Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG630 Europa
Autor Wiadomość
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
  Wysłany: 2010-09-27, 21:58   SmartGPS SG630 Europa

Jako ze to mój pierwszy post to witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Teraz do rzeczy... Jestem posiadaczem, i szczęśliwym i trochę nieszczęśliwym w/w nawigacji (smartgps SG630 Europa). Sprawa wygląda następująco: chciałbym zmienić mapę w tej nawigacji, najlepiej na jakąś automapę z Europą, bo ta jest troszkę "denerwująca". Czy konieczne jest odblokowywanie sprzętu? Warto odblokować nawigacje? czy do wgrania nowej mapy (automapy chociażby) nie potrzebuje zabawy w odblokowywanie?

Liczę na pomoc i wyrozumiałość jak coś jest źle czy po prostu banalne :)

Pozdrawiam serdecznie

p.s. Jak by ktoś mógł mi podrzucić linka z automapa np. wer. 6.6 to byłbym wdzięczny ponieważ w tym linku nie działa (przynajmniej u mnie... ;/) http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=45
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2010-09-28, 08:23   

Linki do AM sa w wątkach z linkami. I niegdzie indziej.

Dyskusja o tym, jaki program nawigacyjny jest lepszy: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3925 Poczytaj, wybierz. AM jest popularna, ale sporo osób lubi iGO / Primo. Znajomy zjechał w wakacje Europę na MireoCardinale - i tez nie narzekał... Na EU zachodnią, bardzo dobry jest TomTom

Odblokowanie:
1. Część Smartów ma plik autorun.inf, więc sprawa jest banalna. A jak twój model?
2. jeśli w opcjach masz możlwośc ustawienia programu uruchamianego spod NAWIGACJA, to nie musisz niczego odblokowywać
_________________

 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-09-28, 12:13   

Dziękuję za link do dyskusji. Tak, wiem że jest w dziale z linkami tylko że linki nie działają :)
Plik "autorun.inf mam, w folderze flash_storage. Co mam rozumieć, że sprawa banalna? :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2010-09-28, 12:35   

Nie działające linki zgłaszaj autorowi uploadu, najlepiej na PW. Albo cierpliwie szukaj.

W pliku autorun.inf wskazuje sie plik uruchamiany podczas włączania nawigacji.
U Ciebie pewnie jest to menu.exe
Wystarczy wgrać pulpit pod Twoja rozdzielczość i wskazac plik exe pulpitu w autorun.inf

Zobacz w innych wątkach o podobnych modelach:
http://www.my-navia.pl/vi...p=118261#118261
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=36759#36759
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-09-28, 13:00   

Tak, tylko mówiąc szczerze najbardziej mi zależy jak na razie na zmianie mapy. Więc nie chciałbym mieć żadnych pulpitów, tylko jak najprościej by się włączała np. automapy zamiast tego co mam teraz...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2010-09-28, 13:57   

OK. Co masz w pliku menu.ini?
_________________

 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-09-28, 14:14   

Chodzi o plik w flash i smartgps? (\flash_storage\smartgps)

[480x272_background]
background="smart_double_480x272.bmp"
[320x240_background]
background="smart_double_320x240.bmp"

[480x272_btn1]
btn_on = "button_on.bmp"
btn_off = "button_off.bmp"
btn_x = 100
btn_y = 190
btn_exe = "\flash_storage\Smart Translator\smarttranslator.exe"
btn_on_click_close = 0

[480x272_btn2]
btn_on = "button_on.bmp"
btn_off = "button_off.bmp"
btn_x = 295
btn_y = 190
btn_exe = "\SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe"
btn_on_click_close = 0




[320x240_btn1]
btn_on = "button_on.bmp"
btn_off = "button_off.bmp"
btn_x = 50
btn_y = 170
btn_exe = "\flash_storage\Smart Translator\smarttranslator.exe"
btn_on_click_close = 0

[320x240_btn2]
btn_on = "button_on.bmp"
btn_off = "button_off.bmp"
btn_x = 180
btn_y = 170
btn_exe = "\SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe"
btn_on_click_close = 0
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2010-09-28, 14:18   

W wierszu
btn_exe = "\SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe"
podaj ścieżkę dostępu do programu nawigacyjnego

Albo po zainstalowaniu wybranego softu zmień nazwe folderu z (przykładowo) AutoMapa EU na MobileNavigator a AutoMapa EU.exe na MobileNavigator.exe
_________________

 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-09-28, 14:33   

Czyli rozumiem, że nie jest to skomplikowane :-) tak mi się wydaje. Kolejna sprawa, powiedz mi czy mogę wziąć mapę (automape) z telefonu? Bo mam telefon z windowsem i tam wgraną autmapę z chyba wszystkimi plikami? A linki z forum, jakiej bym nie próbował wersji ściągnąc to po porstu nie działają linki :-/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2010-09-28, 14:39   

Proste? W większości modeli tak. Tylko trochę poczytać.

AM z telefonu raczej nie - tam jest inny system operacyjny - i inne pliki.
Ale linki w wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22686 działają - po prostu cierpliwości, aż ktoś wrzuci nowe.
_________________

 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-09-28, 14:43   

Ok, rozumiem, a szkoda że nie można bo już bym miał gotowe... :-/ No to jak na razie zostaje mi czekać aż pojawią się reuploady ;-) Dziękuję tobie bardzo za pomoc... Pozdrawiam serdecznie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9