpatchowac
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2015-09-28, 06:15   

pesiu89a napisał/a:
Mam gotowca na kartę
Wyrzuć do śmietnika, pobierz wersję instalacyjną i dalej dokładnie wg poradnika
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2394
Skąd: Google
Wysłany: 2015-09-28, 09:49   

Poradnik masz w moim podpisie .
_________________
Poradniki
 
 
Emko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 6
Wysłany: 2017-07-11, 18:34   Automapa, mapy nie zarejestrowane

Witam, sam już nie mam siły do tego urządzenia.
Konkretnie to posiadam arrival'a nav-PNF35.5
Problem jest taki, że w żaden sposób nie mogę zmusić automapy do działania na nim.
Konkretnie to sama aplikacja automapa działa, niestety gorzej jest z mapami.
Cały czas otrzymuję komunikat mapy nie zarejestrowane, a potem mapy nie zostały załadowane.
Posiadam sprawną kopię automapy 6.23(dwa dni temu wrzucałem ją na inne urządzenie i nie było problemu).
Nie wiem czy to ważne, ale do windowsa wchodzę znanym trickiem Explorer.exe na karcie pamięci, chociaż myślę że to nie ma znaczenia wolałem napisać.
Być może ktoś z Was spotkał się już z taką przypadłością i pomoże mi w moich męczarniach :)

ps.: próbowałem już kilku kopii instalacyjnych i bez instalacyjnych, na każdej to samo.
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 357
Wysłany: 2017-07-11, 18:37   

Emko napisał/a:
Posiadam sprawną kopię automapy

Masz chyba na myśli instalator?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 832
Wysłany: 2017-07-11, 18:39   

Cytat:
próbowałem już kilku kopii instalacyjnych i bez instalacyjnych, na każdej to samo.

A próbowałeś użyć Patchera i zaznaczyć/użyć opcji "Patch NAVROAD"? Może coś pomoże.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2017-07-11, 18:57   

1. Opisz dokładnie proces patchowania
- po czy przed instalacją
- jakie masz komunikaty patchera

2. Jaki dodatek wybierasz podczas instalacji

3. Miałes na tym urządzeniu wczesniej wgraną jakąs AM?

[ Dodano: 2017-07-11, 20:01 ]
P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - parz regulamin, p.3
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9