Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-07-09, 06:20
RNS 510 Navigation
Autor Wiadomość
marecki21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 12
  Wysłany: 2010-10-09, 18:56   RNS 510 Navigation

Tak jak w tytule mapy w wersji DVD: Europa West 810 V6, oraz East Europe V6 7010.

To wszystko na chomiku w katalogu Fabryczne systemy nawigacyjne.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-08, 18:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 142
Wysłany: 2013-02-03, 17:07   rns 510

witam

mam navi rns510 w volkswagenie z mapa v8. Jest z nia teki problem, ze przy wjezdzie na rondo navi mowi: "na drugim zjezdzie ongoloszkachloszdolemoszblablabla....", czyli bełkot w obcym jezyku na rondach i czasami przy innych manewrach. Podobno rozwiazaniem na ten problem jest soft 4120. Czy ktoś to moze potwiedzic?

dane z navi: 1t0 035 680 d
sw 3810

Znalazlem w sieci taki soft: RNS 510 NAJNOWSZY RNS 510 SW_4120 NAJNOWSZY!!!! z opisem
Cytat:
Software Loading CD for CP2 based units
(c) CONTINENTAL Wetzlar

CdTreeBuilder version 3.06 is used.
--------------------------------------------

#CD:P 0 0 5 . 5 4 1 . 9 0 1
#DATE:2012-03-16

#Project: VWRNS
#Author: SaRo
#Steckbrief: C_EU_16.120_t2 C10/C12/C6

#CommentStart:
This is a SWL CD for VW delivery.

#CommentEnd:

#Integrationphase: Delivery cw22/12 C10/C12/C6-samples
#VwSwPartNumber:1T0035680D/3T0035680B/7F0035680A/7E0035680A/1T0035680H/1T0035680J/3T0035680E/3T0035680F
#VwSwIndex:4120/4120/4120/4120
#AppsBuild:C_EU_16.120_t2 C10/C12/C6

#CRC16:826c

Bedzie dobry? Druga sprawa: chcialbym mapy zaktualizowac do v9, a w siecia sa 2 rodzaje 7920 i 7918. Która wgrac?

Bardzoe dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-08, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MarcinAgi 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 63
Wysłany: 2013-03-30, 09:57   

ja aktualnie ciągne 7921, powiedz mi jak się u Ciebie język PL sprawuje na sw 4120 ?
_________________
chomikuj
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2013-06-11, 22:52   

Podepnę się pod temat może koledzy mnie oświecą :)

Znajomy chciał aby mu w Golfie uaktualnić tą navi (nowe mapy i język). Obecnie ma oryginalną mapę V1 West i teraz tak:

1. czy aby zaktualizować same mapy wystarczy, że ściągnę V9 West i wypalę na DVD czy musze na coś jeszcze uważać ?

2. Czy aby zaktualizować mu menu i lektora na PL, muszę znać obecną wersję softu, czy wystarczy, że wezmę dowolną stabilną i też powinno pójść.

3. czy działanie najnowszych map uzaleznione jest od wersji softu jaki jest w radiu ?
 
 
klostazy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 9
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2013-09-08, 11:39   RNS-510 uwalony programowo

Panowie dostałem RNS510 do wczytania języka.
Numer z naklejki to 3T0035680 HW:H11 SW:1164, wcześniej ktoś tego RNS510 go miał i uwalił wsad i zapakował z numerami 5P035680A HW:H05 SW:1026, po moich walkach wysypałem całkiem flascha i ma numer yyyyyyyyyyyy HW:05 i SW:yyyy. Martecha zapiąłem do nawigacji i w trybie serwisowym pokazywał mi VOD.Siemens a na naklejce jest Continental.

Pytanie moje jakim flaschem go mogę naprawić a najlepiej żeby zrobić j.polski.
Wszystkie moje próby dawały SWL ERROR = Error Description lub Error EcuOrder.txt - No Proj Mapping File.

http://imageshack.us/a/img827/4921/acmd.jpg
http://imageshack.us/a/img829/3524/d985.jpg
http://imageshack.us/a/img513/8093/sqqj.jpg
http://imageshack.us/a/img716/2018/k61r.jpg
http://imageshack.us/a/img51/8127/y56k.jpg
http://imageshack.us/a/img849/697/ip1w.jpg
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-01-25, 07:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2013-09-08, 12:13   

Witam,może to pomoże http://peb.pl/sprzet-do-n...510-a.html,albo to http://chomikuj.pl/hippis...,1510886852.nrg Pozdrawiam
 
 
xSenseiX 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 06 Lip 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-07-06, 21:32   

Wiem ze to stary kotlet ale z tego co pamietam to tutaj chyba sie wgrywalo soft w wersji v 1200 z aktualizacja GATEWAY. Proces wgrywanie trwa około 50 minut i w tym czasie urządzenie kilkakrotnie wyłączy się.
Czynność tą powinno się wykonywać przy wyłączonym zapłonie. Gdy nawigacja nie chce przyjąć softu czasem należy zmusić ją do tego naciskając 3 guziki jednocześnie: (setup) + (wyjmowanie płyty) + (i lub głośnik) i dopiero po jej ponownym włączeniu włożyć płytę z softem.

PS Przydałby sie jakis tutorial co z czym sie je w tym temacie bo co raz wiecej takich navi jezdzi a wszedzie tylko zdawkowe informacje.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-07-07, 05:47   

xSenseiX napisał/a:
Przydałby sie jakis tutorial co z czym sie je w tym temacie
No to go napisz...
_________________

 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2014-07-07, 11:28   

klostazy
Sprawdź płytę z softem lub nagraj nową, po każdej próbie zrób restart systemu, nagrywaj na płycie DVD + RW lub DVD-R (CDR działa również) w zwolnionym tempie (4 x jest ok na DVD i 16 X na płycie CD). Zapewnij zasilanie na wysokim poziomie (jeżeli w aucie najlepiej podłącz prostownik aby napięcie nie spadło poniżej 12,6V)
Prawdopodobnie ten model 05.01.2010 posiadał soft SW0900 HW11 jednostka A czyli najwyższy zalecany 11XX.
Jeżeli proces się zawiesił z błędem użyj "SWL Recovery CD" powinien rozpocząć nowy proces SWL naciskając Setup + Eject + Info / Mic / cokolwiek przycisk w prawym górnym rogu.
Powodzenia
 
 
xSenseiX 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 06 Lip 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-07-07, 12:11   

Warto by bylo jeszcze dorwac kogos z VAGiem zeby zczytał kod WSC ( Workshop Code) niektóre SW resetują go do samych zer i wtedy w VAGu pojawia sie opcja edycji i mozna to normalnie recznie wpisac. Po wpisaniu taka mozliwosc zostaje zablokowana. Jezeli nigdy wczesniej nie bylo nic wgrywane z opcją TESTMODE to ukryte menu tez sie nie pokaze i znow trzeba uzyc VAGa i na kanale 50 zmienic 0 na 1. Co do softu v 1100, jak kolega napisal powyzej - najmniej niebezpieczny soft, jednak wyzsze wersje tez dobrze dzialaja tj 3810A z fizem i w gore, przy nizszych nie dziala FIS miedzy zegarami i kierownica wielofunkcyjna. Faktycznie w wolnej chwili moze jakis tutorial napisze. Pozdrawiam

PS. Teraz przegladajac zdjecia zwrocilem jeszcze uwage na HW: 0xC001 do tego faktycznie tylko v1100.
 
 
mirek1967
azymut


Dołączył: 04 Mar 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-12-24, 00:44   Problem z pozycją w RNS 510

Witam
W poniedziałek odebrałem nowego RNS 510 (poprzednia to RNS 315) zamontowałem i po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zauważyłem że pozycja wskazywana na mapie różnie się od tej w której rzeczywiście znajduje się samochód. Różnica jest duża jakieś 30-40m do tyłu tzn gdy auto jest już na skrzyżowaniu na nawigacji mam jeszcze do tego skrzyżowania ok 40m. Antenę zostawiłem z RNS 315 (fabryczny rekin). W starej nawigacji nie było żadnych problemów z położeniem (auto było w tym samym miejscu które wskazywała nawigacja). Nawigacja jest nowa mapy V13, soft SW 5274. Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją i mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu bo jest on dość denerwujący. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
 
 
gavron04
azymut


Dołączył: 27 Sie 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-08-27, 06:37   RNS 510 - aktualizacja.

Witam. Posiadam RNS 510 w VW passat combi 2010r., przymierzam się do aktualizacji. Mam pytanie czy mapa z tego linku http://www.my-navia.pl/vi...p=456064#456064 będzie odpowiednia do mojej nawigacji czy muszę szukać dalej?

nr części - 1T0035680H
HW - H64
SW - 4020
Active map covera.. - West EU
Active map supplie.. - Navteq
Map version HDD - 7690


Jeszcze pytanie. Znajomy, który teoretycznie robi w VW stwierdził, że nie można wgrywać nawgiacji z google, bo każdy samochód ma wgrywaną nawgiację pod siebie i passat wypuszczony 3 maja ma co innego wgrane niż passat wypuszczony 5 maja. Ile w tym prawdy? I, że niby jest jakaś wersja "matka", która ma około 16GB?

Pozdrawiam
 
 
lukastd 
azymut


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2016-08-29, 07:47   

Mapa V13 bez problemu powinna podejść. Mimo to najpierw bym proponował zaktualizować soft do wersji przynajmniej 5238.
Znajomy wie że gdzieś dzwoni ale nie do końca wie gdzie. Do wszystkich rns 510 jest tylko jeden rodzaj map. 16gb zajmują mapy do rns 850 ale tak samo do każdego radia można wgrać tą samą mapę.
 
 
gavron04
azymut


Dołączył: 27 Sie 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-08-29, 17:48   

Mógłbym prosić o sprawdzony link do tej wersji? Czy po wgraniu tej wersji będą aktualne mapy V13 czy mapy osobno się dogrywa? Głównie mi zależy na mapach, bo są nieaktualne - brakuje m.in. A2 i innych.

Pozdrawiam
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 142
Wysłany: 2017-01-24, 19:53   columbus skoda (rns510)

Witam

- skoda columbus
- radio 3t0035680b
- hw version H04
-SW version 3814
- mapa navteq 7919

Problem taki, mapa czasami działa, a czasami wyświetla błąd, raz prowadzi a raz strzałka "jedzie obok ulicy", radio czasami nie uruchamia się. Jest podejrzenie o soft, ale jaki konkretnie wgrać, aby nie ubić nic?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

EDIT:

Spróbuję wgrać inny soft, proszę tylko o podpowiedź, który nadaje sie to tego konkretnie radia z dostępnych

http://www.my-gti.com/cat...r-entertainment
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13