Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Binatone x430 nie wykrywa GPS na żadnej mapie
Autor Wiadomość
bronek7 
azymut


Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-11-18, 22:19   Binatone x430 nie wykrywa GPS na żadnej mapie

Witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Zwracam się do Was po raz pierwszy o pomoc ponieważ do tej pory, zawsze wystarczyło mi tylko czytać inne posty z Waszymi fachowymi poradami aby rozwiązać problem.

Nawigacja to Binatone x430, nie uruchamiała się,próbowałem 9 nóżkę lecz to nie działało więc wgrywałem nowy ROM. Oryginalne Binatone lub Voxtel nie działały dla 4,3 cal. działał tylko dla 3,5 cal lecz na połowie ekranu. Zainstalowałem z Chomika ostatnia deskę ratunku dla akiry w ostateczności i nawigacja zadziałała. Jest Windows, lecz nie wykrywa GPS.
Próbowałem na Igo i AM6 i na różnych portach i szybkościach lecz nic.
Proszę o pomoc jak jeszcze można uruchomić GPS. Może edycja pewnych plików w "świeżym" systemie?
Pozdrawiam
 
 
damiw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-05-04, 13:57   

Mam kolejny problem:Nawigacja działa włacza się tylko nie wykrywa GPS,Próbowałem na automapie.Mam informacje:"Nie można wykryć GPS"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-05-04, 14:04   

Sprawdź porty programem Visual GPSce i wpisz poprawny.
Jeżeli nie wykryje żadnego, to jakiś proces go blokuje
_________________

 
 
damiw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-05-04, 14:15   

W jaki sposób powinno wykryć porty w comm setting mam do wyboru takie:

tylko żę ciągną się dalej do SER32:http://zapodaj.net/1d749b151d1c.bmp.html
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-05-04, 14:21   

Masz do wyboru COM2, 3 i 5
Zobacz, czy na nich złapie sygnał
_________________

 
 
damiw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-05-04, 14:30   

po sprawdzaeniu na tych portach mam taka informacje :
http://zapodaj.net/a863e29dbc83.bmp.html

Sprawdzałem w domu czy to może skutkować takim komunikatem że się nie łaczy?

Wydaje mi się jednak że to wina tego że wogóle nie wykrywa odbiornika gps a nie tego że nie łapie przez niego sygnału.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2012-05-04, 14:34   

W domu widziałby odbiornik, a nie widział sygnału GPS
Może jakiś proces blokuje port - włącz ITaskManagera i sprawdź, jakie są uruchomione
_________________

 
 
damiw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Maj 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-05-04, 14:43   

To są screeny procesów otwartych:
http://zapodaj.net/d02fd6db7408.bmp.html

i 2ga czesc:
http://zapodaj.net/15c751618eef.bmp.html
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9