Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-09-29, 15:02
Runner.exe
Autor Wiadomość
olo77 
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-09-23, 16:01   Runner.exe

Arturek, może jakiś link do pliczku RUNNER.EXE i jego aplikacji bo czytam, szukam i nie umiem się doszukać ?
Ja także nie chce żadnych skórek - oryginał jest naprawdę ok w porównaniu do innych programów nawigacyjnych.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-29, 15:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-09-23, 17:44   

olo77 napisał/a:
może jakiś link do pliczku RUNNER.EXE i jego aplikacji bo czytam, szukam i nie umiem się doszukać ?

www.gurjon.com w dziale \download - strona wprawdzie chwilowo jest nie czynna, ale wkrotce bedzie znow ok.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
Ostatnio zmieniony przez janusz_40 2010-10-02, 15:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-09-26, 21:06   

olo77 napisał/a:
Arturek, może jakiś link do pliczku RUNNER.EXE i jego aplikacji bo czytam, szukam i nie umiem się doszukać ?
Ja także nie chce żadnych skórek - oryginał jest naprawdę ok w porównaniu do innych programów nawigacyjnych.


http://rapidshare.com/fil..._MapChanger.zip

tak to wygląda

_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
olo77 
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-09-27, 00:01   

Arturek, dzięki za link, ale za cholerę nie mogę tego uruchomić, wciąż komunikat o braku map.
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2010-09-27, 18:38   

Arturek,możesz uaktywnić link bo nic na nim nie ma.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-09-30, 08:11   

1. powinno działać

http://rapidshare.com/fil..._MapChanger.zip
lub
http://chomikuj.pl/a_krak...r,360116402.zip
na chomiku
http://chomikuj.pl/a_krakow
katalog "dla_Chrisgdynia"
hasło: my-navia

2.
[ Dodano: 2010-09-30, 08:18 ]
olo77 napisał/a:
Arturek, dzięki za link, ale za cholerę nie mogę tego uruchomić, wciąż komunikat o braku map.


Musisz skonfigurować ścieżki w pliku RUNNER.INI i utworzyć katalogi o poprawnych nazwach
- normalnie w katalogu Content masz katalog MAP
- do katalogu MAP wgraj mapy Teleatlas (nie nazywaj go MAP_TA)
- obok załóż katalog MAP_OT - mapy firmy TOPMAP = dostawcy lokalni (w Polsce EMAPA)
- obok załóż katalog MAP_NT - tam wgraj mapy NAVTEQ
- obok załóż katalog MAP_US - tam wgrywasz mapy użytkownika (np. Polska od TA, a Słowacja od dostawcy lokalnego)

Żaden katalog nie może byc pusty
Nie zakładaj katalogu MAP_TA
Działanie zmieniacza map polega na zmianie nazw katalogów - dlatego musi być jeden katalog z mapami o nazwie MAP - bo takiej nazwy potrzebuje IGO aby działało

Niew wiem jak z tapetą - tapeta jest na rozdzielczość Clariona, ew, dostosuj do swojego urządzenia

w pliku runner.ini najważniejsze abyś poprawnie wpisał nazwę pod jaką Twoja nawigacja widzi kartę z mapą - w pliku jest wpis "Storage Card" - musisz wpisać tak jak jest u Ciebie

Ja mam bardzo nietypowo
- mam IGO wgrane do pamięci urządzenia
- pamięć jest widziana jako "My Flash Disk"
- katalog z IGO8 nazywa się Clarion
- a plik uruchomieniowy nie nazywaz sie IGO8.EXE tylko Clarion_2.EXE
w moim (dziwacznym) przypadku runner.ini ma taką postać

[Paths]
Skin=\My Flash Disk\Clarion\runner\
Content=\My Flash Disk\Clarion\Content\
iGO=\My Flash Disk\Clarion\Clarion_2.exe

W katalogu IGO8
- pliki RUNNER.EXE i RUNNER.EXE wgrywasz obok pliku IGO8.EXE
- w katalogu IGO8 wgrywasz katalog RUNNER (tam są bitmapy potrzebne do wyświetlania zmieniacza)

Ponieważ używam czasami Gurjona wo mam wpisy w pliku SYS.TXT - nie wiem czy są potrzebne - robisz wpis jak dla zmieniacza gurjonowego
W moim przypadku (dziwne ścieżki) ma taki wygląd

[switchmap]
changer="\My Flash Disk\Clarion\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\My Flash Disk\Clarion,\My Flash Disk\Clarion,"
2=",map_nt,\My Flash Disk\Clarion,\My Flash Disk\Clarion,"
3=",map_ot,\My Flash Disk\Clarion,\My Flash Disk\Clarion,"
4=",map_us,\My Flash Disk\Clarion,\My Flash Disk\Clarion,

Zacytuję oryginalny angielski opis

[switchmap]
changer="\ResidentFlash\iGO8\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
2=",map_nt,\Storage Card\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
3=",map_ot,\Storage Card\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
4=",map_us,\Storage Card\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
poiswitch=1

Each map entry format:
1=",map_ta,\path_to_content_dir,\path_to_igo.exe_dir,"

Examples:
If content and igo8.exe at different places:
1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"

If maps and igo on the same place:
1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,,"
and 'changer' key not required

poiswitch=1 - POI directories changed with maps as well.
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2010-10-01, 12:37, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
olo77 
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-09-30, 17:51   

nie działa i już :)
może na win 6.0 nie działa i tyle (podobno na 4.2 też nie) ?
zawsze to samo - some map folders are missing.
 
 
Xinski 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 32
Wysłany: 2010-09-30, 18:23   

olo77 napisał/a:

Kod:
nie działa i już :)
może na win 6.0 nie działa i tyle (podobno na 4.2 też nie) ?
zawsze to samo - some map folders are missing.


Olo77 działa tylko trzeba parę rzeczy pozmieniać w rejestrze navii, w runner.ini i odpowiednie nazwy katalogów map oraz odpowiednia pisownia tzw. literówka. Miałem też duży problem z uruchomieniem runner.exe ale po detalach doszedłem do sedna sprawy i wszystko działa jak należy. Przeczytałem masę instrukcji podanych przez posiadaczy navii ale żadna nie doprowadziła do uruchomienia zmieniacza. Jutro jak będę miał czas to wszystko opiszę z detalami. Próbuj dalej!!
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 298
Wysłany: 2010-09-30, 19:04   

A uruchomił może ktoś tego runner-a na Windows Mobile? U mnie na HTC Kaiser wyskakuje ten błąd "some map folders are missing"
 
 
Xinski 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 37
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 32
Wysłany: 2010-09-30, 22:31   

Opis uruchomienia iGO za pomocą programu <RUNNER>
- zmienić w rejestrze navii ścieżkę do karty pamięci za pomocą Total Commandera lub CeRegEdit (\\Wtyczki\registry\HKLM\System\StorageManager\Profiles\SDMemory\Folder\?? na Storage Card i zapisać OK.
- skopiować folder "runner" , runner.exe i runner.ini bezpośrednio na kartę pamięci.
- dla rozdzielczości 320x240 lub innych zmienić rozmiar pliku Background.bmp w folderze "runner" (oryginał 480x272) przy pomocy Painta
- dokonać zmian w parametrach pliku runner.ini

Runner.ini:
[Paths]
Skin=\Storage Card\runner\ (taki ma być wpis, nie ruszamy nazwy karty)
Content=\Storage Card\Igo83\Content\ (tu zmieniamy folder Igo83 na taki jaki mamy z programem na karcie)
iGO=\Storage Card\Igo83\igo8.exe (tu zmieniamy folder Igo83 jak wyżej i nazwę pliku wykonywalnego iGO pod .exe) zapisujemy.

Mapy:
w katalogu <content> tworzymy foldery z mapami,
map - tu kopiujemy mapę TeleAtlas
map_nt - mapa Navteq
map_ot - mapa EMapa
map_us - mapa TopMap (skopiować mapę TeleAtlasu Litwy, Czech lub Słowacji)

Informacja: po restarcie navii może zaistnieć potrzeba przekopiowania plików z mapami do folderów jw.
Po wykonaniu tych czynności kasujemy folder <save> z całą zawartością restarujemy navię i odpalamy plik runner.exe dalej to już proste.
UWAGA: nie zmieniamy w runner.ini zapisu Storage Card bo będą nici z uruchomienia programu. Powodzenia!!!
________________________________________________________
Jeśli pomogłem naciśnij "pomógł"
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-10-01, 06:44   

Witam
Mój opis uruchomienia programu Runner dotyczy NIE odblokowanej nawigacji - sprawdzałem na moim Clarionie 770
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2010-10-01, 07:40   

zainstalowałem MortScript i mam komunikat "Something wrong provider folders (7),
We need all or 2 of these folders:map_ta,map_nt,map_ot o co chodzi przecież te foldery mam.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9643
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-10-01, 09:14   

A ścieżka dostępu do tych folderów?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2010-10-01, 11:14   

fakt poprawiłem ścieżkę do plików dostępu i już gra,ale jest pewne ale aby użyć primo muszę wejść z powrotem w menu i odnowa ustawić ścieżkę dostępu do primo wtedy primo uruchamia się z nową mapą.Coś za dużo kombinacji najpierw MapChanger póżniej Primo może ktoś z kolegów wie jak zrobić prościej.Może błąd jest tu że MapChanger wgrany jest w całości na kartę sd.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
M300_r
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-10-01, 23:05   

Czy udało się komuś odpalić Runner_MapChanger na urządzeniu Mio M300 ?

Urządzenie nie ma czytnika kart.

Moje wpisy w pliku runner.ini

Kod:
[Paths]
Skin=\My Flash Disk\runner\
Content=\My Flash Disk\IGO8\content\
iGO=\My Flash Disk\IGO8\iGO8.exe


Mapy wrzucone do właściwych katalogów.

Po uruchomieniu runner.exe pojawia się komunikat:
Kod:
Some map folders are missing
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11