Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TTHome / MapShare dla Windowsa
Autor Wiadomość
kristohuliciu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-25, 13:55   TTHome / MapShare dla Windowsa

posiadam telefon samsung z wm5. Mam zaistalowany tomtom 8. Chciałem zapytać czy jest możliwość aktualizacji map i w jaki sposób.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-05, 17:31, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2010-01-25, 14:01   

Kopiujesz mapę do urządzenia i używasz keygena.
Więcej szczegółów:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14910
a także w wątkach o konkretnych wydaniach map - i zwróć uwagę na tabelę kompatybilności.

I poczytaj przynajmniej tytuły wątków w http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=6
_________________

 
 
kristohuliciu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-25, 14:04   

Nie chodzi mi o aktywacje map tylko o aktualizacje.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2010-01-25, 14:07   

Chyba Cie nie zrozumiałem. Co według Ciebie oznacza "aktualizacja mapy" i czym się różni od skasowania starej i wgrania nowej?
Jaką masz obecnie mapę?
_________________

 
 
kristohuliciu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-25, 14:13   

Chodzi mi o dodanie poprawek do istniejącej mapy.

[ Dodano: 2010-01-25, 14:15 ]
czyli pobieranie poprawek do map
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2010-01-25, 14:18   

Usługa MapShare. Instalujesz na PC program TTHome. podpinasz nawigację i łączysz się ze stroną TT
Działa również dla nawigacji z WinCE: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=44005#44005
_________________

 
 
kristohuliciu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-25, 20:58   

Dzięki
 
 
pyczs 
azymut


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-04-15, 17:02   Lark 43.1 + TomTom Home

Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w połączeniu urządzenia Lark 43.1 i aplikacji TomTom Home, lub karty SD i TomTom Home.
Może jakieś skrypty ? lub skierowanie na odpowiednią stronkę?.
Szukam od kilku tygodni i nic. POMOCY
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-15, 17:06   

Nie znajdziesz nic takiego. TomTom Home jest aplikacją tylko dla urządzeń TomTom.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
pyczs 
azymut


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-04-15, 17:41   

Cybant napisał/a:
Nie znajdziesz nic takiego. TomTom Home jest aplikacją tylko dla urządzeń TomTom.


gdzieś wcześniej czytałem że potrzebny jest "skrypt" i działa z lark-iem, tylko autor nie podawał konkretów. Ale pisał że u niego działa. Szukam więc może ktoś to ruszył.
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-16, 17:09   

No właśnie, szkoda że autor nie podał konkretów bo sam wiesz że pisać "u mnie działa" to sobie można do bólu. IMHO nie zadziała ale mogę się mylić.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2010-04-16, 17:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-04-16, 17:31   

Tu sa próby: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4383
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pyczs 
azymut


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-04-19, 15:20   

jestem_ktoś napisał/a:
Tu sa próby: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4383


W/g opisu z tego odnośnika zamiana nazwy karty nic nie daje - przynajmniej w moim przypadku. Ale mam najnowszą wersję tthome i zainstalowane mapy w wersji 8.4.... .

Może ktoś ma inne pomysły ?
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-19, 21:57   

Uparty jesteś ;-) To były tylko próby. Jeśli sprawa byłby prosta to dawno byłaby rozwiązana. Musisz cierpliwie czekać, może ktoś znajdzie rozwiążanie, w co wątpię ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gacekp
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-10-31, 22:37   Problemy z Tomtom Home na WinCE

Witam, posiadam HP iPAQ 914c z WM6.5.
Wgralem na pamiec TT Navigator 7.914 i wrzucilem na karte pamieci mape.
Wszystko ladnie dziala, lecz gdy chce podpisac pod TT Home w celu wgrania aktualizacji, program nic nie wykrywa:|
Ktos zna moze rozwiazanie?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-01, 17:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 12