Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu Blue na Mio, Medion, Navigon, Becker
Autor Wiadomość
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-18, 16:17   

A na co klikasz jak go uruchamiasz?

Jest toolhelp.dll na karcie?

Spróbuj wystartować goce.exe , jak nic się nie dzieje to start.exe.
Potem vistace.exe i na koniec blue.exe.

I jak?
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
tomas55555 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-11-18, 18:21   

Panel odpala mi ze wszystkiego (GOCE.EXE, Autorunce.exe, Autorun.exe, start.exe, vistace.exe. toolhelp.dll też jest. Chodzi mi o to, że chciałbym żeby się panel uruchomił zaraz po starcie systemu (taki Autostart). Pojawia mi się najpierw okno windowsa (pasek start i 2 ikonki na pulpicie My Device i Recycle Bin.
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-18, 20:31   

Teraz mogę wyjaśnić dlaczego miałeś to zrobić.
Chciałem sprawdzić czy skrypt działa. I jak widać - tak.
We wszystkich innych Medionach windows po znalezieniu Goce.exe pokazuje desktop (to robi) a potem wykonuje skrypt który jest zawarty w Goce.exe (tam jest wpisany start panela). I wtedy autostart funkcjonuje. A u ciebie zatrzymuje się na desktopie.
Błąd w skrypcie można wykluczyć , bo jak klikasz na Goce.exe - startuje panel.

Z tym że już kiedyś słyszałem że twój model robi problemy.(ale pod innym względem)
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
tomas55555 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-11-18, 22:13   

Czyli nie da rady? Ten sam problem mam również z panelem spirit, który wrzuciłeś. :-?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2010-11-18, 22:33   

tomas55555 - na karcie masz tylko skrypt z postu http://www.my-navia.pl/vi...p=242913#242913 , czy jeszcze coś więcej (np. folder VISTA)?
_________________

 
 
tomas55555 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-11-18, 22:55   

Wygląda to tak.
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-18, 23:16   

@tomas55555
Na karcie jest wszystko jak trzeba
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-11-19, 13:00, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2010-11-18, 23:19   

MOże te autorun mieszają?
_________________

 
 
tomas55555 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-11-18, 23:23   

Tak uczyniłem, niestety bez skutku. Nadal windows się ładuje.
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-18, 23:27   

Dobra , wyczyścimy trochę.

tomas55555:

Skasuj z karty - katalogi navigation i default , pliki autorun.exe i autorunce.exe -
to wszystko nie dotyczy Mediona , jest niepotrzebne.
A przypadkiem ruszy.


Już miałem taki przypadek , nie pamiętam jaka nawigacja , że Mortscript i NFrunner nie działały.

Jest jeszcze jeden sposób , ale musisz poczekać do jutra.

ps. oczywiście mam na myśli tylko sposoby bezinwazyjne (bez grzebania we flashu)
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-11-18, 23:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tomas55555 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-11-18, 23:34   

Niestety nie pomogło.
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-19, 12:55   

@tomas55555

Skasuj z karty wszystkie luźne pliki , zostaw tylko katalogi.
Potem rozpakuj to na kartę:

http://www.bogaga.com/dow...a11c24a2d0380e9

pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
tomas55555 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-11-20, 22:53   

Tak uczyniłem. Teraz mi się ładuje oryginalne oprogramowanie GoPal, czyli jakbym bez karty uruchamiał. :-(
 
 
 
ciaapek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 20 Paź 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-11-24, 09:00   

witam wszystkich ...
jestem szczesliwym uzytkownikiem NAVIGON-a 70 - wrzucilem na karte do niego twoje menu i mam maly problem, gdy wylaczam go z poziomu menu wchodzac w ikone "start" i naciskajac przycisk wylacz - wtedy nawigacja wylacza sie tak totalnie ze moze ja obudzic tylko twardy reset czyli przycisk gorny od wylaczania i dolny reset (wciskane razem)
nie dziala tez na tym menu przycisk do wylaczania nawigacji (ten w urzadzeniu)
czy macie jakies pomysly jak sobie z tym poradzic?
jak wejde do oprogramowania navigona to wszystko dziala!
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-24, 09:41   

Sprawdz czy tak zadziala:
W menu w katalogu progs jest poweroff.exe , wystartuj recznie z explorera.
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10