Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu Blue na Mio, Medion, Navigon, Becker
Autor Wiadomość
Skoni
azymut


Dołączył: 22 Wrz 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-09-22, 17:04   

Zrobiłem tak jak tam z tym starym plikiem AM jaki miałem to też się zawiesiła na starcie tyle, że bez tego okropnego dźwięku. Usunąłem wszystko z karty zostawiłem 3 foldery jakie były chyba do odblokowania. Ściągam z tego linku co podałeś jeszcze raz AM oryginalną instalkę. Patcher mam. Za pół godziny napiszę czy mi się udało ; )

[ Dodano: 2011-09-22, 17:43 ]
Ok działa ; ) Tylko mam jeszcze pytanie z panelu Blu tylko automapa mi dziala jak wszedlem w gry to nic nie działa. Cannot find "flux" .... I tu pytanie gdzie znajdę te pliki i tych których nie potrzebuje jak usunac? Np te inne systemy nawigacyjne bo bede uzywal tylko AutoMapy? Dzięki ; )
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-22, 18:01   

By działało trzeba wpisać właściwe ścieżki dostępu(w pliku ini od panelu). No i oczywiście mieć zainstalowane jakieś gry ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
ozi73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lis 2010
Posty: 11
Wysłany: 2011-10-03, 20:59   

Foto napisał/a:
Cześć. Tak , do Mediona z serii 44xx musi być troche inny skrypt startowy

nie moze wyszukać stronki jak byś mógł dać nowego linka pozdro

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-10-03, 21:25 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
1. Cytując czyjąś wypowiedź, używaj QUOTE (poprawiłem)
2. Przyciąłem przydługie przytoczenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-03, 21:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tadro
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Mar 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-10-21, 21:21   blue na Mio Spirit 487

Zastosowałem się do wskazówek z postu Foto dla @crossmax z dnia 2011-07-07, 10:21. Folder default ze wskazanego linku wkopiowałem na kartę SD (na której już wcześniej zainstalowałem podstawową wersję panelu blue) i zmieniłem jego nazwę na TATA2_T420.
W panelu nie ma w desktop.ini wpisu dla MioMap. Jest on w plikach navi.ini i naviend.ini. W obu tych plikach zmieniłem go na podany w poście: Command = \My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe. Jednak zadziałał dopiero po usunięciu ukośnika przed wyrazem My... Czyli można w Mio Spirit 487 z panelu Blue uruchamiać MioMap, ale to dopiero połowa sukcesu, bo nie można już wrócić do panelu ani uśpić nawigacji. Trzeba użyć twardego resetu. Proszę o radę, jak rozwiązać ten problem. Celem moim jest uruchomienie z pozycji MioMap łączności bluetooth ze sparowanym telefonem komórkowym i powrót do panelu Blue żeby uruchomić inną mapę niż MioMap.
pozdr.

[ Dodano: 2011-10-25, 13:26 ]
Uporałem się z probleme opisanym powyżej poprzez zrobienie wszystkiego od nowa. Oto zapis operacji:
Wykorzystałem panel Blue użytkownika Foto z forum, ale po modyfikacji dokonanej przez użytkownika mixceneter (post z 2011-03-28, 18:14 Uaktywnienie funkcji Bluetooth po odblokowaniu - sposób 2)
mixceneter dokonał swojej modyfikacji dla nawigacji MIO S555 i dlatego dla MIO Spirit 487 należało dokonać adaptacji. Poniżej opis krok po krok wszystkich moich czynności.:
1.Pobrałem panel Blue opracowany przez Foto (
2.Pobrałem modyfikację panelu Blue (plik: modyfikacje_bluetooth1_mio.rar [hasło:mio])dokonaną przez mixcenter.
3.Rozpakowałem i zainstalowałem wg podanych na forum instrukcji.
4.W celu dopasowania do systemu Win 6.0, zgodnie z postem Foto z dnia 2011-07-07 10:21 napisanym dla @crossmax pobrałem plik blue6.zip.
5.Zgodnie z instrukcją wymieniłem katalogi default i zmieniłem nazwę nowego katalogu z default na TATA2_T420. Nazwa TATA2_T420 jest właściwa dla mojej nawigacji.
6.W pliku: \Progs\Mio\MioRun\au.mscr zmieniłem wpis:
Run ("\My Flash Disk\Program Files\MioMap\Spirit.exe")
na wpis
Run ("\My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\SmartST_CE.exe")
run("\My Flash Disk\Program Files\MioBT\MioBT.exe")
7.Próbowałem modyfikować plik \Progs\Mio\BtRun\run.mscr, żeby wykorzystać ikony blutooth’a na pulpicie, ale bez pozytywnego rezultatu. Pozostaje konfigurować i nawiązywać połączenie blutooth z ekranu MioMap z którego zmodyfikowane oprogramowanie pozwala wrócic do blue panelu i uruchomić inną mapę.
pozdr
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2011-10-31, 21:47   

Za własną inwencję i podzielenie się wynikami na forum masz "pomógł" ode mnie.

pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
demien
azymut


Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-20, 11:32   

Mam mio Spirit 670, nie mam żadnego folderu prog i blue, karta pamieci jest pusta, nie wiem co zrobic
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-11-20, 11:51   

Na początek przeczytać wątek od początku
Kod:
Dołączył:      Dzisiaj 11:28
Ostatnia wizyta:      Dzisiaj 11:28 (Minut: 19) Online
Wizyt: 1  Łączny czas wizyt Minut: 19
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ganja6 
azymut


Dołączył: 02 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-07, 02:46   

tomas55555 napisał/a:
Jak odpalam na swoim Medion p5430, to najpierw mi otwiera "paskudnego" windowsa, po czym muszę wejść w storage Card i uruchomić manualnie panel. Czy można to jakoś ominąć, żeby się sam odpalał? Panel świetny, tylko nie chce mi się za każdym razem uruchamiać go manualnie. Czy jest jeszcze jakiś sposób, aby stworzyć ikonke transmitera fm( który jest dostępny na oryginalnym panelu go pal), oraz funkcji Bluetooth ( nie działa w control panelu)?



Witam przeczytałem wszystkie posty ale nie widzę wytłumaczenia do niego ani linki bo wszystkie wygasły...
Mam taką samą nawigacje i ten sam problem...
I jeszcze jedno nie mam oryginalnej nawigacji jak nie mam włożonej karty pamięci i wgranego pulpitu to nie włączy mi się nic nawet Windows...
Proszę pomoście moja cała nawigacja się rozsapała

Z góry dzięki za pomoc
 
 
1530 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 8
Wysłany: 2012-03-22, 17:44   

Proszę o pomoc przy montowaniu tego panela na Medion P4425. Nie mogę odpalić oryginalnego Go Pala. Ścieżkę dostępu dodałem z My Flash dysk ale i tak nie odpala. Pozdrawiam.
Kod:
;;;;;;;;;;;; GoPal Button ;;;;;;;;;;;;;
ICONXPBUTTON
x = 340
y = 155
Command = My Flash Disk\navigation\menu\shell.exe
SizeNormal = 110
SizePushed = 100
IconNormal = Icons\gopal.ico
IconPushed = Icons\gopal.ico
Oryginalnie było
Kod:
;;;;;;;;;;;; GoPal Button ;;;;;;;;;;;;;
ICONXPBUTTON
x = 340
y = 155
Command = Storage Card\navigation\menu\shell.exe
SizeNormal = 110
SizePushed = 100
IconNormal = Icons\gopal.ico
IconPushed = Icons\gopal.ico
Dodam że mam GoPal 6

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-03-22, 20:32 ]
Proszę o używanie znaczników [code]. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-03-22, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-03-22, 21:22   

Napisz jakie pliki masz w folderze navigation, sprawdź czy nie ma tam MNAVDCE.exe jeżeli jest to ustaw ścieżkę na:

Command = My Flash Disk\navigation\MNAVDCE.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2012-03-27, 16:02   Mio S506 nie działa odtwarzacz muzki

Witam. Dostałem do odlokowania Mio S506 .Pobrałem paczkę blue-2pc .Odblokowało nawigację lecz nie działa odtwarzacz muzki . I czy jest jakiś program do odtwarzania filmów na tym sprzęcie?
_________________
jarek2504
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-03-27, 16:35   Re: Mio S506 nie działa odtwarzacz muzki

jarek2504 napisał/a:
nie działa odtwarzacz muzki
to znaczy? Nie uruchamia się?
_________________

 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2012-03-27, 16:38   

Tak nie uruchamia się.
_________________
jarek2504
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-03-27, 16:39   

Jakiś komunikat?
Uruchom go z poziomu Windowsa
_________________

 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2012-03-27, 17:04   

Jak klikam w znaczek Windowsa rozwija się pasek .Tam jest ikona Player.Nie odpala sie wogole.Ale jak wejde na karte pamieci folder Progs i tam Media Player to odpala sie ten program.Ael to za duzo kombinacij.
_________________
jarek2504
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11