Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-29, 07:39
AutoMapa na Symbiana
Autor Wiadomość
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-07-13, 13:49   

nie w ovi maps tylko ustawienia telefonu -narzedzia -ustawienia -ogólne-pozycjonowanie
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-07-13, 13:58   

Wyłączyłem. GPS wbudowany włączony. Jak chce znaleźć jakąś miejscowość to chce wyjść z trybu offline i na mapie w prawym dolnym rogu jest ikonka od pobierania danych i pokazuje 0 kb ;/
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-07-14, 21:50   

i tak będzie, jeżeli ikonka pobierania jest przekreślona to znaczy że jesteś w trybie offline . Jeśli dane zostaną pobrana to będziesz widział ile kb pobrało oczywiście jeżeli sam zdecydujesz o przejściu do online .jeśli chcesz aby wogóle nie pytają się o połączenie z netem, to wejdz w ovi maps.-opcje-narzędzia- ustawienia - internet i wybierz : NIE
_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-07-15, 11:39   

a jak zrobić by szukał miejscowości, a nie łączył sie z internetem. To co narazie znajduje to są szczątkowe informacje.

[ Dodano: 2010-07-15, 11:44 ]
Jest tylko opcja offline i online. I miejsce docelowe internet
 
 
slawomirmarczak 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 58
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 198
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-07-15, 12:59   

Jeżeli byś miał wgraną pełną mapę np. Polski to szukałby offline, a jeżeli tak nie jest - to będzie próbował łączyć się by pobrać brakujące dane.
Zaintaluj raz jeszcze OviMaps i dograj mapy.
_________________
Lark-FreeBird-43.1 + MapaMapTOP-7.2.8-2012Q2
 
 
 
rober
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 59
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-07-15, 13:51   

pst25 napisał/a:
a jak zrobić by szukał miejscowości, a nie łączył sie z internetem. To co narazie znajduje to są szczątkowe informacje.

[ Dodano: 2010-07-15, 11:44 ]
Jest tylko opcja offline i online. I miejsce docelowe internet

czy robisz to w ten sposob

GifTailor_0010.gif
Plik ściągnięto 8622 raz(y) 210,25 KB

_________________
Lark 43.1
http://rapideo.pl/rapideoUsers
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-07-15, 15:53   

Mapy ściągnąłem z http://symbian.clanteam.com/indexmaps.htm . Inaczej niestety nie chciał. Zresztą wcześniej pisałem czemu nie chciał. Jak po wejściu w internet mam tylko offline i online. Sieciowe miejsce docelowe i ostrzeżenie o roamingu. Może ktoś ma jakąś pełną wersję na dysku by zuploadował jak bym ściągnął by skopiowac tylko w miejsce folderów już istniejących.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-07-15, 21:57   

pst25, odwiedź tą stronkę, na Symbiana masz od koloru do wyboru, a może od wybory do koloru :mrgreen: i nie będziesz potrzebował Internetu .
http://www.ipmart-forum.pl/index.php
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2010-11-08, 10:32   nokia i AutoMapa

pozdrowionka dla all
panowie przy czytaniu tu na forum różnych tematów nie trafiłem nigdzie na AutoMape która chodziła by na symbianie a nie wiem czy jest to możliwe zeby ja odpalić własnie na Noki 5230
prosze o podpowiedź ;-)


kol. renron dzięki za stronke :mrgreen: ;-) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez urma1 2010-11-08, 10:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-11-08, 10:34   

urma1 napisał/a:
nie trafiłem nigdzie na AutoMape która chodziła by na symbianie

Nie trafiłeś i nie trafisz, AM nie działa na Symbianie.
Jeżeli chcesz coś uruchomić na swojej Nokii to polecam tą stronkę.
http://www.ipmart-forum.pl/index.php
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-11-08, 14:54   

Więcej: http://www.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kajus 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 63
Skąd: z planety ZIEMIA
Wysłany: 2010-11-10, 16:19   

niezły kotlecik odgrzany i do tego bardzo niesmaczny
Cytat:
2008-06-08, 09:19

Cytat:
trwają albo będą trwać prace nad wersją dla Symbiana

map nie ma do dziś :-P , na iPhona mówi się to samo, "że niby ma być", mam nadzieję że nie będę musiał czekać aż tyle ;-)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-11-10, 16:37   

kajus, na iPhone powstała nawet wersja alfa, ale nie publiczna.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zioreq

Dołączył: 25 Lis 2010
Posty: 0
Wysłany: 2010-11-25, 10:52   Auto Mapa na Nokie C6

Witam,

Mam problem z zainstalowaniem AM na nokie c6
Robię wszystko zgodnie z instrukcja z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097

Program zassałem i zpatchowałem a na nokii ani sladu AM.
Nie wiem czy sciagnalem dobra wersje (AM662PLup2)
patcher 2,1,0,0

Bardzo proszę o pomoc, linka do innej instrukcji i programu lub opis jak sobie z tym poradzić

Z góry bardzo dziekuje.

Pozdrawiam
Zioreq :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-11-25, 14:45   

zioreq, na symbianie nie chodzi. Automapa tylko na Windows Mobile(do wersji 6.5), Windows CE itd.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14