Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-07, 18:35
Lark i problem z połączeniem komputerem przez ActiveSync
Autor Wiadomość
ejsmont
azymut


Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-01-25, 10:44   Lark i problem z połączeniem komputerem przez ActiveSync

Witam wszystkich na forum. Mam następujący problem. Próbuje zainstalować na Larku AM4. Metoda polegającą na podmianie programu nawigacyjnego na karcie. Do instalacji AM4 potrzebny jest (z tego co przeczytałem) ActiveSync - który ściągnąłem i zainstalowałem. Pop podłączeniud Larka PC i włączeniu go w tryb wymiany danych komputer widzi kartę zainstalowaną w Larku, nie jednak ma żadnej reakcji ze strony ActiveSync. W czasie próby instalacji AM4 program instalacyjny nie widzi Larka. A po instalacji z opcja PC i wskazaniem karty jako katalogu do instalacji nie instalują sie na niej pliki exe. Myślę że problemem jest brak działania ActiveSync. Mieliście taki problem? Wiecie jak to ruszyć ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-07, 06:43, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-25, 11:55   

jeśli masz problem z AS to ściągnij wersję tylko do przegrania na kartę SD - jest link na subforum automapy. wtedy tylko podmieniasz nazwy i jazda

a może po prostu musisz ustawić w tym programiku, który uruchamia się w larku po starcie -> ustawienia -> system -> usb -> activesync (a nie "mass storage")
 
 
ejsmont
azymut


Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-01-25, 12:16   

Ściągnę sobie ta wersje.
Przełączenia na tej opcji pomogło.
Dziękuje
 
 
czopek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 31
Wysłany: 2008-02-19, 18:27   Problem z podłączeniem Larka z komputerem z vistą / Win7

pomocy jeśli ktoś zna alternatywny program do łączenia się z freebirdem 35.1- coś jak active sync to proszę podajcie mi nazwę :(. Załamany vistą
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-09-23, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-19, 18:56   

total commander + wtyczka do eksplorowania urządzeń przenośnych
 
 
czopek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 31
Wysłany: 2008-02-19, 19:11   

DZIĘKI WIELKIE :)
 
 
Basterus 
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-05-17, 22:33   

można też użyć Windows Mobile Device Center 6
 
 
kogutor 
azymut


Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 2
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2008-07-29, 20:09   Problem z Lark 35.0

Witam.
Podczas wgrywania map Lark odłącza się od kompa.Proszę o pomoc.
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-07-29, 22:39   

Przykładowe wyjaśnienie:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3850

Pozdroofka
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-29, 23:53   

Wymień kabel USB na inny, albo na krótszy. I po kłopocie.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
gie2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-07-30, 09:36   

kogutor ja mam identyczny problem ale wiem, że to jest wina mojej płyty głównej.

Dokładnie to samo działo się gdy coś chciałem przegrać na playera mp3. Kombinowanie z innymi portami, kable, przejściówki nic nie dawały.

Pomogło dopiero gdy urządzenie podpinałem przez huba usb, wadą jest to że dane są kopiowane wolniej niż pod USB 2.0 ale wszystko w tedy działa jak należy.

Tak więc Lark podłączony bezpośrednio "wypadał" w trakcie kopiowania danych, Lark podłączony przez huba śmiga aż miło.

Żeby było śmieszniej to pendrive działa prawidłowo.

Jak możesz to pożycz albo kup sobie takie ustrojstwo i zobaczysz czy pomogło.
Wydatek nie duży, na allegro do kupienia w granicach 10 PLN.
_________________
Ni
 
 
kogutor 
azymut


Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 2
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2008-07-30, 09:38   

W takim razie idę na zakupy.Oczywiście dam znać czy pomogło.

[ Dodano: 2008-07-30, 16:13 ]
Dzięki wszystkim za pomoc-problem tkwił w kablu.Jego wymiana rozwiązała problem.
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 174
Wysłany: 2008-08-10, 22:39   Lark 35.3 i ActiveSync

Witam!

Wprawdzie już od kilkunastu dni czytam o Larku 35.3, ale dopiero dziś mam go w łapach.
No i pojawił się problem, którego się nie spodziewałem.
Lark 35.3 działa, ale ActiveSync nie wyświetla mi folderów.

Pokazuje coś takiego:
Windows CE
Podłączony
Zsynchronizowany

Po chwili czasem pojawia się taki komunikat ActiveSync:

Cytat:
Krytyczne usługi komunikacyjne nie zostały uruchomione. Zresetuj urządzenie przenośne i połącz się ponownie.


Oczywiście po kolejnym połączeniu też opcja "eksploruj" nie pokazuje żadnych folderów.

Powiem tylko, że mój ActiveSync 4.5 bez problemu działa z PDA HTC Kaiser.
A u kolegi na kompie ten mój Lark działa bez problemu i wyświetla foldery zarówno przez ActiveSync jak i Total Commander.

Co proponujecie?
Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie AS?

Pozdrawiam
_________________
Lark 35.3
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-11, 07:26   

Robinson napisał/a:
Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie AS?
Spróbować starszej wersji?
Niektórym pomagało...
_________________

 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 174
Wysłany: 2008-08-11, 18:53   

harry napisał/a:
Robinson napisał/a:
Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie AS?
Spróbować starszej wersji?
Niektórym pomagało...
Najpierw postaram się jeszcze sprawdzić na innym kompie i dam znać.
A ewentualnie tą starszą wersję AS to mam zainstalować tak jakby "na tą nowszą"? Czy najpierw trzena odinstalować nowszą wersję? Ale nie mam pojęcia jak. :-?
_________________
Lark 35.3
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12