Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-11-17, 13:16
Poszukuje spolszczenia do WinCE
Autor Wiadomość
Spawaczwow 
azymut


Wiek: 34
Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-11-05, 09:10   Poszukuje spolszczenia do WinCE

Witam nie widziałem nigdzie na forum takiego tematu dlatego pytam czy da się wgrać spolszczenie do Windowsa CE 5 posiadam Akire 517 Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-17, 13:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
DAREK_BIALY 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 34
Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 10
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2007-11-05, 18:33   

Też podpinam sie pod te pytanko.pozdrawiam
 
 
 
navigator
Administrator


Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2007-11-05, 22:29   

Z informacji , które kiedyś (dawno dawno dawno - 3 miesiące temu) udzielił bodaj kakalia nie ma takiej mozliwości bez zmiany systemu a to wiąże się z ymiana oprogarmowania flasha czego niestety na chwilę obecną nie umiemy zrobić.
Można sobie jednak wyobrazić taki osobny program w formie nakładki ,który mógłby spełniać między innymi funkcje spolszczenia windy CE. Program w formie stylu wprowadzający np. tapetke , ikony i inne takie rózne gadżety. Pytanie tylko czy warto obciążać system takim balastem.
 
 
lapsik69
azymut


Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-02-06, 20:02   Windows CE w Akirze MM 517 po polsku

Witam serdecznie. Jestem nowym uzytkownikiem Akiry MM 517. Forum to bardzo mi pomoglo m.in. w odblokowaniu itp. Teraz smiga jak najeta z auto mapa. Mam jednak pytanie co do jezyka softu. Czy da sie dograc jakies spolszczenie do naszej akiry? Osobiscie mi nie sprawia to problemu (jezyk angielski) ale fajnie by miec to w ojczystym jezyku... Pozdrawiam
 
 
navigator
Administrator


Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-02-06, 20:29   

To jest podobnie a właściwie tak samo jak z Windowsem XP . jeżeli zainstalujesz na komputerze angielskojęzyczną wersję - to nie ma możliwości zmiany języka obsługi systemu. Możesz go tylko dostosować.

Z kompem jest łatwiej. Możesz wziąć i zmienić instalkę Windowsa. W przypadku Win CE sprawa nie jest już taka prosta. Nie można "przeinstalować systemu "
 
 
maxpl
GPS instruktor



Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2008-02-06, 23:59   

Bywają nakładki spolszczające ale nie słyszałem o wince tylko o Windows Mobile
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
aro_rdrg 
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 30
Wysłany: 2008-03-07, 20:32   

Poza tym pewnie działało by to tylko do restartu.
Kiedys majtrowałem przy Windows Mobile 2003 chciałem wrzucić mu jakąś nakładkę PL i nawet nie wstał. Musiałem "zimny restart" robić (coś jak formatowanie w PC)
_________________
ARO
 
 
chrobot 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 151
Wysłany: 2008-03-30, 03:05   

navigator napisał/a:
To jest podobnie a właściwie tak samo jak z Windowsem XP . jeżeli zainstalujesz na komputerze angielskojęzyczną wersję - to nie ma możliwości zmiany języka obsługi systemu. Możesz go tylko dostosować.

Z kompem jest łatwiej. Możesz wziąć i zmienić instalkę Windowsa. W przypadku Win CE sprawa nie jest już taka prosta. Nie można "przeinstalować systemu "

w beckercie jest to możliwe :
1.wylacz zasilanie wyłacznikiem glownym.
2.wcisnij przycisk hard resetu.
3.trzymajac wsisniety wlacz uzadzenie z wlacznika .
4. jestes w setupie(biosie)
5.wgrywasz wina
ale akira nie ma wlacznika pradu. :-(
 
 
wklp13

Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-06-06, 19:02   Windows Ce po polsku!

Mam już odblokowanego windowsa na mojej Akirze 3518-A3 ale chcialbym go miec po polsku. Porszę o szybką pomoc.
 
 
Luccas
GPS instruktor


Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-06-06, 21:43   

Cytat:
Mam już odblokowanego windowsa na mojej Akirze 3518-A3 ale chcialbym go miec po polsku. Porszę o szybką pomoc.



Niestety trafiles na mniej wyrozumialego ten temat byl juz tysiac razy, wiec najpierw SZUKAMY a potem czytamy, np. znalazlem tutaj .

Skoro to twoj pierwszy post nie bedzie warna - jeszcze raz i dostaniesz ostrzezenie za spam.
Pozdrawiam serdecznie i zamykam.
_________________
----------------------------------------------------------
Link do gier pod wince - GRY WinCe
Dlle i inne pliki systemowe - Pliki systemowe Win Ce
 
 
 
matteo21

Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-07-20, 20:11   Windows CE 5.0PL

Jest ten Windows po polsku?


-=====================================-
WĘDROWCA'
1. Wykasowałem znaki zapytania w tytule. Możesz mi powiedzieć po co tyle ich nawaliłeś?!
2. Przeczytaj REGULAMIN forum.
-=====================================-
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2008-10-01, 21:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
navigator
Administrator


Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-07-20, 20:27   

Nie.
Więcej na forum.
_________________

 
 
OSICK 
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2008
Posty: 30
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2008-10-01, 11:39   

MOZNA ZASSAC NAKLADKE Z POLSKIM JEZYKIEM ALE TO RYZYKOWNE.....UPIEPRZYLEM TAK 2 NAWIGACJE I TRZEBA BYLO STAWIAC WSZYSTKO OD NOWA(CZASAMI NAWET HR NIE POMAGA:/)....Takze NIE POLECAM

Zmniejszyłem, bo zbyt wiele wielkich liter na raz ;P
_________________
VANITAS VANITATUM ET OMNIA VANITAS
Ostatnio zmieniony przez Hukkle 2008-10-01, 16:25, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
blowup
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-11-21, 13:55   Windows CE v5.00 PL

Witajcie.
Jest to moj pierwszy temat i szukałem na tym forum odpowiedzi.
Angielski w Windows CE jest i pare innych jezyków ale czy idzie mieć polski mimo iz z angielskim nie mam problemów ale zyjemy w Polsce i chciałbym miec taki jezyk.
Dziękuje z góry za pomoc.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-11-21, 14:39   

Normalnie tego nie zmienisz. Ktoś tu już robił jakieś próby (trzeba grzebać w plikach) ale efektu jak na razie nie widać. Póki co, polecam zakup dobrego słownika PL-EN.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14